Pornim radioul...
SMART FACTS » Eveniment alternativ
 

Reușeșc oriunde, aleg Amural

Publicat în StudentIQ.ro

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov.

Amural este despre artă, iar arta de astăzi a evadat din muzee și a ieșit în stradă. A cucerit spații pe lângă care poate trecem zilnic și n-au o semnificație pentru noi, dar ea le-a dat un rost. S-a adaptat la tehnologie, contopindu-se cu lumea reală și cea virtuală, dând sens omului și creației lui.

Despre asta este Amural. O formă de manifestare post-modernă, despre Brașov, despre ziduri și depășirea lor.

Este și locul în care vor fi tineri și oameni frumoși. De aceea, mergem acolo cu proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” despre oameni frumosi, care ar fi putut reusi oriunde in lume sau chiar au facut-o, dar care au decis sa se intoarca acasa.

Luăm cu noi doi români talentați care au depășit zidurile prejudecăților despre țara nostră, dar și a lor, și au preferat să rămână și să construiască aici. Doi dintre ei au ales să construiască prin muzică. Este vorba despre Mani Gutău, vocea trupei Urma și Răzvan Suma, violoncelist.

Mani Gutău, chitaristul și vocea formației Urma a fost plecat pentru câțiva ani în Statele Unite ale Americii, apoi s-a întors în țară pentru a-și transforma pasiunea, adică muzica, în job. Și a reușit. Pe 3 septembrie, cu o zi înainte de începerea proiecțiilor Amural, Urma va susține un concert în Brașov.Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Violoncelistul, împreună cu trupa ArgEnTango, va susține cel de-al doilea concert oferit cu sprijinul MemoPlus prin proiectul „Reușesc oriunde, aleg România”, pe 4 septembrie.Dacă sunteți din Brașov, în trecere pe acolo sau aveți chef de-o experiență interesantă și de amintiri noi, vă invităm la Amural. O să vă placă!


Îți mai recomandăm:

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


Aliaţi din natură pentru minte ageră


Publicat în Clicksanatate.ro
Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată.

Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).

Salvia alungă oboseala.

Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.


Îți mai recomandăm:

Daca nu esti multumit de memoria pe care o ai, o poti educa si antrena; la nevoie, o poti stimula, dar nu artificial, cu produse de sinteza din farmacie ori de la supermarket, produse care, pentru moment, iti dau iluzia ca fac minuni, dar care, pe termen lung, se dovedesc a fi cat se poate de nocive, deoarece dau dependenta si au reactii adverse dintre cele mai distructive. Citește mai mult

* * *

Aceste tehnici pentru a invata repede vor avea efect daca le vei folosi constant. Mareste constant viteza cu care citesti: Cititul rapid nu tine atat de mult de tehnica cat de starea psihica. Învață acum cum să înveți!


O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie.

1. Vizualizează. Ai nevoie să înveţi o listă de termeni noi şi de nume? Cel mai bine le vei reţine dacă vei asocia cuvintele cu o imagine.

2. Exersează-ţi mintea cu jocuri. Jocurile care stimulează creierul, cum sunt sudoku sau rebusurile, pot fi foarte folositoare. Studiile nu au reuşit să afle exact cum jocurile pot influenţa memoria, dar totuşi funcţionează.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Dacă notițele tale nu sunt organizate sau clare, și îți este dificil să înțelegi ceva din ele, atunci trebui să schimbi puțin abordarea. Acest lucru nu are nimic în comun cu cât de frumos sau urât scrii, ci este vorba despre felul în care îți structurezi notițele. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe