Pornim radioul...
PROFILE VIP » Raluca Cîrjan
 

5 lucruri despre viața de student 

Publicat în Studenta La Drept

Nu ai idee ce faci - ai ajuns în faza aia a vieții tale, numită studenție, în care, să fim sinceri, nu ai habar ce faci. Trăiești într-o bulă - sunt zeci de mii de șomeri în domeniul în care te-ai băgat ca un berbec încăpățânat, știai asta, dar ești convins că pentru tine lucrurile vor sta diferit, doar ești deștept, ai noroc și ești și simpatic.Și totuși...sunt cei mai frumoși ani din viața ta.

Există o epidemie de nostalgie spre sfârșitul facultății."Viața de după" nu e absolut deloc cum ți-ai imaginat-o.


Îți mai recomandăm:

Cu totii avem momente cand ne plictisim teribil sau credem ca viata a trecut pe langa noi, iar singurele realizari au fost postarile zilnice de pe Facebook si Twitter. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience".

Cercetătorii au descoperit că dacă le dai cafeină unor oameni care au memorat o serie de imagini, acest lucru le va crește radical abilitatea de a-și aminti detaliile subtile, în comparație cu cei care au primit pastile placebo. Înainte să bei o cafea, amintește-ți însă că este necesară doar o doză de 200 de miligrame de cafeină - cantitatea conținută într-o cană mare de cafea - pentru a face trucul.


Îți mai recomandăm:

Cafea sau ciocolata = cofeina. Cafeina nu te face mai destept, dar te ajuta sa te concentrezi. Se gaseste in cafea, ciocolata si bauturi energizante si te trezeste, chiar daca pentru putin timp. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

În primul rând, dă-ţi seama cum înveţi cel mai uşor. Sunt mai multe stiluri de a învaţă, însă nu toate se potrivesc tuturor. Sunt persoane care prind informaţiile mai repede dacă le văd. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe