Pornim radioul...
PROFILE VIP » Patricia Vlad
 
Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

M-am nascut in Tirgu Mures, dar mi-am petrecut urmatorii 16 ani in Bistrita. Apoi am plecat in Anglia, undeva langa Shrewsbury (orasul natal al lui Charles Darwin), iar acum studiez Educatie cu Limbi Moderne, la Cambridge. Inca de cand aveam 6 ani am auzit un prieten de familie spunand intr-o conversatie ca "trebuie sa fii nebun sa ramai in Romania", si de atunci mi-a ramas fixata ideea de a pleca, doar pentru a demonstra ca nu sunt nebuna. Am avut mare noroc in a gasi o scoala internationala privata, Concord College, care in momentul de fata e pe locul 6 in Financial Times, iar ei mi-au oferit o bursa de 25,000 de lire pe an, pentru ultimii doi ani de liceu, care mi-a acoperit costurile de cazare, mancare, studii etc. Fara acest ajutor imens, precum si fara sustinerea totala din partea parintilor mei, nu cred ca as fi putut ajunge la Cambridge.

Îți mai recomandăm:

Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Citește mai mult

* * *

Vreau să vă vorbesc puțin despre importanța admiterii, despre importanța unei baze solide cu care oricine ar trebui să înceapă o asemenea facultate. Învață acum cum să înveți!


Consumul oricarui tip de peste aduce beneficii memoriei, este concluzia unui studiu american recent.

Pentru a avea o memorie buna, este indicat sa consumam saptamanal un file de peste de orice tip.

Preparat la cuptor sau la gratar, acesta imbunatateste materia cenusie, indiferent de cat de multi acizi grasi Omega-3 contine.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Pittsburg spun ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.


Îți mai recomandăm:

O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie. Citește mai mult

* * *

In recent courses, I have noticed two troubling practices of physics students. The first is the student response to homework problems. I hear the following kind of statements all too often: “Oh, you are stuck on homework problem number 13? I found a solution on YouTube. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

În primul rând, dă-ţi seama cum înveţi cel mai uşor. Sunt mai multe stiluri de a învaţă, însă nu toate se potrivesc tuturor. Sunt persoane care prind informaţiile mai repede dacă le văd. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe