Pornim radioul...
SMART FACTS » Viata de student
 
S-au implinit 50 de ani de cand am terminat facultatea, cu unul mai putin decat ar fi fost normal, daca nu intervenea exmatricularea, din a carei cauza studentia mea a durat sase ani, in loc de cinci, cati prevedeau reglementarile epocii.

Daca facultatea era serioasa pe vremea aceea si profesorii, cu putine exceptii, extraordinari, viata studentilor era deseori o improvizatie. La Bucuresti nu existau campusuri universitare. Locuiam la camin sau in gazda. Alt motiv derizoriu care a jucat un rol in faptul de a fi ajuns sa stau in gazda a fost imaginea unor perechi de ciorapi gauriti pusi la uscat pe marginea paturilor din camera cu numerosi locatari din caminul „Matei Voievod“, unde fusesem repartizat. La care s-a adaugat „coincidenta“ ca un frate al mamei, proaspat divortat si locuind in gazda, sa se fi decis sa se reinsoare si sa-mi cedeze mie camera.

Îți mai recomandăm:

Studentii din cel mai mare complex studentesc din Romania, Regie, nu au cantine functionale. Desi complexul este impanzit de fast-food-uri, cluburi, pub-uri ori cafenele, studentilor nu li se ofera posibiliatea de a manca o masa sanatoasa, "ca la mama acasa", la preturi reduse. Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Cum să înveți mai bine


Publicat în Psychologies
In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente.  Trebuie schimbate operatiunile prin care inveti.

1. Repetitia spatiata, in timp, a ideilor este mai eficienta decat recitirea materialului la o scurta perioada dupa o prima parcurgere. 

2. Trebuie să te testezi frecvent pentru a vedea unde ai lacune.

3. Cand descifrezi un domeniu nou, nu sari etapele.


Îți mai recomandăm:

Cum ti-ai propus sa inveti pentru a reusi la examene? Cum ar trebui sa exploatezi timpul disponibil? Cum o sa abordezi voluminoasa materie si mai ales, cum o sa infrunti stresul?! Iata o reteta eficienta si satioasa pe care ai putea-o prepara pentru a iesi “teafar si nevatamat” din cea mai solicitanta (poate) perioada a vietii de student: Fixeaza-ti clar obiectivul! Exista o diferenta destul de evidenta intre a invata pentru 5 si a invata pentru 10. Citește mai mult

* * *

Ești în plină sesiune și nu poți învăța în cămin? Chiar dacă stai într-un cămin gălăgios, există soluții ca să poți fi în formă la examene! Și eu stau într-un cămin, și eu sunt în sesiune… fiind în anul I, și cu încă 3 persoane în cameră, la început credeam că nu voi putea învăța dar. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe