Pornim radioul...
SMART FACTS » Premianti concursuri
 
Proiectele de diplomă reprezintă apogeul facultății, momentul când studenții își pun la bătaie toate resursele și ambiția pentru a creea ceva cu adevărat unic. Chang Yeob Lee, un student de arhitectură la Royal College of Art din Londra, Marea Britanie a impresionat prin proiectul său care propune conversia unui turn londonez de tele-comunicații într-un zgârie-nori eco a cărui structură să absoarbă particule de praf și CO2 din aer.

Mai mult, turnul ar urma și să transforme aceste reziduuri în combustibil ecologic.Principul chimic urmat de acest proces ar fi acela ar reacției dintre CO2 și un catalizator, rezultând un gaz ce apoi poate fi prelucrat în combustibil.

Pentru ideea inovatoare și designul spectaculos, studentul a fost răsplătit cu premiul Sheppard Robson în valoare de 2.500 de lire.

Vezi mai jos filmul în care Chang Yeob Lee prezintă o documentare detaliată a proiectului și câteva poze de la expoziția de final de an al Royal Collage of Arts la care acesta a participat.

Chang Yeob LeeChang Yeob Lee 2Chang Yeob Lee 3Chang Yeob Lee

Îți mai recomandăm:

Competitia dezvaluie fascinatia oamenilor pentru cladirile inalte. Juriul format din arhitecti profesionisti de top a selectat trei castigatori si 22 de mentiuni din 714 proiecte de pe cinci continente si 95 de tari. Citește mai mult

* * *

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs. S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează. Învață acum cum să înveți!


Un somn odihnitor înaintea unui examen este o recomandare ce merită urmată.

Somnul aproape că dublează şansa de a ne aminti materiale pe care înainte nu le puteam reproduce. Impulsul accesării memoriei după somn sugerează că unele amintiri sunt întărite peste noapte.

Specialiştii i-au învăţat pe participanţii la studiu anumite cuvinte pe care i-au rugat să le repete.

Cei care au dormit 12 ore au fost mai predispuşi să îşi amintească cuvintele inventate, chiar dacă le auziseră şi învăţaseră pentru prima dată.

Îți mai recomandăm:

Creierul consuma foarte multa energie, aproximativ 20% din totalul oxigenului dintr-un inspir este consumat de creier, iar acest consum creste in cazul eforturilor intelectuale. Citește mai mult

* * *

Studenţii care petrec zilnic ore în şir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitaţi, mai puţin fericiţi şi iau note mai proaste. Învață acum cum să înveți!


Cercetătorii australieni au descoperit că, inclusiv pe termen scurt, o alimentaţie nesănătoasă  are efecte negative asupra capacităţilor cognitive. Studiul sugerează că obezitatea poate produce modificări rapide la nivelul creierului, relatează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea New South Wales au demonstrat în premieră că şoareci de laborator au avut probleme de memorie după ce au fost hrăniţi, timp de o săptămână, cu alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe