Pornim radioul...
PROFILE VIP » Valentina Crivat
 

Student in Grecia: Valentina Crivat 

Publicat în Ancagilca.com

De ce Grecia?

Din punctul meu de vedere m-am incadrat mereu in tipologia aceea a tinerilor implicati in viata comunitatilor din care am facut parte si, mai mult, am gasit a fi interesante proiectele in care pe langa faptul ca ajutai, construiai, dezvoltai, la sfarsit ajungeai sa cunosti oameni noi si sa produci o schimbare. Iar schimbarea despre care vorbesc nu este una care se manifesta doar in mediul in care ti-ai propus sa isi faca simtite efectele, dar involuntar sau voluntar si in interiorul tau are loc o mutatie, devii un alt om. Sunt de parere ca orice experienta este buna, atat timp cat te ajuta sa evoluezi. Acesta este in fapt motivul care m-a determinat sa aplic pentru un program de studii – imi doream sa evoluez, sa ma rup din zona in care ma simt confortabil unde sunt alaturi de parinti, de prieteni, de profesori dragi si de cunostinte.

Îți mai recomandăm:

Mai multi studenti greci, care studiaza in Italia au venit la Facultatea de Medicina din Galati pentru a beneficia si de o pregatire practica temeinica. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Majoritatea oamenilor care nu dorm suficient nu sunt capabili sa recunoasca modul in care le este afectata sanatatea mentala. Multi cred ca somnul este un lux, un mic rasfat.

Ei admit totusi ca se simt mai bine atunci cand dorm bine o noapte intreaga si ca se simt mai rau atunci cand nu o fac. De fapt, nu este nici un secret ca somnul imbunatateste memoria si puterea de invatare si intelegere.

Lipsa excesiva de somn poate afecta performanta in munca, relatiile sociale si duce la probleme psihice, precum anxietatea sau depresia.

Îți mai recomandăm:

Din cauza stilului actual de viata, problemele de somn au devenit o „epidemie” la nivel mondial, afectand pana la 45% din populatie. Lipsa unui somn de calitate are un impact negativ asupra atentiei, memoriei si invataturii si ne face mult mai vulnerabili la accidente. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susțin nutriționiștii.

Alcoolul și alimentele cu indice glicemic foarte mare pot cauza modificări ale nivelului glicemiei, cu impact major asupra comportamentului (agitație, anxietate).

Alimentele care stimulează memoria sunt: avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouăle, carnea de pui, pește (ton, somon), germenii de grâu, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

In recent courses, I have noticed two troubling practices of physics students. The first is the student response to homework problems. I hear the following kind of statements all too often: “Oh, you are stuck on homework problem number 13? I found a solution on YouTube. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe