Pornim radioul...
SMART FACTS » Olimpiade elevi
 

TVR recomandă "Inteligenţa la export", reportaje în premieră care fac o pledoarile pentru olimpicii României și pe care TVR 1 şi TVR HD le difuzează luni şi marti, 12 şi 13 septembrie, de la 21.00 şi 21.40.În ziua în care atenţia tututor se îndreaptă către şcoală și facultate TVR 1, TVR HD şi TVR+ ne face cunoştinţă cu câţiva dintre olimpicii României. Tineri din Galaţi, elevi ai Liceului Vasile Alecsandri, dar şi din Târgovişte, Bucureşti şi din Constanţa (elevi ai Liceului Mircea cel Bătrân) ne spun ce şi-ar dori să facă ţara lor pentru ei.Şcoala românească este laborator de idei şi inovaţie. În România părinţii, profesorii, copiii şi administraţia stau încă pe baricade diferite. Şi cu toate acestea, România este ţara cu cei mai mulţi olimpici. Matematică, informatică, chimie, biologie, fizică… sunt materiile la care copiii români obţin cele mai bune rezultate. Ce se întâmplă cu aceştia după ce termină studiile, după ce obţin rezultate excepţionale la olimpiade? Încotro o iau olimpicii acestei ţări? Mulţi părăsesc România, pentru că sistemul de aici nu îi integrează.


Îți mai recomandăm:

„La Scoala de Arta a celebrei universitati Columbia este profesor si regizorul Andrei Serban, cel care va povesti in premiera cum a descoperit-o pe Merryl Streep si cum a dat examenul de profesor la New York pe Coasta de Azur", dezvaluie Irina Pacurariu, realizatoarea seriei de reportaje Romania desteapta de la TVR. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Profesorii de la Universitatea din Sheffield au realizat un studiu ale cărui rezultate au confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate. Învață acum cum să înveți!


Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Cum optimizăm acest proces? Cum putem învăţa mai multe într-un timp mult mai scurt?

Desene pentru a reţine cuvintele grele sau plate "Mems" sau memento-urile sunt dispozitive vizuale care ajută la memorare formând o legătură vie între forma cuvântului şi sensul acestuia. De exemplu, în încercarea noastră de a reţine "caber", care înseamnă "a se potrivi" în limba spaniolă, este necesar un memento.

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi.  Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi. Citește mai mult

* * *

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe