Pornim radioul...

MemoPlus StudentIQ lansează campania "Reușesc oriunde. Aleg România"

Publicat în StudentIQ.ro

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Dorința MemoPlus StudentIQ este să propună o alternativă, o sursă de inspirație și optimism pentru toți cei care se întreabă dacă se poate realiza ceva și în România.

Într-o discuție sinceră și scurtă, românii care au participat până acum în acest proiect își prezintă motivele personale care i-au făcut să revină în România, deși aveau oferte să își continue cariera în străinătate. Așa au rezultat o serie de interviuri valoroase cu români frumoși, competenți și optimiști care iubesc România așa de mult încât s-au întors să contribuie la dezvoltarea și schimbarea ei în bine.

În proiect sunt incluse deocamdată 20 de persoane care au ales să se întoarcă în România, după ce au locuit, studiat sau lucrat în străinătate. Printre aceștia se numără politologul Sandra Pralong, violoncelistul Răzvan Suma, chirurgul Victor Costache, fotograful Matei Buță, economistul Claudiu Fuiorea, artistul vizual Andrei Ciubotaru şi profesorul universitar Răzvan Ion.

Proiectul "Reușesc oriunde. Aleg România" propune un prim grup de români din diverse domenii de activitate, cu experiențe de necontestat câștigate prin munca în străinătate, care au refuzat oferte poate mai atractive din punct de vedere financiar pentru a reveni acasă, în România.

Știm însă că sunt mult mai mulți români care au ales să facă acest pas.

MemoPlus StudentIQ dorește să dezvolte acest proiect și, din aproape în aproape, să prezinte și alți români de succes reveniți acasă pentru a-i inspira pe cei plecați să facă acest pas. Scopul campaniei este de a promova optimismul cu privire la România, încrederea că există șanse de dezvoltarea și realizare și la noi în țară dacă, la fel ca și dincolo, folosim aceeași rețetă: munca, încrederea în forțele proprii, perseverența și foarte important, optimismul.

Un raport al Organizației Internaţionale pentru Migrație arată că în anul 2013, peste 3,5 milioane de români lucrau în străinătate. Cifrele neoficiale vorbesc despre mai bine de 4 milioane de români. Un studiu SmartDreamers, realizat în anul 2013, evidențiază un fenomen și mai alarmant: 78% dintre tinerii români sunt determinați să plece peste hotare. În acest context MemoPlus StudentIQ lansează un semnal optimist, prezentând români care consideră că revenirea în România permite continuarea carierei personale și mai mult, contribuie la schimbarea în bine a României.


Îți mai recomandăm:

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov. Citește mai mult

* * *

Încă se confundă foarte mult învăţarea cu memorarea de date şi informaţii despre un subiect sau altul. Există mai multe explicaţii pentru această practică foarte ineficientă! Din punct de vedere istoric, până nu de mult, până în urmă cu aprx. Învață acum cum să înveți!


Trucuri pentru îmbunătățirea memoriei


Publicat în Viataverdeviu.ro

Un stil de viata sanatos poate sprijini sanatatea creierului tau si chiar incuraja creierul sa dezvolte noi neuroni, un proces cunoscut ca neuroplasticitate.

Factorii stilului de viata care ar putea imbunatati memoria si incuraja neurogeneza includ exercitiile fizice, mâncatul corect si somnul adecvat.

Alte trucuri de memorie includ evitarea multitaskingului, invatarea unei noi abilitati si jucarea de jocuri de strategie si inteligenta (brain games) pentru a te ajuta sa iti reamintesti informatii.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Dacă e ceva ce am învățat în primii 3 ani la facultatea de arhitectură (da, mai am încă 3. Da, știam în ce mă bag…) este să lucrez. Învață acum cum să înveți!


Cum să te organizezi în sesiune


Publicat în StudentIQ.ro

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Noi iti venim in ajutor cu prima etapa, cea in care trebuie sa te organizezi ca sa faci fata cu brio examenelor din aceasta sesiune.

  • Mediul in care inveti este extrem de important. Este bine sa inveti intr-un mediu linistit si departe de zgomote. Numai asa poti memora usor.
  • Incepe prin a-ti face o lista cu materiile cele mai grele. Tine cont ca timpul necesar se imparte in functie de dificultatea materiei pe care o ai de parcurs si cat de mult trebuie sa insisti asupra acesteia.
  • Incearca sa iti imparti materialul de invatat in mai multe parti si invata fiecare parte in ziua ei. Ai sa vezi ca iti este util si ca functioneaza.
  • Apuca-te de citit mai intai de toate cateva pagini dintr-un curs mai accesibil, asa cum ai citi cartea ta preferata, in ritmul tau, apoi poti sa maresti durata invatatului intr-un mod progresiv.
  • Incearca sa verifici si alte surse intrucat unii autori prezinta o parte a temelor intr-un mod mai putin accesibil pentru tine. Este important sa ai in propria ta biblioteca mai multi autori care abordeaza temele cursurilor tale.
  • Dupa ce ai parcurs materia, iti recomandam sa apelezi la un prieten, coleg, ca sa faci o recapitulare. Aceasta te va asculta si iti poate spune pe ce sa mai insisti.


Daca nu te-ai pus inca pe treaba, ideile oferite speram sa iti fie de ajutor si sa auzim curand de tine ca ai reusit sa iei toate examenele din sesiune.


Îți mai recomandăm:

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Citește mai mult

* * *

Acum te întrebi la ce mă refer în titlu. Eu mă refer la nopțile albe dinaintea predării unui proiect. Mai demult credeam că nimeni nu face asta, că nu aș putea să lucrez noaptea, dar studenția m-a convins că atunci când trebuie să fii productiv. Învață acum cum să înveți!