Pornim radioul...

MemoPlus StudentIQ lansează campania "Reușesc oriunde. Aleg România"

Publicat în StudentIQ.ro

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Dorința MemoPlus StudentIQ este să propună o alternativă, o sursă de inspirație și optimism pentru toți cei care se întreabă dacă se poate realiza ceva și în România.

Într-o discuție sinceră și scurtă, românii care au participat până acum în acest proiect își prezintă motivele personale care i-au făcut să revină în România, deși aveau oferte să își continue cariera în străinătate. Așa au rezultat o serie de interviuri valoroase cu români frumoși, competenți și optimiști care iubesc România așa de mult încât s-au întors să contribuie la dezvoltarea și schimbarea ei în bine.

În proiect sunt incluse deocamdată 20 de persoane care au ales să se întoarcă în România, după ce au locuit, studiat sau lucrat în străinătate. Printre aceștia se numără politologul Sandra Pralong, violoncelistul Răzvan Suma, chirurgul Victor Costache, fotograful Matei Buță, economistul Claudiu Fuiorea, artistul vizual Andrei Ciubotaru şi profesorul universitar Răzvan Ion.

Proiectul "Reușesc oriunde. Aleg România" propune un prim grup de români din diverse domenii de activitate, cu experiențe de necontestat câștigate prin munca în străinătate, care au refuzat oferte poate mai atractive din punct de vedere financiar pentru a reveni acasă, în România.

Știm însă că sunt mult mai mulți români care au ales să facă acest pas.

MemoPlus StudentIQ dorește să dezvolte acest proiect și, din aproape în aproape, să prezinte și alți români de succes reveniți acasă pentru a-i inspira pe cei plecați să facă acest pas. Scopul campaniei este de a promova optimismul cu privire la România, încrederea că există șanse de dezvoltarea și realizare și la noi în țară dacă, la fel ca și dincolo, folosim aceeași rețetă: munca, încrederea în forțele proprii, perseverența și foarte important, optimismul.

Un raport al Organizației Internaţionale pentru Migrație arată că în anul 2013, peste 3,5 milioane de români lucrau în străinătate. Cifrele neoficiale vorbesc despre mai bine de 4 milioane de români. Un studiu SmartDreamers, realizat în anul 2013, evidențiază un fenomen și mai alarmant: 78% dintre tinerii români sunt determinați să plece peste hotare. În acest context MemoPlus StudentIQ lansează un semnal optimist, prezentând români care consideră că revenirea în România permite continuarea carierei personale și mai mult, contribuie la schimbarea în bine a României.


Îți mai recomandăm:

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov. Citește mai mult

* * *

Vreau să vă vorbesc puțin despre importanța admiterii, despre importanța unei baze solide cu care oricine ar trebui să înceapă o asemenea facultate. Învață acum cum să înveți!


Cum să înveți mai bine


Publicat în Psychologies
In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente.  Trebuie schimbate operatiunile prin care inveti.

1. Repetitia spatiata, in timp, a ideilor este mai eficienta decat recitirea materialului la o scurta perioada dupa o prima parcurgere. 

2. Trebuie să te testezi frecvent pentru a vedea unde ai lacune.

3. Cand descifrezi un domeniu nou, nu sari etapele.


Îți mai recomandăm:

Cum ti-ai propus sa inveti pentru a reusi la examene? Cum ar trebui sa exploatezi timpul disponibil? Cum o sa abordezi voluminoasa materie si mai ales, cum o sa infrunti stresul?! Iata o reteta eficienta si satioasa pe care ai putea-o prepara pentru a iesi “teafar si nevatamat” din cea mai solicitanta (poate) perioada a vietii de student: Fixeaza-ti clar obiectivul! Exista o diferenta destul de evidenta intre a invata pentru 5 si a invata pentru 10. Citește mai mult

* * *

1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

Cu două săptămâni înainte de primul examen îmi dau seama că ar fi fost „bini di tăt” dacă aș fi mers la toate cursurile și seminariile și, mai bine, dacă aș fi învățat de la începutul semestrului. Învață acum cum să înveți!