Pornim radioul...
PROFILE VIP » Teodora Grigorie
 

Student in UK: Teodora Grigorie  

Publicat în Ancagilca.com

Ce te-a motivat sa aplici la studii de master in strainatate? De ce Marea Britanie?

Teodora: Mi-am dorit mereu sa traiesc intr-un mix cultural. A avea colegi din toate colturile lumii mi s-a parut o aventura pe care trebuia neaparat sa o traiesc. Marea Britanie a fost prima alegere deoarece am vrut sa locuiesc intr-o tara in care sa nu am probleme de socializare din cauza limbii. In plus, doar aici imi pot perfectiona accentul. Insa sa nu uitam ca rolul principal il detine programul de master pe care Universitatea Coventry il ofera, program in care aplicabilitatea poarta ultimul cuvant.

Care pasi din procesul de aplicare ti-au dat emotii?  

Teodora: Inainte de toate, testul IELTS s-a simtit extrem de dificil, intrucat te face sa crezi ca tu de fapt nu stii limba engleza. Din fericire insa, a fost doar o impresie. Apoi, mi s-a parut tare pretentioasa redactarea scrisorilor de intentie pentru admitere si pentru bursa, pentru ca nu stiam foarte bine cum si ce anume sa "vand". Eram atat de dornica sa reusesc, incat imi era frica sa nu fie prea tragica sau prea simpla adresarea. Iti dai seama ca nu le puteam scrie direct "va rog frumos sa ma primiti la voi".

Îți mai recomandăm:

La Coventry, un orasel din Marea Britanie, la 100 de km de Londra, sunt sute de romani care au venit sa studieze. O lume care lor le-a deschis drumul catre un viitor la care nu sperau pe vremea cand studiau in Romania. Citește mai mult

* * *

If you went to or are going to a top school like MIT, Harvard, Columbia, Berkeley, Stanford, Cornell, Caltech, Wharton, Princeton, Yale, Brown, what is your studying method?Could you please give me advice on how to study the best possible way (especially for math classes)? How do you get good grades at the top universities? Please give me directions, like what you do before lecture, after, during weekends, how you study the book, how many books you read, how you take the tests, how much do you study, etc. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

1. Nu reciti de prea multe ori – citirea si recitirea, uneori superficiala, a notitelor nu este o solutie buna de memorare pe termen lung. 2. Raspunde la intrebari – “de ce?” sau “cum anume?”, te ajuta sa observi mai bine ceea ai retinut si sa aprofundezi materia. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe