Pornim radioul...
PROFILE VIP » Irina Armean
 
Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Printre ei este si Irina Armean, o tanara cu o ambitie de fier care a determinat-o sa ajunga la una din cele mai ravnite scoli din lume: Universitatea Cambridge.

Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

Ma numesc Irina Armean si am absolvit liceul "Unirea" din Tirgu Mures sectia matematica-informatica bilingv engleza. Pasiunea pentru informatica si cunostintele de limba germana m-au determinat sa urmez facultatea in Austria in domeniul bioinformaticii. Realizand lucrarea de diploma pentru absolvirea facultatii in Marea Britanie am avut ocazia sa cunosc un mediu de elita. Aceasta m-a determinat sa imi doresc sa continui studiile la Universitatea Cambridge, unde am avut ocazia de a testa limitele modelarii pe calculator a datelor biologice, obtinute prin experimente proprii, rezultate pe care le voi prezenta in cadrul lucrarii mele de doctorat in domeniul bioinformaticii.

Îți mai recomandăm:

Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. Citește mai mult

* * *

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Învață acum cum să înveți!


Jocurile cum sunt sudoku, integramele, dar şi cele care fac apel la capacitatea de a rezolva ecuaţii matematice menţin în formă zonele cerebrale responsabile cu memoria.

Schimbă-ţi alimentaţia! Dulciurile şi carnea grasă ne scad capacitatea de memorare. Înlocuieşte-le cu afine, cătină, măceşe, struguri şi cu broccoli.


Dormi mai mult! În timpul somnului, creierul nostru reorganizează, prioritizează şi stochează toate informaţiile primite în timpul zilei.


Îți mai recomandăm:

Nu este iesit din comun sa uiti din cand in cand telefonul mobil acasa, dar acest lucru nu trebuie sa se intample frecvent. Daca ti se intampla prea des, este cazul sa incepi sa-ti antrenezi creierul zilnic cu ajutorul unor exercitii mentale. Citește mai mult

* * *

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fii in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele. Învață acum cum să înveți!


Pentru sanatatea mentala, dar si cea fizica, trebuie consumate alimente proaspete, bogate in nutrientii necesari. Excesele trebuie evitate. 

Miscarea in aer liber, aerisirea creierului, se recomanda mai mereu, fara insa se sa mentioneze ca aceasta ajuta si la mentinerea in forma a memoriei. Se pot face plimbari, mai lungi sau mai scurte, in functie de anotimp.

Cel mai important, insa, pentru mentinerea unei memorii sanatoase pe tot parcursul vietii, e gimnastica memoriei.


Îți mai recomandăm:

Avem nevoie de un plan de îmbunătățire a memoriei, care să devină treptat un nou stil de viață, mult mai bine organizat. Pentru sănătatea mentală, dar și cea fizică, trebuie consumate alimente proaspete, bogate în nutrienții necesari. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe