Pornim radioul...
TEHNICI ÎNVĂȚARE » Sfaturi invatat
 

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor.

Studiul înseamnă un efort pe care toți îl depunem, în diferite cantități, pentru a ne putea atinge scopul. Însă cât de eficienți suntem prin metodele noastre de studiu? V-ați pus vreodată întrebarea dacă există și altă metodă care economisește timp? Sau metode prin care calitatea de a reține informații pe termen lung crește semnificativ?

Cele mai populare tehnici INEFICIENTE, în ordinea ineficienței

- Recititul: Câteva studii au demonstrat ca recititul a funcționat pentru câțiva studenți, însă comparativ cu alte metode, este ineficienta.

- Subliniatul cu markerele colorate (highlighting): Ne simțim productivi când trecem prin atâtea pagini… un sentiment fals, din păcate.

- Rezumatele: Studiile sunt relativ împărțite.

În continuare, vreau să lansez doi termeni cu care ne vom juca o mică perioadă de timp. Vorbim despre ACTIVE RECALL & SPACE REPETITION.


Îți mai recomandăm:

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Citește mai mult

* * *

If you haven’t heard, universities around the world offering their courses online for free (or at-least partially free). These courses are collectively called as MOOCS or Massive Open Online Courses. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Ce faci în “Ultima noapte” înainte de examen? Mai jos 40 de trucuri ca să înveţi mai eficient atunci când numai de asta nu îţi arde. Unele serioase, altele haioase. Învață acum cum să înveți!


6 sfaturi pentru o memorie bună


Publicat în Sfatulparintilor.ro

Mananca ciocolata neagra

Cand consumi ciocolata activezi anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme imbunatatesc invatarea si memoria si mentin mintea ascutita si alerta.

Viziteaza un muzeu

Fa un tur cu ghid al unui muzeu sau alt punct de interes pentru tine. Fii atent la ce spune ghidul. Cand ajungi acasa, incearca sa reconstruiesti turul scriind un rezumat a tot ce iti amintesti.

Rezolva puzzle-uri

Ai avea nevoie de minimum 500 de piese. Rezolvarea unuia implica anumite decizii vizuale despre fiecare piesa si locul ei.


Îți mai recomandăm:

Mănâncă ciocolată neagră - Când consumi ciocolată activezi anumite sisteme din creier. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe