Pornim radioul...
PROFILE VIP » Elena Ciolacu
 

Despre cum nu ştim să creştem lideri 

Publicat în Adevarul

Acum, trecută şi prin sistemul de educaţie universitară din Anglia, îmi dau seama ce oameni extrem de inteligenţi şi bine pregătiţi mi-au predat carte. Profesori care atunci când le ceream sfatul şi le adresam o întrebare îmi ofereau un răspuns de 15 minute.

Aici, nu de puţine ori şi nu doar la cursul meu, au existat cazuri de profesori mai puţin pregătiţi decât noi, care nu îmi oferă cunoştinţe noi ci îndrumări către alte resurse...

Aici, un profesor universitar nu are aproape jumătate de viaţă de studii în spate, ci foarte multă experienţă în domeniul pe care îl predă şi un master.

Îți mai recomandăm:

The Economist vorbeste despre situatia dezastruoasa de la Bacalaureat, unde unul din doi tineri a picat examenul, ceea ce inseamna ca mai mult de 100. Citește mai mult

* * *

Eu am pornit laptopul ca să fac un proiect și se pare că scriu un articol. Măcar fac ceva util pentru voi, camarazi dragi, pentru a trece cu bine peste acest război această sesiune. Învață acum cum să înveți!


O memorie buna este esentiala pentru obtinerea unui rezultat multumitor la examenele care urmeaza in aceasta perioada pentru studenti si elevi. Chiar daca procesul de imbunatatire a memoriei se realizeaza in timp, mai exista o sansa si pentru cei care s-au „trezit” mai tarziu.


Îți mai recomandăm:

SinzianaT. din Iasi: "As dori sa stiu daca lecitina ajuta intr-adevar unui copil care are mult de invatat. Nepoata mea este in clasa a VIII-a si mi se pare cam anemica, palida de la cite ore petrece invatind, scriind, fie acasa, fie la meditatii. Citește mai mult

* * *

Fii pregătit fizic! Cu unele variații, în funcție de vârstă și de programul școlar, somnul de noapte ar trebui să aibă loc între orele 22:00 – 08:00. Învață acum cum să înveți!


Agenda este inutila pentru ca uiti sa o consulti pentru indeplinirea sarcinilor zilnice de lucru? Poate ca este timpul sa urmezi un tratament natural pentru imbunatatirea memoriei.

Complexul de vitamine B face minuni pentru memoria ta. Acidul folic are acelasi efect, iar vitamina C te revitalizeaza si iti vei duce la bun sfarsit sarcinile zilnice de lucru.

Toate vitaminele si mineralele benefice pentru imbunatatirea memoriei le vei prelua din fructe si legume. Pepenele galben, capsunele, citricele, pastaile, spanacul si salata nu vor lipsi din frigiderul uitucilor.

Îți mai recomandăm:

Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive.  Exerciţii fizice zilnice îţi pun sângele în mişcare și stimulează memoria pe termen scurt şi lung. Citește mai mult

* * *

I hate studying. When I try to study I am able to concentrate for 15-20 minutes the most and then I find something else to do. I manage to make average grades from what I retain in class and with the little studying I manage to do. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe