Pornim radioul...
SMART FACTS » Studenti celebri
 
Thomas Herndon, doctorand în anul trei la Economie, a primit ca temă de casă replicarea calculelor unui studiu de referinţă. Folosindu-se de o mână de date publicate de către FMI şi alte instituţii similare, doctorandul a refăcut câteva dintre ecuaţii. Nu mică i-a fost mirarea când a descoperit că îi este imposibil să ajungă la aceleaşi rezultate, dar totuşi curios să vadă dacă faimosul studiu conţine într-adevăr niscaiva necorcondanţe. "Când m-am uitat pe spreadsheet-ul lor, mi-am dat seama că suspiciunile mele se confirmă", povesteşte Herndon.

Îți mai recomandăm:

Pentru al treilea an la rand Banca Nationala a Romaniei isi deschide portile pentru studentii UAIC. In perioada 10-11 octombrie 2011 au loc Zilele portilor deschise pentru studentii economisti, un eveniment organizat in parteneriat de Banca Nationala a Romaniei si Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" Iasi. Citește mai mult

* * *

Fii pregătit fizic! Cu unele variații, în funcție de vârstă și de programul școlar, somnul de noapte ar trebui să aibă loc între orele 22:00 – 08:00. Învață acum cum să înveți!


Pentru sanatatea mentala, dar si cea fizica, trebuie consumate alimente proaspete, bogate in nutrientii necesari. Excesele trebuie evitate. 

Miscarea in aer liber, aerisirea creierului, se recomanda mai mereu, fara insa se sa mentioneze ca aceasta ajuta si la mentinerea in forma a memoriei. Se pot face plimbari, mai lungi sau mai scurte, in functie de anotimp.

Cel mai important, insa, pentru mentinerea unei memorii sanatoase pe tot parcursul vietii, e gimnastica memoriei.


Îți mai recomandăm:

Avem nevoie de un plan de îmbunătățire a memoriei, care să devină treptat un nou stil de viață, mult mai bine organizat. Pentru sănătatea mentală, dar și cea fizică, trebuie consumate alimente proaspete, bogate în nutrienții necesari. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe