Pornim radioul...
SMART FACTS » Eveniment alternativ
 

Reușeșc oriunde, aleg Amural

Publicat în StudentIQ.ro

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov.

Amural este despre artă, iar arta de astăzi a evadat din muzee și a ieșit în stradă. A cucerit spații pe lângă care poate trecem zilnic și n-au o semnificație pentru noi, dar ea le-a dat un rost. S-a adaptat la tehnologie, contopindu-se cu lumea reală și cea virtuală, dând sens omului și creației lui.

Despre asta este Amural. O formă de manifestare post-modernă, despre Brașov, despre ziduri și depășirea lor.

Este și locul în care vor fi tineri și oameni frumoși. De aceea, mergem acolo cu proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” despre oameni frumosi, care ar fi putut reusi oriunde in lume sau chiar au facut-o, dar care au decis sa se intoarca acasa.

Luăm cu noi doi români talentați care au depășit zidurile prejudecăților despre țara nostră, dar și a lor, și au preferat să rămână și să construiască aici. Doi dintre ei au ales să construiască prin muzică. Este vorba despre Mani Gutău, vocea trupei Urma și Răzvan Suma, violoncelist.

Mani Gutău, chitaristul și vocea formației Urma a fost plecat pentru câțiva ani în Statele Unite ale Americii, apoi s-a întors în țară pentru a-și transforma pasiunea, adică muzica, în job. Și a reușit. Pe 3 septembrie, cu o zi înainte de începerea proiecțiilor Amural, Urma va susține un concert în Brașov.Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Violoncelistul, împreună cu trupa ArgEnTango, va susține cel de-al doilea concert oferit cu sprijinul MemoPlus prin proiectul „Reușesc oriunde, aleg România”, pe 4 septembrie.Dacă sunteți din Brașov, în trecere pe acolo sau aveți chef de-o experiență interesantă și de amintiri noi, vă invităm la Amural. O să vă placă!


Îți mai recomandăm:

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Citește mai mult

* * *

If you went to or are going to a top school like MIT, Harvard, Columbia, Berkeley, Stanford, Cornell, Caltech, Wharton, Princeton, Yale, Brown, what is your studying method?Could you please give me advice on how to study the best possible way (especially for math classes)? How do you get good grades at the top universities? Please give me directions, like what you do before lecture, after, during weekends, how you study the book, how many books you read, how you take the tests, how much do you study, etc. Învață acum cum să înveți!


Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Oboseala şi nervii cauzaţi de volumul mare de informaţii care trebuie acumulat îţi pot da sănătatea peste cap.

Pentru o memorie bună este recomandat să consumaţi fructe, dintre care amintim bananele. Alimentatia zilnica trebuie sa contina fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, smochine, fructe uscate, peste si multe salate pentru a avea o memorie buna, scrie ZiaruldeIasi.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care repetă lectura au tendinţa să considere că deja au înţeles, au învăţat informaţia şi mai sunt la fel de atenţi ca prima dată când citesc. Învață acum cum să înveți!


Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara.

Pentru ca elevul sa poata rezolva o problema de matematica el trebuie sa aiba stocate in memorie atat cunostinte declarative (Teorema lui Pitagora, etc.) cat si cunostinte procedurale, adica strategiile de rezolvare ale problemei- conditiile de aplicare ale teoremei sau formulelor si modalitatile de utilizare a lor in problema data.


Îți mai recomandăm:

Omul memorează 10% din ceea ce citește, 20% din ceea ce aude, 30% din ceea ce vede, 50% din ceea ce vede și aude în același timp, 80% din ceea ce spune și 90% din ceea ce spune și face în același timp. Citește mai mult

* * *

Benjamin Franklin did this 1 hour a day, 5 hours a week. Why you should do it too.  I call this Franklin's five-hour rule: one hour a day on every weekday. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe