Pornim radioul...
SMART FACTS » Eveniment alternativ
 

Reușeșc oriunde, aleg Amural

Publicat în StudentIQ.ro

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov.

Amural este despre artă, iar arta de astăzi a evadat din muzee și a ieșit în stradă. A cucerit spații pe lângă care poate trecem zilnic și n-au o semnificație pentru noi, dar ea le-a dat un rost. S-a adaptat la tehnologie, contopindu-se cu lumea reală și cea virtuală, dând sens omului și creației lui.

Despre asta este Amural. O formă de manifestare post-modernă, despre Brașov, despre ziduri și depășirea lor.

Este și locul în care vor fi tineri și oameni frumoși. De aceea, mergem acolo cu proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” despre oameni frumosi, care ar fi putut reusi oriunde in lume sau chiar au facut-o, dar care au decis sa se intoarca acasa.

Luăm cu noi doi români talentați care au depășit zidurile prejudecăților despre țara nostră, dar și a lor, și au preferat să rămână și să construiască aici. Doi dintre ei au ales să construiască prin muzică. Este vorba despre Mani Gutău, vocea trupei Urma și Răzvan Suma, violoncelist.

Mani Gutău, chitaristul și vocea formației Urma a fost plecat pentru câțiva ani în Statele Unite ale Americii, apoi s-a întors în țară pentru a-și transforma pasiunea, adică muzica, în job. Și a reușit. Pe 3 septembrie, cu o zi înainte de începerea proiecțiilor Amural, Urma va susține un concert în Brașov.Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Violoncelistul, împreună cu trupa ArgEnTango, va susține cel de-al doilea concert oferit cu sprijinul MemoPlus prin proiectul „Reușesc oriunde, aleg România”, pe 4 septembrie.Dacă sunteți din Brașov, în trecere pe acolo sau aveți chef de-o experiență interesantă și de amintiri noi, vă invităm la Amural. O să vă placă!


Îți mai recomandăm:

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Citește mai mult

* * *

Potrivit cercetătorilor, cei mai mulţi studenţi greşesc pentru că vor să înveţe recitind notiţe şi texte din manuale.  Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


According to research by Chris Bird at the University of Sussex, all it requires is a few seconds of your time and a bit of imagination.

Bird recently asked some students to lie in a brain scanner and view a series of short clips from YouTube (involving, for example, neighbours playing practical jokes on each other).

It turned out that simply describing the event to themselves massively improved their chances of remembering it accurately a week or so later: on average, they were able to remember twice as many details.


Îți mai recomandăm:

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Citește mai mult

* * *

Primul lucru: gestionează-ţi eficient timpul. OK, ai cursurile, ai un anumit număr de zile pentru învăţat; ce faci? Fă-ţi un plan de bătaie, un program de învăţat. Învață acum cum să înveți!


Un regim alimentar sănătos potențează creierul, îmbunătățește memoria și capacitatea mentală.

Broccoli este un superaliment ușor de găsit în orice supermarket, care conține mulți nutrienți ce contribuie la creșterea longevității.


Mărul este o mare sursă de antioxidanți, fibră, vitamina C și potasiu.

Coacăzele conțin o mare cantitate de antioxidanți.

Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporește și eficiența mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.


Îți mai recomandăm:

Creierul are necesități specifice în momentele de efort cognitiv intens și prelungit. Pentru nevoi punctuale și pe termen scurt se pot consuma suplimente alimentare de la farmacie dar acestea nu reprezintă o opțiune pe termen lung și desigur nu se compară cu alimentele sănătoase consumate în stare naturală. Citește mai mult

* * *

Să-ți închizi telefonul, să ieși de pe Facebook și să stai în casă vreo trei săptămâni sunt măsuri care dau rezultate. "Primul gând că ar trebui să mă apuc de licență a venit în vacanța de iarnă, care e mereu prea scurtă, așa că mi-a trecut repede. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe