Pornim radioul...
PROFILE VIP » Valentina Crivat
 

Student in Grecia: Valentina Crivat 

Publicat în Ancagilca.com

De ce Grecia?

Din punctul meu de vedere m-am incadrat mereu in tipologia aceea a tinerilor implicati in viata comunitatilor din care am facut parte si, mai mult, am gasit a fi interesante proiectele in care pe langa faptul ca ajutai, construiai, dezvoltai, la sfarsit ajungeai sa cunosti oameni noi si sa produci o schimbare. Iar schimbarea despre care vorbesc nu este una care se manifesta doar in mediul in care ti-ai propus sa isi faca simtite efectele, dar involuntar sau voluntar si in interiorul tau are loc o mutatie, devii un alt om. Sunt de parere ca orice experienta este buna, atat timp cat te ajuta sa evoluezi. Acesta este in fapt motivul care m-a determinat sa aplic pentru un program de studii – imi doream sa evoluez, sa ma rup din zona in care ma simt confortabil unde sunt alaturi de parinti, de prieteni, de profesori dragi si de cunostinte.

Îți mai recomandăm:

Mai multi studenti greci, care studiaza in Italia au venit la Facultatea de Medicina din Galati pentru a beneficia si de o pregatire practica temeinica. Citește mai mult

* * *

Iată 7 plante foarte eficiente pentru susținerea capacității de concentrare și combaterea emoțiilor excesive: - Valeriană, Hamei, Talpa gâștei, Melisă – stabilizează emoțiile (sentimentele de teamă, neliniște, anxietate); diminuează hiperstimularea sistemului nervos central; ajută la dobândirea și menținerea stării de calm în situații de criză. Învață acum cum să înveți!


Ce se întamplă în organism atunci când ne antrenăm? Creșterea fluxului sanguin are beneficii asupra creierului. Imediat, celulele creierului încep să funcționeze la un nivel superior, iar acest lucru te face să te simți extrem de concentrat și de alert în timpul miscării.

Când te antrenezi în mod regulat, creierul se obișnuiește cu acest val frecvent de sânge și se adaptează prin declansarea sau blocarea anumitor gene. Multe dintre aceste schimbări stimulează funcția celulelor cerebrale și le protejează de boli cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau chiar accident vascular cerebral.

Hippocampus - Această parte a creierului este foarte implicată în procesul de învățare și memorare, si este una dintre singurele sectiuni ale creierului care poate crea noi celule ale acesuia. Antrenamentul faciliteaza acest lucru, datorita extra oxigenului din creier.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

If you haven’t heard, universities around the world offering their courses online for free (or at-least partially free). These courses are collectively called as MOOCS or Massive Open Online Courses. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

A long-running investigation of exceptional children reveals what it takes to produce the scientists who will lead the 21st century. “Whether we like it or not, these people really do control our society. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe