Pornim radioul...
PROFILE VIP » Andra Ionescu
 

Același CV trimis către zeci de companii? 

Publicat în Desprejoburi.com

"Am trimis CV-ul la vreo 30 de firme și nu mă sună nimeni. Toți vor experiență și dacă la mine rubrica e subțire, normal că nu mă caută". Ți-a trecut prin cap că un CV personalizat te poate scoate din mormanul de hârtii fără valoare de pe birourile de la HR? Poate o să spui că n-ai ce scrie diferit. Ăsta ești tu și nu poți schimba în funcție de fiecare firmă în parte, pentru că asta ar însemna să minți.

Colegii tăi de cămin, vor să fii partenerul perfect de distracție. Plănuiesc periodic ieșiri în Princess sau seri de gaming în cameră.

Îți mai recomandăm:

Categoric de postat1) Informaţii despre experienţa profesională şi despre educaţie2) Fotografii cu tine3) Din când în când şi câte o postare intelectualăEvită să postezi1) "Lucrez la portofelul lui tata". Citește mai mult

* * *

Se apropie un examen și nu știi cum să faci față cantității mari de informație pe care trebuie s-o memorezi?Citește cursurile cu voce tare, vei fi surprins cât de multe îți vei reaminti! Oferă-ți o mică recompensă, există multe modalități de a integra un sistem de recompensare în obiceiurile tale de studiu. Învață acum cum să înveți!


Trucuri să memorezi uşor


Publicat în Clicksanatate.ro
Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi

Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi.

Atunci când ai de învăţat o cantitate mare de informaţie să o împarţi în calupuri egale. După ce ai terminat de citit respectivele pasaje, fă pauze.

Nu memora mecanic! Ca să ţii minte ceea ce înveţi trebuie să memorezi logic.

Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

“Studenții învață haotic” este concluzia Universității din Washington. Psihologii au ajuns la concluzia că studenții care se pregătesc pentru examene recitind cursurile și materia nu învață aproape deloc. Învață acum cum să înveți!


According to research by Chris Bird at the University of Sussex, all it requires is a few seconds of your time and a bit of imagination.

Bird recently asked some students to lie in a brain scanner and view a series of short clips from YouTube (involving, for example, neighbours playing practical jokes on each other).

It turned out that simply describing the event to themselves massively improved their chances of remembering it accurately a week or so later: on average, they were able to remember twice as many details.


Îți mai recomandăm:

When we meet Joshua Foer, his memory is "nothing special. " A year later, he is able to memorize the order of a shuffled deck of cards in less than two minutes and the names of 99 people he's just met. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe