Pornim radioul...
PROFILE VIP » Patricia Vlad
 
Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

M-am nascut in Tirgu Mures, dar mi-am petrecut urmatorii 16 ani in Bistrita. Apoi am plecat in Anglia, undeva langa Shrewsbury (orasul natal al lui Charles Darwin), iar acum studiez Educatie cu Limbi Moderne, la Cambridge. Inca de cand aveam 6 ani am auzit un prieten de familie spunand intr-o conversatie ca "trebuie sa fii nebun sa ramai in Romania", si de atunci mi-a ramas fixata ideea de a pleca, doar pentru a demonstra ca nu sunt nebuna. Am avut mare noroc in a gasi o scoala internationala privata, Concord College, care in momentul de fata e pe locul 6 in Financial Times, iar ei mi-au oferit o bursa de 25,000 de lire pe an, pentru ultimii doi ani de liceu, care mi-a acoperit costurile de cazare, mancare, studii etc. Fara acest ajutor imens, precum si fara sustinerea totala din partea parintilor mei, nu cred ca as fi putut ajunge la Cambridge.

Îți mai recomandăm:

Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Citește mai mult

* * *

Iată ce trebuie să faceți pentru a reține cu ușurință cursurile: Primul pas este să sintetizați materialul pe care îl aveți de învățat și alcătuiți rezumate; Alternați studiul la o materie preferată cu cel la una mai puțin plăcută. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

1. Fotoliu de mesaj.  Cu siguranta stii acele fotolii de masaj pe care le gasesti in orice mall care se respecta. 2. Inot. Nici un alt sport nu iti pune in miscare muschii asa cum o face inotul. Învață acum cum să înveți!


Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Cam puțin, așa-i? Tehnicile de citire rapidă te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele în citit și asimilat.

Ce înseamnă să citești eficient?

1. rapiditate în citire

2. selectare eficientă a informației

3. asimilarea informației relevante
Îți mai recomandăm:

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care repetă lectura au tendinţa să considere că deja au înţeles, au învăţat informaţia şi mai sunt la fel de atenţi ca prima dată când citesc. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe