Pornim radioul...
PROFILE VIP » Mădălina-Elena Cerbu
 

Mădălina-Elena Cerbu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ este performera acestei sesiuni de Bacalaureat 2014 în Neamţ, ea fiind singurul absolvent de liceu care a avut lucrări perfecte la toate probele examenului.

"Înainte de a începe BAC-ul nici nu visam la 10, pe parcurs mă gândeam la un 9,50, pentru că la română poate să fie şi subiectivism. Am aflat de notă de la un coleg care m-a sunat şi a vrut să mă păcălească spunându-mi iniţial că am picat BAC-ul", a declarat Mădălina.


Îți mai recomandăm:

In dezastrul aproape general exista insa si absolventi fericiti, care au luat note foarte mari, chiar zece pe linie la Bacalaureat. Cei mai multi vor pleca dupa vacanta la studii in strainatate, si probabil ca vor fi pierduti pentru Romania, daca sistemul nu va pune la punct macar peste cativa ani variante atractive pentru acesti tineri de top. Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte.

Fragmentarea - Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.


Crearea unor personalitati pentru numere
- Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata.


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Învață acum cum să înveți!


6 metode care te ajută să memorezi


Publicat în Realitatea

Memoria poate fi ajutată prin anumite tehnici de învăţare, care se bazează pe modul în care funcţionează creierul nostru.

Prima tehnică este să prelucrezi materialul pe care trebuie să îl înveți. Memoria pasivă este ineficientă, deci se recomandă să iei notiţe, să faci asocieri, să gândeşti grafice şi reprezentări vizuale ale informaţiilor care se cer memorate.

Lucrează cu asocieri. Cea mai eficientă metodă de memorare este să asociezi părţi din lucrul respectiv cu altceva. 


Îți mai recomandăm:

1. Divizarea Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. Citește mai mult

* * *

Te simți din ce în ce mai puțin motivat? Ai nevoie de soluții practice la această problemă universală? Iată ce îți recomandăm!   Fă o înțelegere cu tine însuți. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe