Pornim radioul...
PROFILE VIP » Andra Ionescu
 
În afară de distracţie, combinaţii şi examene, în timpul facultăţii mai există un aspect interesant. Ai şansa de a participa la diverse competiţii din fiecare domeniu. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice, concursuri organizate de companii la voi în facultate sau provocări lansate în cadrul unor evenimente de profil.

1) Dacă mă fac de râs? Eu nu sunt bun/ă ca alţii.

Bun şi dacă tu ai o impresie aşa de proastă despre tine, de ce crezi că lucrurile se vor schimba peste câţiva ani? Preferi să freci Facebook-ul toată ziua în loc să participi la un concurs la care poate ai vedea şi altă culoare în afară de albastru FB pe linia orizontului tău.

Îți mai recomandăm:

Lista greşelilor care duc la concediere este foarte lungă, dar cele mai uzuale motive sunt următoarele 6: să minţi în CV. Dacă ai trecut în CV diverse lucruri care te-au ajutat la angajare (studii imaginare sau ani de experienţă în plus), tot acestea te vor duce şi la despărţirea de angajator. Citește mai mult

* * *

Cea mai bună metodă de a reține multe date din foile de pe care studiezi este să îți faci câteva obiceiuri bune de studiu. Administrează-ți foarte bine timpul. Învață acum cum să înveți!


1. Navigheaza pe net

Atunci cand cauti pe internet sunt implicati centrii cheie ai creierului, cei care controleaza abilitatea de decizie si rationamentele complicate.

2. Fa sport

Da, exercitiile fizice pot sa impiedice sau sa intarzie dementa, dar stiai ca pot sa dea inapoi procesul imbatranire a creierului?

3. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara

Sanatatea noastra este clar in legatura cu sanatatea creierului, sustine o echipa de psihiatri si dentisti britanici.


Îți mai recomandăm:

Poti sa iti intineresti creierul cu cateva exercitii extrem de simple si urmand cateva reguli de viata deloc dificile. De exemplu, intra des pe Google! Atunci cand incerci sa gasesti ceva cu ajutorul unui motor de cautare, in creier se activeaza niste centri nervosi care controleaza luarea deciziilor si argumentarea complexa. Citește mai mult

* * *

Cu totii avem abilitatea de a ne concentra. . . cateodata. Ganditi-va doar la momentul in care erati ,,prinsi” intr-un roman bun, sau cand erati fascinati de filmul preferat. Învață acum cum să înveți!


Mici secrete pentru o memorie de invidiat


Publicat în Nou-nascuti.ro

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri.

Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Mijlocul are proportia cea mami mica in reamintire. Deci daca aveti mult de invatat incepeti si terminati cu ceea ce vi se pare mai dificil de memorat, sau trebuie sa stiti mai bine;

Impartiti-va materialul de memorat in "portii" egale pe toata durata timpului avut la dispozitie. Nu incercati sa memorati mult intr-o zi si putin in alta, caci inconsecventa poate dauna.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

“Studenții învață haotic” este concluzia Universității din Washington. Psihologii au ajuns la concluzia că studenții care se pregătesc pentru examene recitind cursurile și materia nu învață aproape deloc. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe