Pornim radioul...
PROFILE VIP » Adelina Ionela Tripon
 
Începând de astăzi, proiectele calificate în concursul internațional de design Electrolux Design Lab intră în etapa de votare „Alegerea Publicului”. Cel mai votat concept va primi premiul „Alegerea Publicului” și va câștiga 2.000 de euro.
 
De asemenea, unul dintre cei care votează va câștiga o excursie și invitație la evenimentul final de premiere care va avea loc în Helsinki, Finlanda, pe 15 octombrie.
 
Astfel, prin intermediul votării, publicul are ocazia atât să își susțină proiectul preferat, cât și să se înscrie în cursa pentru o excursie de 2 persoane la gală de premiere a Electrolux Design Lab.

Cum se face votarea
 
YoYoAir, proiectul Adelinei Tripon, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, poate fi votat la categoria Air Purification aici. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introdusă adresa de email pe care va fi trimis un link ce trebuie accesat, pentru a se valida votul.  Cei care votează trebuie să răspundă la întrebarea "Ce înseamnă pentru tine Copii sănătoși și fericiți?". Câștigătorul va fi anunțat pe 20 septembrie pe site.

Premiul oferit: 

 - zbor dus întors până în Helsinki pentru 2 persoane
 - transport până și de la aeroport pentru 2 persoane
 - 2 nopți de cazare în centrul orașului Helsinki (14 -€“ 16 octombrie) pentru 2 persoane
 - bilet de participare la ceremonia de premieră a Electrolux Design Lab și cina festivă de pe 15 octombrie 2015 pentru 2 persoane


Îți mai recomandăm:

Dintre cele 35 de proiecte care au ajuns in semifinala, un proiect este al Adelinei Tripon, studenta la Universitatea de Vest din Timisoara. Astfel, pentru al doilea an la rand, Universitatea de Vest din Timisoara are reprezentanti in etapele finale ale concursului de design international. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Ne lovim de examene, de sarcini la serviciu, de activitati zilnice care ne cer o memorie excelenta. Totul se poate obtine in timp, prin exercitiu, prin ordine si atentie.

E momentul sa ne concentram pe zece solutii simple pentru a ajunge la starea plina de luciditate, judecata, gandire si memorie de invidiat!

Stim bine ce inseamna stresul. Depresiile si stresul trebuie minimizate pentru ca aceste stari cresc nivelul de cortizol, numit si hormon de stres. Cortizolul afecteaza hipocampul indeosebi, el ocupandu-se printre altele de memoria de scurta durata.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Nu poți învăța bine dacă nu știi pentru ce înveți. S-a constatat că studenții care conștientizează motivele învățării învață de 5-6 ori mai bine decât ceilalți. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare. 

Studiile arata ca strategiile pe care le folosim - recitirea sau sublinierea pasajelor considerate esentiale - sunt printre cele care nu dau rezultate. Cele mai nepotrivite metode pentru a invata sunt sublinierea si utilizarea unui marker pentru a scoate in evidenta portiuni de text. 


Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Citește mai mult

* * *

Totul porneste de la atitudine Antrenati-va creierul sa fie intr-o permanenta stare de curiozitate, de a dori sa intelegeti lucrurile dincolo de propria perceptie de a reflecta si extrage lectii din orice. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe