Pornim radioul...

MemoPlus StudentIQ lansează campania "Reușesc oriunde. Aleg România"

Publicat în StudentIQ.ro

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Dorința MemoPlus StudentIQ este să propună o alternativă, o sursă de inspirație și optimism pentru toți cei care se întreabă dacă se poate realiza ceva și în România.

Într-o discuție sinceră și scurtă, românii care au participat până acum în acest proiect își prezintă motivele personale care i-au făcut să revină în România, deși aveau oferte să își continue cariera în străinătate. Așa au rezultat o serie de interviuri valoroase cu români frumoși, competenți și optimiști care iubesc România așa de mult încât s-au întors să contribuie la dezvoltarea și schimbarea ei în bine.

În proiect sunt incluse deocamdată 20 de persoane care au ales să se întoarcă în România, după ce au locuit, studiat sau lucrat în străinătate. Printre aceștia se numără politologul Sandra Pralong, violoncelistul Răzvan Suma, chirurgul Victor Costache, fotograful Matei Buță, economistul Claudiu Fuiorea, artistul vizual Andrei Ciubotaru şi profesorul universitar Răzvan Ion.

Proiectul "Reușesc oriunde. Aleg România" propune un prim grup de români din diverse domenii de activitate, cu experiențe de necontestat câștigate prin munca în străinătate, care au refuzat oferte poate mai atractive din punct de vedere financiar pentru a reveni acasă, în România.

Știm însă că sunt mult mai mulți români care au ales să facă acest pas.

MemoPlus StudentIQ dorește să dezvolte acest proiect și, din aproape în aproape, să prezinte și alți români de succes reveniți acasă pentru a-i inspira pe cei plecați să facă acest pas. Scopul campaniei este de a promova optimismul cu privire la România, încrederea că există șanse de dezvoltarea și realizare și la noi în țară dacă, la fel ca și dincolo, folosim aceeași rețetă: munca, încrederea în forțele proprii, perseverența și foarte important, optimismul.

Un raport al Organizației Internaţionale pentru Migrație arată că în anul 2013, peste 3,5 milioane de români lucrau în străinătate. Cifrele neoficiale vorbesc despre mai bine de 4 milioane de români. Un studiu SmartDreamers, realizat în anul 2013, evidențiază un fenomen și mai alarmant: 78% dintre tinerii români sunt determinați să plece peste hotare. În acest context MemoPlus StudentIQ lansează un semnal optimist, prezentând români care consideră că revenirea în România permite continuarea carierei personale și mai mult, contribuie la schimbarea în bine a României.


Îți mai recomandăm:

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Fie ca esti clasa a 12-a, in perioada BAC-ului sau la facultate, in sesiune, este absolut normal sa nu vrei sa acumulezi kilograme. Dar statul cu orele pe scaun si rontaitul compulsiv nu ajuta in acest sens deloc.

Sfatul pe care l-ar da oricine ar fi "mergi la sport!". "- Dar cand? Ca nu am timp!". Haideti sa vedem cum iti poti organiza ziua astfel incat sa nu devii un soricel grasut de biblioteca si sa ai timp sa si inveti! Planuieste-ti ziua cu o seara inainte. Tine un mic jurnal in care sa-ti notezi ce ai de facut a doua zi. La ce ora te trezesti, cand iei micul dejun, cand faci pauza de sport, ce capitole vrei sa inveti in ziua respectiva. In felul acesta, vei avea mai mult spor si inainte si dupa ora de miscare. Inainte pentru ca stii ca daca termini la timp, poti sa te eliberezi un pic de la studiu si sa iti dezmortesti un spatele, iar dupa antrenament te vei simti mai libera, mai tonica si vei avea mai mult chef de invatat.


Îți mai recomandăm:

1. Incercaţi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele în privinţa gătitului inainte de a pleca de acasă. 2. Mâncaţi cinci porţii de legume sau fructe pe zi. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


Creierul uman poate jongla cu mai mult de doua sarcini in acelasi timp.

Fals: De fapt, creierul trece de la o sarcina la alta. Din cauza ca miscarea aceasta necesita timp, multi-tasking-ul nu este o modalitate eficace pentru a-ti face treaba.

Cu cat folosit mai mult creierul uman cu atat devine mai puternic.

Adevarat: Pentru a avea un creier puternic este nevoie de exercitii. Invatarea unor abilitati noi sau executia unor sarcini mentale intaresc conexiunile dintre celulele creierului. Curiozitatea sporeste ascutimea mintii.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Sergiu este student in anul I la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. El, impreuna cu inca doi prieteni au ajuns la facultate si in sesiune si-au dat seama ca a invata zeci de pagini in doar cateva zile nu mai este un obiectiv greu de atins. Învață acum cum să înveți!