Pornim radioul...
PROFILE VIP » Irina Armean
 
Multi romani au plecat din tara pentru a duce o viata mai buna, pentru a se implini din punct de vedere profesional sau pentru a invata la renumitele scoli internationale. Printre ei este si Irina Armean, o tanara cu o ambitie de fier care a determinat-o sa ajunga la una din cele mai ravnite scoli din lume: Universitatea Cambridge.

Spune-ne cateva cuvinte despre tine. De unde vii? Cand ai plecat din Romania? De ce ai vrut sa pleci din tara?

Ma numesc Irina Armean si am absolvit liceul "Unirea" din Tirgu Mures sectia matematica-informatica bilingv engleza. Pasiunea pentru informatica si cunostintele de limba germana m-au determinat sa urmez facultatea in Austria in domeniul bioinformaticii. Realizand lucrarea de diploma pentru absolvirea facultatii in Marea Britanie am avut ocazia sa cunosc un mediu de elita. Aceasta m-a determinat sa imi doresc sa continui studiile la Universitatea Cambridge, unde am avut ocazia de a testa limitele modelarii pe calculator a datelor biologice, obtinute prin experimente proprii, rezultate pe care le voi prezenta in cadrul lucrarii mele de doctorat in domeniul bioinformaticii.

Îți mai recomandăm:

Iata o tanara care reprezinta cu cinste Romania la una din cele mai faimoase scoli din lume: Universitatea Cambridge. Spune-ne cateva cuvinte despre tine. Citește mai mult

* * *

If you haven’t heard, universities around the world offering their courses online for free (or at-least partially free). These courses are collectively called as MOOCS or Massive Open Online Courses. Învață acum cum să înveți!


Nu pretinde nimeni ca ar cunoaste planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Exista insa principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Ginkgo biloba - Aceasta ciudata denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.


Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei.

Fast-food-ul nu este o solutie, mai ales daca mananci seara – iti poate tulbura somnul si iti ingreuneaza digestia. "Este foarte important ca elevii sa se gandeasca ca au de trecut printr-un stres foarte intens, au de facut foarte multe pregatiri, asa ca trebuie sa respecte un program de viata si de alimentatie."


Îți mai recomandăm:

Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Citește mai mult

* * *

Psihologul Daniel David a punctat cateva elemente esentiale pentru stapanirea emotiilor inainte de examene. 1. (Oricat de banal ar suna) Pregateste-te pentru examen. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe