Pornim radioul...
A patra revoluție industrială este aici. Într-un viitor în care roboții se pregătesc să ia o bună parte din joburi, există câteva lucruri pe care noi le facem mai bine și care ne vor salva carierele.

Empatie și comunicare – în timp ce inteligența artificială poate fi folosită în domeniul medical pentru a detecta cu un grad mai mare de acuratețe anumite boli, empatia și comunicarea sunt esențiale pentru profesia de medic.Creativitate – computerele sunt bune la executarea unor funcții și să ofere rapid niște opțiuni, totuși nu sunt chiar atât de bune când vine vorba și despre oferirea unor opțiuni creative. 
 
Imaginație și viziune – dacă roboții ar putea ajunge să mai stăpânească din skil-urile anterioare sau să reușească să creeze, există un lucru pe care nu-l vor avea: imaginația.
 

Îți mai recomandăm:

Daniela Rus conduce cel mai important laborator de robotică din lume, unde se ocupă cu dezvoltarea roboţilor care îşi pot schimba forma. A emigrat în SUA în anii 1980. Citește mai mult

* * *

Aceste tehnici pentru a invata repede vor avea efect daca le vei folosi constant. Mareste constant viteza cu care citesti: Cititul rapid nu tine atat de mult de tehnica cat de starea psihica. Învață acum cum să înveți!


Agenda este inutila pentru ca uiti sa o consulti pentru indeplinirea sarcinilor zilnice de lucru? Poate ca este timpul sa urmezi un tratament natural pentru imbunatatirea memoriei.

Complexul de vitamine B face minuni pentru memoria ta. Acidul folic are acelasi efect, iar vitamina C te revitalizeaza si iti vei duce la bun sfarsit sarcinile zilnice de lucru.

Toate vitaminele si mineralele benefice pentru imbunatatirea memoriei le vei prelua din fructe si legume. Pepenele galben, capsunele, citricele, pastaile, spanacul si salata nu vor lipsi din frigiderul uitucilor.

Îți mai recomandăm:

Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive.  Exerciţii fizice zilnice îţi pun sângele în mişcare și stimulează memoria pe termen scurt şi lung. Citește mai mult

* * *

Aceste tehnici pentru a invata repede vor avea efect daca le vei folosi constant. Mareste constant viteza cu care citesti: Cititul rapid nu tine atat de mult de tehnica cat de starea psihica. Învață acum cum să înveți!


Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare.

Psihologul Pam A. Mueller de la Universitatea Princeton si Daniel M. Oppenheimer de la Universitatea din California au realizat un studiu legat de greseala imensa pe care o fac studentii atunci cand iau notite pe laptop.

Si alte cercetari au demonstrat ca nu este prea bine pentru procesul de invatare ca studentii sa ia notite pe laptop din cauza faptului ca exista atat de multe lucruri pe net care le pot distrage atentia. 


Îți mai recomandăm:

Daca esti la fel ca multi dintre studenti, probabil ca scrii totul pe tastatura calculatorului sau al smartphonului, atat IM-uri, mesaje text, updaturi pe Facebook, cursuri, emailuri la profesori – orice. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!