Pornim radioul...
PROFILE VIP » Andra Ionescu
 
În afară de distracţie, combinaţii şi examene, în timpul facultăţii mai există un aspect interesant. Ai şansa de a participa la diverse competiţii din fiecare domeniu. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice, concursuri organizate de companii la voi în facultate sau provocări lansate în cadrul unor evenimente de profil.

1) Dacă mă fac de râs? Eu nu sunt bun/ă ca alţii.

Bun şi dacă tu ai o impresie aşa de proastă despre tine, de ce crezi că lucrurile se vor schimba peste câţiva ani? Preferi să freci Facebook-ul toată ziua în loc să participi la un concurs la care poate ai vedea şi altă culoare în afară de albastru FB pe linia orizontului tău.

Îți mai recomandăm:

Lista greşelilor care duc la concediere este foarte lungă, dar cele mai uzuale motive sunt următoarele 6: să minţi în CV. Dacă ai trecut în CV diverse lucruri care te-au ajutat la angajare (studii imaginare sau ani de experienţă în plus), tot acestea te vor duce şi la despărţirea de angajator. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Cum optimizăm acest proces? Cum putem învăţa mai multe într-un timp mult mai scurt?

Desene pentru a reţine cuvintele grele sau plate "Mems" sau memento-urile sunt dispozitive vizuale care ajută la memorare formând o legătură vie între forma cuvântului şi sensul acestuia. De exemplu, în încercarea noastră de a reţine "caber", care înseamnă "a se potrivi" în limba spaniolă, este necesar un memento.

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi.  Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


1. Navigheaza pe net

Atunci cand cauti pe internet sunt implicati centrii cheie ai creierului, cei care controleaza abilitatea de decizie si rationamentele complicate.

2. Fa sport

Da, exercitiile fizice pot sa impiedice sau sa intarzie dementa, dar stiai ca pot sa dea inapoi procesul imbatranire a creierului?

3. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara

Sanatatea noastra este clar in legatura cu sanatatea creierului, sustine o echipa de psihiatri si dentisti britanici.


Îți mai recomandăm:

Poti sa iti intineresti creierul cu cateva exercitii extrem de simple si urmand cateva reguli de viata deloc dificile. De exemplu, intra des pe Google! Atunci cand incerci sa gasesti ceva cu ajutorul unui motor de cautare, in creier se activeaza niste centri nervosi care controleaza luarea deciziilor si argumentarea complexa. Citește mai mult

* * *

Nothing beats a curious mind. How curious are you? Don’t take things on face value. Go deeper into how things work. Question most things. Be genuinely interested in new subjects. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe