Pornim radioul...
SMART FACTS » Premianti concursuri
 
Proiectele de diplomă reprezintă apogeul facultății, momentul când studenții își pun la bătaie toate resursele și ambiția pentru a creea ceva cu adevărat unic. Chang Yeob Lee, un student de arhitectură la Royal College of Art din Londra, Marea Britanie a impresionat prin proiectul său care propune conversia unui turn londonez de tele-comunicații într-un zgârie-nori eco a cărui structură să absoarbă particule de praf și CO2 din aer.

Mai mult, turnul ar urma și să transforme aceste reziduuri în combustibil ecologic.Principul chimic urmat de acest proces ar fi acela ar reacției dintre CO2 și un catalizator, rezultând un gaz ce apoi poate fi prelucrat în combustibil.

Pentru ideea inovatoare și designul spectaculos, studentul a fost răsplătit cu premiul Sheppard Robson în valoare de 2.500 de lire.

Vezi mai jos filmul în care Chang Yeob Lee prezintă o documentare detaliată a proiectului și câteva poze de la expoziția de final de an al Royal Collage of Arts la care acesta a participat.

Chang Yeob LeeChang Yeob Lee 2Chang Yeob Lee 3Chang Yeob Lee

Îți mai recomandăm:

Competitia dezvaluie fascinatia oamenilor pentru cladirile inalte. Juriul format din arhitecti profesionisti de top a selectat trei castigatori si 22 de mentiuni din 714 proiecte de pe cinci continente si 95 de tari. Citește mai mult

* * *

Iată cinci ingrediente cheie, care vor transforma studentul obișnuit într-un super-student, pregătit să cucerească sala de curs!Biblioteca - De ce să înveți la bibliotecă? Pentru că în camera de cămin mai învață încă 2 persoane, pentru că patul este atât de comod că nu te lasă să repeți nimic și, nu în ultimul rând, pentru că acolo e liniște și toți fac același lucru ca și tine. Învață acum cum să înveți!


Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Cam puțin, așa-i? Tehnicile de citire rapidă te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele în citit și asimilat.

Ce înseamnă să citești eficient?

1. rapiditate în citire

2. selectare eficientă a informației

3. asimilarea informației relevante
Îți mai recomandăm:

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Citește mai mult

* * *

Iată ce trebuie să faceți pentru a reține cu ușurință cursurile: Primul pas este să sintetizați materialul pe care îl aveți de învățat și alcătuiți rezumate; Alternați studiul la o materie preferată cu cel la una mai puțin plăcută. Învață acum cum să înveți!


3 plante bune pentru memorie


Publicat în Clickpentrufemei.ro

Ginkgo biloba ajută la funcționarea creierului

Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. 

Ceaiul verde protejează neuronii

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care protejează neuronii. El mai conține și teină, care protejează capilarele la nivelul creierului.

Rodhiola rosea luptă contra stresului

Numită și "gingseng de tundră", rodhiola  alungă stresul, induce o stare de relaxare și stimulează atenția, învățarea și memoria.Îți mai recomandăm:

Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă). Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe