Pornim radioul...
PROFILE VIP » Patricia Vlad
 
Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

M-am nascut in Tirgu Mures, dar mi-am petrecut urmatorii 16 ani in Bistrita. Apoi am plecat in Anglia, undeva langa Shrewsbury (orasul natal al lui Charles Darwin), iar acum studiez Educatie cu Limbi Moderne, la Cambridge. Inca de cand aveam 6 ani am auzit un prieten de familie spunand intr-o conversatie ca "trebuie sa fii nebun sa ramai in Romania", si de atunci mi-a ramas fixata ideea de a pleca, doar pentru a demonstra ca nu sunt nebuna. Am avut mare noroc in a gasi o scoala internationala privata, Concord College, care in momentul de fata e pe locul 6 in Financial Times, iar ei mi-au oferit o bursa de 25,000 de lire pe an, pentru ultimii doi ani de liceu, care mi-a acoperit costurile de cazare, mancare, studii etc. Fara acest ajutor imens, precum si fara sustinerea totala din partea parintilor mei, nu cred ca as fi putut ajunge la Cambridge.

Îți mai recomandăm:

Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Citește mai mult

* * *

Sesiune! Cuvântul cel mai înspăimântător pe care îl poți spune unui student. De două ori pe an, vine acea perioadă în care nu avem viață socială. Învață acum cum să înveți!


O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie.

1. Vizualizează. Ai nevoie să înveţi o listă de termeni noi şi de nume? Cel mai bine le vei reţine dacă vei asocia cuvintele cu o imagine.

2. Exersează-ţi mintea cu jocuri. Jocurile care stimulează creierul, cum sunt sudoku sau rebusurile, pot fi foarte folositoare. Studiile nu au reuşit să afle exact cum jocurile pot influenţa memoria, dar totuşi funcţionează.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Să-ți închizi telefonul, să ieși de pe Facebook și să stai în casă vreo trei săptămâni sunt măsuri care dau rezultate. "Primul gând că ar trebui să mă apuc de licență a venit în vacanța de iarnă, care e mereu prea scurtă, așa că mi-a trecut repede. Învață acum cum să înveți!


Agenda este inutila pentru ca uiti sa o consulti pentru indeplinirea sarcinilor zilnice de lucru? Poate ca este timpul sa urmezi un tratament natural pentru imbunatatirea memoriei.

Complexul de vitamine B face minuni pentru memoria ta. Acidul folic are acelasi efect, iar vitamina C te revitalizeaza si iti vei duce la bun sfarsit sarcinile zilnice de lucru.

Toate vitaminele si mineralele benefice pentru imbunatatirea memoriei le vei prelua din fructe si legume. Pepenele galben, capsunele, citricele, pastaile, spanacul si salata nu vor lipsi din frigiderul uitucilor.

Îți mai recomandăm:

Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive.  Exerciţii fizice zilnice îţi pun sângele în mişcare și stimulează memoria pe termen scurt şi lung. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe