Pornim radioul...
SMART FACTS » Premianti concursuri
 
Proiectele de diplomă reprezintă apogeul facultății, momentul când studenții își pun la bătaie toate resursele și ambiția pentru a creea ceva cu adevărat unic. Chang Yeob Lee, un student de arhitectură la Royal College of Art din Londra, Marea Britanie a impresionat prin proiectul său care propune conversia unui turn londonez de tele-comunicații într-un zgârie-nori eco a cărui structură să absoarbă particule de praf și CO2 din aer.

Mai mult, turnul ar urma și să transforme aceste reziduuri în combustibil ecologic.Principul chimic urmat de acest proces ar fi acela ar reacției dintre CO2 și un catalizator, rezultând un gaz ce apoi poate fi prelucrat în combustibil.

Pentru ideea inovatoare și designul spectaculos, studentul a fost răsplătit cu premiul Sheppard Robson în valoare de 2.500 de lire.

Vezi mai jos filmul în care Chang Yeob Lee prezintă o documentare detaliată a proiectului și câteva poze de la expoziția de final de an al Royal Collage of Arts la care acesta a participat.

Chang Yeob LeeChang Yeob Lee 2Chang Yeob Lee 3Chang Yeob Lee

Îți mai recomandăm:

Competitia dezvaluie fascinatia oamenilor pentru cladirile inalte. Juriul format din arhitecti profesionisti de top a selectat trei castigatori si 22 de mentiuni din 714 proiecte de pe cinci continente si 95 de tari. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Creierul – servicii de mentenanţă


Publicat în Tophabits.ro
Creierul nostru este într-o continuă schimbare însă depinde de noi dacă acea schimbare va fi una bună sau va duce spre declin.

Fitness mintal - Practicarea in mod regulat a unor activități variate (cititul, călătoritul, participarea la evenimente culturale) duce la mărirea rezultatelor în testele de IQ.

Somnul – salvarea memoriei. În timpul somnului, informaţia ce a fost acumultă de-a lungul zilei va fi “retipărită” pentru a ajunge în memoria de lungă durată.

Nu vă infometaţi! Creierul foloseşte 20-30% din caloriile organismului, fără glucoză neuronii mor.


Îți mai recomandăm:

Creierul are necesități specifice în momentele de efort cognitiv intens și prelungit. Pentru nevoi punctuale și pe termen scurt se pot consuma suplimente alimentare de la farmacie dar acestea nu reprezintă o opțiune pe termen lung și desigur nu se compară cu alimentele sănătoase consumate în stare naturală. Citește mai mult

* * *

Who says you need to wait until you ‘feel like’ doing something in order to start doing it?Look, there are days when not even the most well-intentioned advice from the latest motivational science will do. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe