Pornim radioul...
Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Fotografiile realizate de Matei Buta sunt expuse la ceainaria Carturesti pana pe 19 ianuarie.

Nu a fost un proiect simplu. Matei Buta a stat sase luni sa convinga familia regala sa se lase fotografiata, a urcat pe Varful Omu la cinci dimineata, cu un rucsac imens in spate, ca sa o pozeze pe alpinista Crina "Coco" Popescu imbracata in rochie de gala, a mers la Vulcanii Noroiosi pentru a-l surprinde, intr-o atmosfera selenara, pe Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman. Toate acestea, sustinute de incapatanarea de a-si urma visul, au facut ca "Romanii frumosi" sa poata fi vazuti de o Romanie intreaga. (Sursa: Adevarul)


***
Despre proiectul "Romani Frumosi" online si Facebook.

Urmareste-l pe Matei Buta online si Facebook.Majestatea Sa Regele Mihai si Regina Maria Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Actorii Mariana Mihut si Victor Rebengiuc Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dorin Prunariu, primul cosmonaut roman Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dansatorul si coregraful roman Gigi Caciuleanu, stabilit in Franta Foto: Matei Buta/ "Romani
Frumosi"

Actrita Oana Pellea Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Nicu Covaci, liderul formatiei Phoenix Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Caricaturistul Ion Barbu Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"


Îți mai recomandăm:

Galeria de fotografii "Români frumoşi" este expusă de câteva săptămâni în pasajul care leagă cele două magistrale de metrou de la Unirii. "În două minute soşeste trenul pentru linia 1 în direcţia Pipera"! se aude zgomotos în boxele din staţia de metrou Unirii. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


Zece moduri de a îmbunătăți memoria


Publicat în Instilulmeu.ro
Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste o carte buna - In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. Lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si vocabularul.

Scapa de rutina - Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Învață acum cum să înveți!


Nu pretinde nimeni ca ar cunoaste planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Exista insa principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Ginkgo biloba - Aceasta ciudata denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.


Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Cu ritmul de viata actual, multi fie se plang de insomnie, fie chiar se lauda ca „somnul este o pierdere de timp". Tinand cont de efectele pe care le are oboseala asupra tuturor aspectelor vietii noastre, ne intrebam, firesc, „de ce dormim, de fapt?'Teorii ale somnuluiPotrivit echipei de la Laboratorul Somnului din cadrul Universitatii Harvard, sunt mai multe teorii referitoare la nevoia omului de odihna. Învață acum cum să înveți!