Pornim radioul...
PROFILE VIP » Dana Lucia Saporan
 

O fi usor sa fii student? 

Publicat în Studentie.ro

Pentru liceeni care au terminat anul acesta clasa a XII-a, studentia reprezinta urmatorul pas.  Pana la urma, o fi sau n-o fi usor sa fii student?

Cand am dat cu ochii peste tonele de materiale de curs, de carti de citit si de proiecte de facut, am intrat instant in panica. Stiam eu ca facultatea nu e o joaca de copii si ca nu prea seamana cu liceul, dar nu m-am asteptat la nebunia care s-a declansat dupa primele cursuri.

Ar fi fost bine sa fi fost avertizata din timp ca, in momentul in care intri la facultate, este important sa reusesti sa te organizezi, pentru a nu o lua complet razna.

Îți mai recomandăm:

"Ce m-a fascinat inca de la inceput a fost faptul ca, in timp ce predau un curs, profesorii aveau grija sa strecoare un citat dintr-una din cartile din bibliografie cu atata tact si naturalete incat iti capta atentia imediat, iti starnea curiozitatea si nu stiai cum sa ajungi la carte mai repede. Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Ca student, principala activitate a creierului pe care te bazezi este memoria, care trebuie însă folosită echilibrat, cu pauze şi tehnici care să ajute creierul să înmagazineze corect şi repede informaţiile.

Repetă - Căile dintre neuroni pot fi fortificate de-a lungul timpului, practicarea reluării memoriei în repetate rânduri fiind este cea mai bună metodă.

Ia pauze regulate - Atunci când hippocampusul trebuie să stocheze modele noi şi chiar similare, într-o perioadă scurtă de timp, se poate încurca. De aceea este nevoie de pauze, pentru a minimiza interferenţa.


Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Zece moduri de a îmbunătăți memoria


Publicat în Instilulmeu.ro
Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste o carte buna - In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. Lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si vocabularul.

Scapa de rutina - Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Fiecare dintre noi are capacitatea de a invata in diferite moduri. De multe ori pe parcursul vietii am obsesrvat ca asimilam informatii noi fie prin participare activa, fie prin ascultare, fie prin privire. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe