Pornim radioul...
SMART FACTS » Olimpiade elevi
 

TVR recomandă "Inteligenţa la export", reportaje în premieră care fac o pledoarile pentru olimpicii României și pe care TVR 1 şi TVR HD le difuzează luni şi marti, 12 şi 13 septembrie, de la 21.00 şi 21.40.În ziua în care atenţia tututor se îndreaptă către şcoală și facultate TVR 1, TVR HD şi TVR+ ne face cunoştinţă cu câţiva dintre olimpicii României. Tineri din Galaţi, elevi ai Liceului Vasile Alecsandri, dar şi din Târgovişte, Bucureşti şi din Constanţa (elevi ai Liceului Mircea cel Bătrân) ne spun ce şi-ar dori să facă ţara lor pentru ei.Şcoala românească este laborator de idei şi inovaţie. În România părinţii, profesorii, copiii şi administraţia stau încă pe baricade diferite. Şi cu toate acestea, România este ţara cu cei mai mulţi olimpici. Matematică, informatică, chimie, biologie, fizică… sunt materiile la care copiii români obţin cele mai bune rezultate. Ce se întâmplă cu aceştia după ce termină studiile, după ce obţin rezultate excepţionale la olimpiade? Încotro o iau olimpicii acestei ţări? Mulţi părăsesc România, pentru că sistemul de aici nu îi integrează.


Îți mai recomandăm:

„La Scoala de Arta a celebrei universitati Columbia este profesor si regizorul Andrei Serban, cel care va povesti in premiera cum a descoperit-o pe Merryl Streep si cum a dat examenul de profesor la New York pe Coasta de Azur", dezvaluie Irina Pacurariu, realizatoarea seriei de reportaje Romania desteapta de la TVR. Citește mai mult

* * *

Eu am pornit laptopul ca să fac un proiect și se pare că scriu un articol. Măcar fac ceva util pentru voi, camarazi dragi, pentru a trece cu bine peste acest război această sesiune. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Învață acum cum să înveți!


Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience".

Cercetătorii au descoperit că dacă le dai cafeină unor oameni care au memorat o serie de imagini, acest lucru le va crește radical abilitatea de a-și aminti detaliile subtile, în comparație cu cei care au primit pastile placebo. Înainte să bei o cafea, amintește-ți însă că este necesară doar o doză de 200 de miligrame de cafeină - cantitatea conținută într-o cană mare de cafea - pentru a face trucul.


Îți mai recomandăm:

Cafea sau ciocolata = cofeina. Cafeina nu te face mai destept, dar te ajuta sa te concentrezi. Se gaseste in cafea, ciocolata si bauturi energizante si te trezeste, chiar daca pentru putin timp. Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe