Pornim radioul...
SMART FACTS » Olimpiade elevi
 

TVR recomandă "Inteligenţa la export", reportaje în premieră care fac o pledoarile pentru olimpicii României și pe care TVR 1 şi TVR HD le difuzează luni şi marti, 12 şi 13 septembrie, de la 21.00 şi 21.40.În ziua în care atenţia tututor se îndreaptă către şcoală și facultate TVR 1, TVR HD şi TVR+ ne face cunoştinţă cu câţiva dintre olimpicii României. Tineri din Galaţi, elevi ai Liceului Vasile Alecsandri, dar şi din Târgovişte, Bucureşti şi din Constanţa (elevi ai Liceului Mircea cel Bătrân) ne spun ce şi-ar dori să facă ţara lor pentru ei.Şcoala românească este laborator de idei şi inovaţie. În România părinţii, profesorii, copiii şi administraţia stau încă pe baricade diferite. Şi cu toate acestea, România este ţara cu cei mai mulţi olimpici. Matematică, informatică, chimie, biologie, fizică… sunt materiile la care copiii români obţin cele mai bune rezultate. Ce se întâmplă cu aceştia după ce termină studiile, după ce obţin rezultate excepţionale la olimpiade? Încotro o iau olimpicii acestei ţări? Mulţi părăsesc România, pentru că sistemul de aici nu îi integrează.


Îți mai recomandăm:

„La Scoala de Arta a celebrei universitati Columbia este profesor si regizorul Andrei Serban, cel care va povesti in premiera cum a descoperit-o pe Merryl Streep si cum a dat examenul de profesor la New York pe Coasta de Azur", dezvaluie Irina Pacurariu, realizatoarea seriei de reportaje Romania desteapta de la TVR. Citește mai mult

* * *

“Studenții învață haotic” este concluzia Universității din Washington. Psihologii au ajuns la concluzia că studenții care se pregătesc pentru examene recitind cursurile și materia nu învață aproape deloc. Învață acum cum să înveți!


Ca student, principala activitate a creierului pe care te bazezi este memoria, care trebuie însă folosită echilibrat, cu pauze şi tehnici care să ajute creierul să înmagazineze corect şi repede informaţiile.

Repetă - Căile dintre neuroni pot fi fortificate de-a lungul timpului, practicarea reluării memoriei în repetate rânduri fiind este cea mai bună metodă.

Ia pauze regulate - Atunci când hippocampusul trebuie să stocheze modele noi şi chiar similare, într-o perioadă scurtă de timp, se poate încurca. De aceea este nevoie de pauze, pentru a minimiza interferenţa.


Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Cea mai bună metodă de a reține multe date din foile de pe care studiezi este să îți faci câteva obiceiuri bune de studiu. Administrează-ți foarte bine timpul. Învață acum cum să înveți!


Cu alte cuvinte, guma de mestecat si memoria de scurta durata nu fac deloc pereche buna.

Poate ca la un examen, unde trebuie sa rezolvi probleme, guma de mestecat te ajuta, insa atunci cand ai nevoie de memorie pentru a tine minte o lista de cuvinte, litere sau cifre, e mai bine sa renunti la ea.

In cadrul unui experiment pus la punct de specialistii de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie, s-a aratat ca miscarile implicate atunci cand se mesteca guma distrag creierul de la sarcina pe care o are.


Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat de o echipa de neurologi a aratat ca persoanele care consuma doua sau mai multe portii zilnice de legume cu frunze verzi au o capacitate de concentrare ca a unei persoane cu cinci-sapte ani mai tanara. Citește mai mult

* * *

"If only I could have LEARNED FRENCH three years ago…" If only. For many of us, there are more things we want to learn than we have time. As information becomes more readily accesible online, the number of things we want to learn is only continuing to increase. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe