Pornim radioul...
PROFILE VIP » Dana Lucia Saporan
 

O fi usor sa fii student? 

Publicat în Studentie.ro

Pentru liceeni care au terminat anul acesta clasa a XII-a, studentia reprezinta urmatorul pas.  Pana la urma, o fi sau n-o fi usor sa fii student?

Cand am dat cu ochii peste tonele de materiale de curs, de carti de citit si de proiecte de facut, am intrat instant in panica. Stiam eu ca facultatea nu e o joaca de copii si ca nu prea seamana cu liceul, dar nu m-am asteptat la nebunia care s-a declansat dupa primele cursuri.

Ar fi fost bine sa fi fost avertizata din timp ca, in momentul in care intri la facultate, este important sa reusesti sa te organizezi, pentru a nu o lua complet razna.

Îți mai recomandăm:

"Ce m-a fascinat inca de la inceput a fost faptul ca, in timp ce predau un curs, profesorii aveau grija sa strecoare un citat dintr-una din cartile din bibliografie cu atata tact si naturalete incat iti capta atentia imediat, iti starnea curiozitatea si nu stiai cum sa ajungi la carte mai repede. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Ești în plină sesiune și nu poți învăța în cămin? Chiar dacă stai într-un cămin gălăgios, există soluții ca să poți fi în formă la examene! Și eu stau într-un cămin, și eu sunt în sesiune… fiind în anul I, și cu încă 3 persoane în cameră, la început credeam că nu voi putea învăța dar. Învață acum cum să înveți!


Specialiştii recomandă şase alimente care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare. Patricia Bannan, autoarea cărţii "Eat Right when Time is Tight", spune că soluţia stă în alimentarea organismului cu mâncăruri care conţin nutrienţi precum fibre şi acizi graşi esenţiali, informează "Huffington Post".

Avocado este bogat în grăsimi monosaturate, care facilitează comunicarea între celulele creierului. "Grăsimile monosaturate asigură că inima şi creierul primesc sângele de care au nevoie pentru a funcţiona la capacitatea sa maximă", declară Bannan.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

Deşi evoluţia tehnologiei este importantă şi pentru tineri, în domeniul educaţiei se pare că tot pixul şi caietul de hârtie sunt mai eficiente. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe