Pornim radioul...
PROFILE VIP » Irina Armean
 
Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Printre ei este si Irina Armean, o tanara cu o ambitie de fier care a determinat-o sa ajunga la una din cele mai ravnite scoli din lume: Universitatea Cambridge.

Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

Ma numesc Irina Armean si am absolvit liceul "Unirea" din Tirgu Mures sectia matematica-informatica bilingv engleza. Pasiunea pentru informatica si cunostintele de limba germana m-au determinat sa urmez facultatea in Austria in domeniul bioinformaticii. Realizand lucrarea de diploma pentru absolvirea facultatii in Marea Britanie am avut ocazia sa cunosc un mediu de elita. Aceasta m-a determinat sa imi doresc sa continui studiile la Universitatea Cambridge, unde am avut ocazia de a testa limitele modelarii pe calculator a datelor biologice, obtinute prin experimente proprii, rezultate pe care le voi prezenta in cadrul lucrarii mele de doctorat in domeniul bioinformaticii.

Îți mai recomandăm:

Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. Citește mai mult

* * *

Acum te întrebi la ce mă refer în titlu. Eu mă refer la nopțile albe dinaintea predării unui proiect. Mai demult credeam că nimeni nu face asta, că nu aș putea să lucrez noaptea, dar studenția m-a convins că atunci când trebuie să fii productiv. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

In primul rand, dormi - Daca te privezi de cele sase – sapte ore de somn, de care organismul tau are nevoie, pot aparea instabilitati ale functionarii normale ale creierului. Învață acum cum să înveți!


Află ce vitamine susțin memoria!


Publicat în Dietetik.ro
Mama îmi spunea că memoria se întreține cu vitamine, dar la vârsta copilăriei, cui îi păsa?

Trăim într-o lume în care memorie ne este pur și simplu bombardată cu tot felul de informații. Cu atâta multitasking în jur și informații care așteaptă să fie preluate de creier, memoria trebuie să rămână bine antrenată.

Primele pe listă sunt vitamina B6, B9 și B12. Complexul de B-uri ne ajută să ne mobilizăm și previne pierderile de memorie, datorită aminoacizilor conținuți.

Alimentele care conțin complexul de B-uri pot fi de la carne de pui și de pește, la tofu, ouă și broccoli.

Îți mai recomandăm:

Pentru a tine mintea alerta este necesar sa luptam pe mai multe fronturi. Printre actiunile care ajuta memoria se numara activitatea fizica dar si exercitiile pentru minte. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe