Pornim radioul...
SMART FACTS » Eveniment alternativ
 

Reușeșc oriunde, aleg Amural

Publicat în StudentIQ.ro

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov.

Amural este despre artă, iar arta de astăzi a evadat din muzee și a ieșit în stradă. A cucerit spații pe lângă care poate trecem zilnic și n-au o semnificație pentru noi, dar ea le-a dat un rost. S-a adaptat la tehnologie, contopindu-se cu lumea reală și cea virtuală, dând sens omului și creației lui.

Despre asta este Amural. O formă de manifestare post-modernă, despre Brașov, despre ziduri și depășirea lor.

Este și locul în care vor fi tineri și oameni frumoși. De aceea, mergem acolo cu proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” despre oameni frumosi, care ar fi putut reusi oriunde in lume sau chiar au facut-o, dar care au decis sa se intoarca acasa.

Luăm cu noi doi români talentați care au depășit zidurile prejudecăților despre țara nostră, dar și a lor, și au preferat să rămână și să construiască aici. Doi dintre ei au ales să construiască prin muzică. Este vorba despre Mani Gutău, vocea trupei Urma și Răzvan Suma, violoncelist.

Mani Gutău, chitaristul și vocea formației Urma a fost plecat pentru câțiva ani în Statele Unite ale Americii, apoi s-a întors în țară pentru a-și transforma pasiunea, adică muzica, în job. Și a reușit. Pe 3 septembrie, cu o zi înainte de începerea proiecțiilor Amural, Urma va susține un concert în Brașov.Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Violoncelistul, împreună cu trupa ArgEnTango, va susține cel de-al doilea concert oferit cu sprijinul MemoPlus prin proiectul „Reușesc oriunde, aleg România”, pe 4 septembrie.Dacă sunteți din Brașov, în trecere pe acolo sau aveți chef de-o experiență interesantă și de amintiri noi, vă invităm la Amural. O să vă placă!


Îți mai recomandăm:

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Trucuri să memorezi uşor


Publicat în Clicksanatate.ro
Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi

Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi.

Atunci când ai de învăţat o cantitate mare de informaţie să o împarţi în calupuri egale. După ce ai terminat de citit respectivele pasaje, fă pauze.

Nu memora mecanic! Ca să ţii minte ceea ce înveţi trebuie să memorezi logic.

Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Iată 7 plante foarte eficiente pentru susținerea capacității de concentrare și combaterea emoțiilor excesive: - Valeriană, Hamei, Talpa gâștei, Melisă – stabilizează emoțiile (sentimentele de teamă, neliniște, anxietate); diminuează hiperstimularea sistemului nervos central; ajută la dobândirea și menținerea stării de calm în situații de criză. Învață acum cum să înveți!


Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte.

Fragmentarea - Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.


Crearea unor personalitati pentru numere
- Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata.


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

Deşi evoluţia tehnologiei este importantă şi pentru tineri, în domeniul educaţiei se pare că tot pixul şi caietul de hârtie sunt mai eficiente. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe