Pornim radioul...
SMART FACTS » Premianti concursuri
 
Proiectele de diplomă reprezintă apogeul facultății, momentul când studenții își pun la bătaie toate resursele și ambiția pentru a creea ceva cu adevărat unic. Chang Yeob Lee, un student de arhitectură la Royal College of Art din Londra, Marea Britanie a impresionat prin proiectul său care propune conversia unui turn londonez de tele-comunicații într-un zgârie-nori eco a cărui structură să absoarbă particule de praf și CO2 din aer.

Mai mult, turnul ar urma și să transforme aceste reziduuri în combustibil ecologic.Principul chimic urmat de acest proces ar fi acela ar reacției dintre CO2 și un catalizator, rezultând un gaz ce apoi poate fi prelucrat în combustibil.

Pentru ideea inovatoare și designul spectaculos, studentul a fost răsplătit cu premiul Sheppard Robson în valoare de 2.500 de lire.

Vezi mai jos filmul în care Chang Yeob Lee prezintă o documentare detaliată a proiectului și câteva poze de la expoziția de final de an al Royal Collage of Arts la care acesta a participat.

Chang Yeob LeeChang Yeob Lee 2Chang Yeob Lee 3Chang Yeob Lee

Îți mai recomandăm:

Competitia dezvaluie fascinatia oamenilor pentru cladirile inalte. Juriul format din arhitecti profesionisti de top a selectat trei castigatori si 22 de mentiuni din 714 proiecte de pe cinci continente si 95 de tari. Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Ne lovim de examene, de sarcini la serviciu, de activitati zilnice care ne cer o memorie excelenta. Totul se poate obtine in timp, prin exercitiu, prin ordine si atentie.

E momentul sa ne concentram pe zece solutii simple pentru a ajunge la starea plina de luciditate, judecata, gandire si memorie de invidiat!

Stim bine ce inseamna stresul. Depresiile si stresul trebuie minimizate pentru ca aceste stari cresc nivelul de cortizol, numit si hormon de stres. Cortizolul afecteaza hipocampul indeosebi, el ocupandu-se printre altele de memoria de scurta durata.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Cel mai bine este să te pregăteşti din timp (sau cel puţin să te obişnuieşti cu ideea că trebuie să te apuci de învăţat cât de curând). Învață acum cum să înveți!


Există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susțin nutriționiștii.

Alcoolul și alimentele cu indice glicemic foarte mare pot cauza modificări ale nivelului glicemiei, cu impact major asupra comportamentului (agitație, anxietate).

Alimentele care stimulează memoria sunt: avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouăle, carnea de pui, pește (ton, somon), germenii de grâu, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

Încă se confundă foarte mult învăţarea cu memorarea de date şi informaţii despre un subiect sau altul. Există mai multe explicaţii pentru această practică foarte ineficientă! Din punct de vedere istoric, până nu de mult, până în urmă cu aprx. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe