Pornim radioul...
PROFILE VIP » Valentina Crivat
 

Student in Grecia: Valentina Crivat 

Publicat în Ancagilca.com

De ce Grecia?

Din punctul meu de vedere m-am incadrat mereu in tipologia aceea a tinerilor implicati in viata comunitatilor din care am facut parte si, mai mult, am gasit a fi interesante proiectele in care pe langa faptul ca ajutai, construiai, dezvoltai, la sfarsit ajungeai sa cunosti oameni noi si sa produci o schimbare. Iar schimbarea despre care vorbesc nu este una care se manifesta doar in mediul in care ti-ai propus sa isi faca simtite efectele, dar involuntar sau voluntar si in interiorul tau are loc o mutatie, devii un alt om. Sunt de parere ca orice experienta este buna, atat timp cat te ajuta sa evoluezi. Acesta este in fapt motivul care m-a determinat sa aplic pentru un program de studii – imi doream sa evoluez, sa ma rup din zona in care ma simt confortabil unde sunt alaturi de parinti, de prieteni, de profesori dragi si de cunostinte.

Îți mai recomandăm:

Mai multi studenti greci, care studiaza in Italia au venit la Facultatea de Medicina din Galati pentru a beneficia si de o pregatire practica temeinica. Citește mai mult

* * *

Kato Lomb este o traducatoare profesionista din Ungaria, care stapaneste 16 limbi. Pentru persoanele care invata o limba straina sau mai multe, ea a scris 10 reguli de aur. Învață acum cum să înveți!


Agenda este inutila pentru ca uiti sa o consulti pentru indeplinirea sarcinilor zilnice de lucru? Poate ca este timpul sa urmezi un tratament natural pentru imbunatatirea memoriei.

Complexul de vitamine B face minuni pentru memoria ta. Acidul folic are acelasi efect, iar vitamina C te revitalizeaza si iti vei duce la bun sfarsit sarcinile zilnice de lucru.

Toate vitaminele si mineralele benefice pentru imbunatatirea memoriei le vei prelua din fructe si legume. Pepenele galben, capsunele, citricele, pastaile, spanacul si salata nu vor lipsi din frigiderul uitucilor.

Îți mai recomandăm:

Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive.  Exerciţii fizice zilnice îţi pun sângele în mişcare și stimulează memoria pe termen scurt şi lung. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe