Pornim radioul...
PROFILE VIP » Dana Lucia Saporan
 

O fi usor sa fii student? 

Publicat în Studentie.ro

Pentru liceeni care au terminat anul acesta clasa a XII-a, studentia reprezinta urmatorul pas.  Pana la urma, o fi sau n-o fi usor sa fii student?

Cand am dat cu ochii peste tonele de materiale de curs, de carti de citit si de proiecte de facut, am intrat instant in panica. Stiam eu ca facultatea nu e o joaca de copii si ca nu prea seamana cu liceul, dar nu m-am asteptat la nebunia care s-a declansat dupa primele cursuri.

Ar fi fost bine sa fi fost avertizata din timp ca, in momentul in care intri la facultate, este important sa reusesti sa te organizezi, pentru a nu o lua complet razna.

Îți mai recomandăm:

"Ce m-a fascinat inca de la inceput a fost faptul ca, in timp ce predau un curs, profesorii aveau grija sa strecoare un citat dintr-una din cartile din bibliografie cu atata tact si naturalete incat iti capta atentia imediat, iti starnea curiozitatea si nu stiai cum sa ajungi la carte mai repede. Citește mai mult

* * *

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Învață acum cum să înveți!


Aliaţi din natură pentru minte ageră


Publicat în Clicksanatate.ro
Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată.

Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).

Salvia alungă oboseala.

Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.


Îți mai recomandăm:

Daca nu esti multumit de memoria pe care o ai, o poti educa si antrena; la nevoie, o poti stimula, dar nu artificial, cu produse de sinteza din farmacie ori de la supermarket, produse care, pentru moment, iti dau iluzia ca fac minuni, dar care, pe termen lung, se dovedesc a fi cat se poate de nocive, deoarece dau dependenta si au reactii adverse dintre cele mai distructive. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures.ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent.

Notiţele scrise la calculator, metodă mai rapidă decât scrisul de mână, nu facilitează o bună înţelegere a cursurilor. În schimb, scrisul de mână al notiţelor permite trierea lor mentală şi, prin urmare, păstrarea mai bună a informaţiilor importante.
Îți mai recomandăm:

Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe