Pornim radioul...
SMART FACTS » Viata de student
 
S-au implinit 50 de ani de cand am terminat facultatea, cu unul mai putin decat ar fi fost normal, daca nu intervenea exmatricularea, din a carei cauza studentia mea a durat sase ani, in loc de cinci, cati prevedeau reglementarile epocii.

Daca facultatea era serioasa pe vremea aceea si profesorii, cu putine exceptii, extraordinari, viata studentilor era deseori o improvizatie. La Bucuresti nu existau campusuri universitare. Locuiam la camin sau in gazda. Alt motiv derizoriu care a jucat un rol in faptul de a fi ajuns sa stau in gazda a fost imaginea unor perechi de ciorapi gauriti pusi la uscat pe marginea paturilor din camera cu numerosi locatari din caminul „Matei Voievod“, unde fusesem repartizat. La care s-a adaugat „coincidenta“ ca un frate al mamei, proaspat divortat si locuind in gazda, sa se fi decis sa se reinsoare si sa-mi cedeze mie camera.

Îți mai recomandăm:

Studentii din cel mai mare complex studentesc din Romania, Regie, nu au cantine functionale. Desi complexul este impanzit de fast-food-uri, cluburi, pub-uri ori cafenele, studentilor nu li se ofera posibiliatea de a manca o masa sanatoasa, "ca la mama acasa", la preturi reduse. Citește mai mult

* * *

1. Walk Before An ExamIt’s been proven that exercise can boost your memory and brain power. Research conducted by Dr. Chuck Hillman of the University of Illinois shows that about 20 minutes exercise before an exam improve performance. Învață acum cum să înveți!


Când ne confruntăm cu un lapsus, acele stânjenitoare goluri de momorie, un gest simplu ne-ar putea scoate din impas, potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Studiul a arătat că închiderea ochilor a avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte amintirea corectă a detaliilor, dar şi că sentimentul de confort din timpul intervievării a ajutat.

"Datele noastre şi altele anterioare indică faptul că închiderea ochilor este de ajutor, pentru că astfel se elimină elemente care ar putea distrage atenţia.", a declarat doctorul Robert Nash.


Îți mai recomandăm:

Nu mai ştiu sigur când s-a întâmplat totul, ştiţi clişeul ăla despre o fată şi-un băiat. Băiatul o plăcea pe fată, dar ea pe el nu, la început, si multe alte lucruri triste care intervin între ei, dar reuşesc să iasă învingători, ceva similar mi s-a întâmplat şi mie. Citește mai mult

* * *

Se apropie un examen și nu știi cum să faci față cantității mari de informație pe care trebuie s-o memorezi?Citește cursurile cu voce tare, vei fi surprins cât de multe îți vei reaminti! Oferă-ți o mică recompensă, există multe modalități de a integra un sistem de recompensare în obiceiurile tale de studiu. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare. 

Studiile arata ca strategiile pe care le folosim - recitirea sau sublinierea pasajelor considerate esentiale - sunt printre cele care nu dau rezultate. Cele mai nepotrivite metode pentru a invata sunt sublinierea si utilizarea unui marker pentru a scoate in evidenta portiuni de text. 


Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Citește mai mult

* * *

Personalitatea fiecaruia scoate la suprafata mai multe sau mai putine emotii care se simt fie in fata profesorilor atotstiutori, fie atunci cand esti programat la un interviu. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe