Pornim radioul...
SMART FACTS » Viata de student
 
S-au implinit 50 de ani de cand am terminat facultatea, cu unul mai putin decat ar fi fost normal, daca nu intervenea exmatricularea, din a carei cauza studentia mea a durat sase ani, in loc de cinci, cati prevedeau reglementarile epocii.

Daca facultatea era serioasa pe vremea aceea si profesorii, cu putine exceptii, extraordinari, viata studentilor era deseori o improvizatie. La Bucuresti nu existau campusuri universitare. Locuiam la camin sau in gazda. Alt motiv derizoriu care a jucat un rol in faptul de a fi ajuns sa stau in gazda a fost imaginea unor perechi de ciorapi gauriti pusi la uscat pe marginea paturilor din camera cu numerosi locatari din caminul „Matei Voievod“, unde fusesem repartizat. La care s-a adaugat „coincidenta“ ca un frate al mamei, proaspat divortat si locuind in gazda, sa se fi decis sa se reinsoare si sa-mi cedeze mie camera.

Îți mai recomandăm:

Studentie! Stii tu, e perioada aceea din viata in care un om, in general cu un venit mediu si un IQ – sa zicem - rezonabil, paraseste orasul, provincia si ajunge – in cazul nostru - in Cluj-Napoca pentru a vedea "din ce material este facut". Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Există o strânsă legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susțin nutriționiștii.

Alcoolul și alimentele cu indice glicemic foarte mare pot cauza modificări ale nivelului glicemiei, cu impact major asupra comportamentului (agitație, anxietate).

Alimentele care stimulează memoria sunt: avocado, banana, drojdia de bere, broccoli, pepenele galben, ouăle, carnea de pui, pește (ton, somon), germenii de grâu, portocala, orezul brun, legumele cu frunze verzi, soia, kefirul.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Totul porneste de la atitudine Antrenati-va creierul sa fie intr-o permanenta stare de curiozitate, de a dori sa intelegeti lucrurile dincolo de propria perceptie de a reflecta si extrage lectii din orice. Învață acum cum să înveți!


Când ne confruntăm cu un lapsus, acele stânjenitoare goluri de momorie, un gest simplu ne-ar putea scoate din impas, potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Studiul a arătat că închiderea ochilor a avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte amintirea corectă a detaliilor, dar şi că sentimentul de confort din timpul intervievării a ajutat.

"Datele noastre şi altele anterioare indică faptul că închiderea ochilor este de ajutor, pentru că astfel se elimină elemente care ar putea distrage atenţia.", a declarat doctorul Robert Nash.


Îți mai recomandăm:

Sunt in aeroportul din Frankfurt, in asteptarea unui avion, si sunt pe punctul de a-l cunoaste pe matematicianul John Nash, castigatorul unui premiu Nobel pentru economie si personajul principal din celebrul film "A beautiful mind". Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe