Pornim radioul...
SMART FACTS » Olimpiade elevi
 

TVR recomandă "Inteligenţa la export", reportaje în premieră care fac o pledoarile pentru olimpicii României și pe care TVR 1 şi TVR HD le difuzează luni şi marti, 12 şi 13 septembrie, de la 21.00 şi 21.40.În ziua în care atenţia tututor se îndreaptă către şcoală și facultate TVR 1, TVR HD şi TVR+ ne face cunoştinţă cu câţiva dintre olimpicii României. Tineri din Galaţi, elevi ai Liceului Vasile Alecsandri, dar şi din Târgovişte, Bucureşti şi din Constanţa (elevi ai Liceului Mircea cel Bătrân) ne spun ce şi-ar dori să facă ţara lor pentru ei.Şcoala românească este laborator de idei şi inovaţie. În România părinţii, profesorii, copiii şi administraţia stau încă pe baricade diferite. Şi cu toate acestea, România este ţara cu cei mai mulţi olimpici. Matematică, informatică, chimie, biologie, fizică… sunt materiile la care copiii români obţin cele mai bune rezultate. Ce se întâmplă cu aceştia după ce termină studiile, după ce obţin rezultate excepţionale la olimpiade? Încotro o iau olimpicii acestei ţări? Mulţi părăsesc România, pentru că sistemul de aici nu îi integrează.


Îți mai recomandăm:

„La Scoala de Arta a celebrei universitati Columbia este profesor si regizorul Andrei Serban, cel care va povesti in premiera cum a descoperit-o pe Merryl Streep si cum a dat examenul de profesor la New York pe Coasta de Azur", dezvaluie Irina Pacurariu, realizatoarea seriei de reportaje Romania desteapta de la TVR. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Muzica clasică ajută la antrenarea memoriei! Ascultarea unor compoziții muzicale clasice reușește să activeze acele gene care au legătură cu abilitățile noastre de a învăța și de a reține informații.
 
Trebuie să faci loc pentru amintiri noi!
 Atunci când nu mai avem nevoie de o anumită informație, aceasta este pusă la păstrare și sunt ținute minte din ce în ce mai puține detalii.

Informația nouă elimină informația mai veche!
Oamenii au capacitatea de a pune accent pe informația potrivită, atunci când trebuie să aleagă între amintiri ce se aseamănă între ele.

Îți mai recomandăm:

Iată o colecție de studii noi care au avut în obiectiv minunatul proces al memoriei. Concentrează-te pentru 8 secunde! Studiile au arătat că 8 secunde este timpul minim necesar unei informații pentru a trece din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată. Citește mai mult

* * *

În primul rând, dă-ţi seama cum înveţi cel mai uşor. Sunt mai multe stiluri de a învaţă, însă nu toate se potrivesc tuturor. Sunt persoane care prind informaţiile mai repede dacă le văd. Învață acum cum să înveți!


Reține mai mult din fiecare zi


Publicat în Hipo.ro

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Împărțirea este destul de intuitivă:

- cei cu memorie vizuală învăța mai bine cu ajutorul imaginilor;
- cei cu memoria auditiva prefera sa audă informația;
- memoria auditiva-digitala apare la cei care asimileaza informatia cu ajutorul vocii interioare;
- cei cu memoria kinestezica invață prin practică

Există numeroase metode utilizate pentru îmbunătățirea memoriei în fiecare zi. Iată căteva dintre ele:

- Înlocuiește cu imagini sau obiecte cunoscute
- Creează legături
- Hărțile mentale
- Localizarea
- Fă un lucru iesit din comun 


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

A long-running investigation of exceptional children reveals what it takes to produce the scientists who will lead the 21st century. “Whether we like it or not, these people really do control our society. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe