Pornim radioul...

MemoPlus StudentIQ lansează campania "Reușesc oriunde. Aleg România"

Publicat în StudentIQ.ro

Campania "Reușesc oriunde. Aleg România" promovează români cu performanțe de necontestat, care deși au primit oferte să lucreze în străinătate, au ales să se întoarcă în România. Dorința MemoPlus StudentIQ este să propună o alternativă, o sursă de inspirație și optimism pentru toți cei care se întreabă dacă se poate realiza ceva și în România.

Într-o discuție sinceră și scurtă, românii care au participat până acum în acest proiect își prezintă motivele personale care i-au făcut să revină în România, deși aveau oferte să își continue cariera în străinătate. Așa au rezultat o serie de interviuri valoroase cu români frumoși, competenți și optimiști care iubesc România așa de mult încât s-au întors să contribuie la dezvoltarea și schimbarea ei în bine.

În proiect sunt incluse deocamdată 20 de persoane care au ales să se întoarcă în România, după ce au locuit, studiat sau lucrat în străinătate. Printre aceștia se numără politologul Sandra Pralong, violoncelistul Răzvan Suma, chirurgul Victor Costache, fotograful Matei Buță, economistul Claudiu Fuiorea, artistul vizual Andrei Ciubotaru şi profesorul universitar Răzvan Ion.

Proiectul "Reușesc oriunde. Aleg România" propune un prim grup de români din diverse domenii de activitate, cu experiențe de necontestat câștigate prin munca în străinătate, care au refuzat oferte poate mai atractive din punct de vedere financiar pentru a reveni acasă, în România.

Știm însă că sunt mult mai mulți români care au ales să facă acest pas.

MemoPlus StudentIQ dorește să dezvolte acest proiect și, din aproape în aproape, să prezinte și alți români de succes reveniți acasă pentru a-i inspira pe cei plecați să facă acest pas. Scopul campaniei este de a promova optimismul cu privire la România, încrederea că există șanse de dezvoltarea și realizare și la noi în țară dacă, la fel ca și dincolo, folosim aceeași rețetă: munca, încrederea în forțele proprii, perseverența și foarte important, optimismul.

Un raport al Organizației Internaţionale pentru Migrație arată că în anul 2013, peste 3,5 milioane de români lucrau în străinătate. Cifrele neoficiale vorbesc despre mai bine de 4 milioane de români. Un studiu SmartDreamers, realizat în anul 2013, evidențiază un fenomen și mai alarmant: 78% dintre tinerii români sunt determinați să plece peste hotare. În acest context MemoPlus StudentIQ lansează un semnal optimist, prezentând români care consideră că revenirea în România permite continuarea carierei personale și mai mult, contribuie la schimbarea în bine a României.


Îți mai recomandăm:

Proiectul „Reușesc oriunde, aleg România – un proiect MemoPlus” este pe lista participanților evenimentului Amural, desfășurat între 1-4 septembrie, în Brașov. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea.

"Adesea se concentrează asupra unui singur concept şi este mai puţin probabil să integreze informaţia într-un întreg. Acest lucru poate îngreuna înţelegerea materialului respectiv", spune el. Totuşi, folosirea lor îi face pe studenţi să se simtă mai în siguranţă.


Îți mai recomandăm:

Organizarea si planificarea studiului individual - Acest prim capitol cuprinde 4 subcapitole in care se defineste notiunea de studiu individual si se arata modul de intocmire eficienta a acestuia: Tehnicile de munca intelectuala - unelte ale viitorului. Citește mai mult

* * *

Fiecare dintre noi are capacitatea de a invata in diferite moduri. De multe ori pe parcursul vietii am obsesrvat ca asimilam informatii noi fie prin participare activa, fie prin ascultare, fie prin privire. Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!