Pornim radioul...
PROFILE VIP » Ioan Flaviu Pătrunjel
 

Clujean, doctor în jocuri video 

Publicat în Transilvania Reporter

A fost fascinat de poveştile de groază de când era copil. Mai târziu a început să joace jocuri video horror pe calculator. Astăzi, pasiunea sa a proiectat-o într-o teză de doctorat de peste 400 de pagini în care a studiat horror-ul apocaliptic în jocurile video. "În jocurile video horror, la fel ca în apocaliptică, întâlnim discrepanţa dintre lumea reală, naturală, urbană şi lumea cealaltă, care este mult mai reală, datorită faptului că este înţeleasă ca superioară limitelor realităţii umane, fiindu-i în acelaşi timp şi cauză", notează Flaviu, în lucrarea sa.


Îți mai recomandăm:

Este greu să faci un top cu cele mai bune jocuri de PC. Ar putea foarte bine să se scrie un top 1000 pe tema asta, dar ar dura prea mult. Așa că m-am oprit copilărește la numarul 10. Citește mai mult

* * *

Who says you need to wait until you ‘feel like’ doing something in order to start doing it?Look, there are days when not even the most well-intentioned advice from the latest motivational science will do. Învață acum cum să înveți!


Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara.

Pentru ca elevul sa poata rezolva o problema de matematica el trebuie sa aiba stocate in memorie atat cunostinte declarative (Teorema lui Pitagora, etc.) cat si cunostinte procedurale, adica strategiile de rezolvare ale problemei- conditiile de aplicare ale teoremei sau formulelor si modalitatile de utilizare a lor in problema data.


Îți mai recomandăm:

Omul memorează 10% din ceea ce citește, 20% din ceea ce aude, 30% din ceea ce vede, 50% din ceea ce vede și aude în același timp, 80% din ceea ce spune și 90% din ceea ce spune și face în același timp. Citește mai mult

* * *

Nothing beats a curious mind. How curious are you? Don’t take things on face value. Go deeper into how things work. Question most things. Be genuinely interested in new subjects. Învață acum cum să înveți!


Studentii stiu ce inseamna emotiile, noptile pierdute cu cartile in brate, ceasca de cafea sau paharul de cola.

Insa alimentatia zilnica trebuie sa contina in mod dominant: fulgi de cereale (griu, porumb, ovaz) cu lapte sau iaurt, peste, ficat, carne de pui slaba si multe salate de legume proaspete.

Aceste recomandari sint pentru cei incearca sa memoreze o cantitate foarte mare de cunostinte intr-un timp foarte scurt, dar care datorita stresului si oboselii, se prezinta la examene extenuati si fara posibilitatea de a-si aduce aminte ce au citit.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

"If only I could have LEARNED FRENCH three years ago…" If only. For many of us, there are more things we want to learn than we have time. As information becomes more readily accesible online, the number of things we want to learn is only continuing to increase. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe