Pornim radioul...
PROFILE VIP » Adelina Ionela Tripon
 
Începând de astăzi, proiectele calificate în concursul internațional de design Electrolux Design Lab intră în etapa de votare „Alegerea Publicului”. Cel mai votat concept va primi premiul „Alegerea Publicului” și va câștiga 2.000 de euro.
 
De asemenea, unul dintre cei care votează va câștiga o excursie și invitație la evenimentul final de premiere care va avea loc în Helsinki, Finlanda, pe 15 octombrie.
 
Astfel, prin intermediul votării, publicul are ocazia atât să își susțină proiectul preferat, cât și să se înscrie în cursa pentru o excursie de 2 persoane la gală de premiere a Electrolux Design Lab.

Cum se face votarea
 
YoYoAir, proiectul Adelinei Tripon, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, poate fi votat la categoria Air Purification aici. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introdusă adresa de email pe care va fi trimis un link ce trebuie accesat, pentru a se valida votul.  Cei care votează trebuie să răspundă la întrebarea "Ce înseamnă pentru tine Copii sănătoși și fericiți?". Câștigătorul va fi anunțat pe 20 septembrie pe site.

Premiul oferit: 

 - zbor dus întors până în Helsinki pentru 2 persoane
 - transport până și de la aeroport pentru 2 persoane
 - 2 nopți de cazare în centrul orașului Helsinki (14 -€“ 16 octombrie) pentru 2 persoane
 - bilet de participare la ceremonia de premieră a Electrolux Design Lab și cina festivă de pe 15 octombrie 2015 pentru 2 persoane


Îți mai recomandăm:

Dintre cele 35 de proiecte care au ajuns in semifinala, un proiect este al Adelinei Tripon, studenta la Universitatea de Vest din Timisoara. Astfel, pentru al doilea an la rand, Universitatea de Vest din Timisoara are reprezentanti in etapele finale ale concursului de design international. Citește mai mult

* * *

1) Învăţatul (extrem de) determinat Studiile spun că nu e bine să înveţi totul o dată. Este recomandat să reciteşti constant, să faci mici teste de-a lungul săptămânii, dar şi mai important. Învață acum cum să înveți!


Când ne confruntăm cu un lapsus, acele stânjenitoare goluri de momorie, un gest simplu ne-ar putea scoate din impas, potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Studiul a arătat că închiderea ochilor a avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte amintirea corectă a detaliilor, dar şi că sentimentul de confort din timpul intervievării a ajutat.

"Datele noastre şi altele anterioare indică faptul că închiderea ochilor este de ajutor, pentru că astfel se elimină elemente care ar putea distrage atenţia.", a declarat doctorul Robert Nash.


Îți mai recomandăm:

Nu mai ştiu sigur când s-a întâmplat totul, ştiţi clişeul ăla despre o fată şi-un băiat. Băiatul o plăcea pe fată, dar ea pe el nu, la început, si multe alte lucruri triste care intervin între ei, dar reuşesc să iasă învingători, ceva similar mi s-a întâmplat şi mie. Citește mai mult

* * *

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs. S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Kato Lomb este o traducatoare profesionista din Ungaria, care stapaneste 16 limbi. Pentru persoanele care invata o limba straina sau mai multe, ea a scris 10 reguli de aur. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe