Pornim radioul...
Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Fotografiile realizate de Matei Buta sunt expuse la ceainaria Carturesti pana pe 19 ianuarie.

Nu a fost un proiect simplu. Matei Buta a stat sase luni sa convinga familia regala sa se lase fotografiata, a urcat pe Varful Omu la cinci dimineata, cu un rucsac imens in spate, ca sa o pozeze pe alpinista Crina "Coco" Popescu imbracata in rochie de gala, a mers la Vulcanii Noroiosi pentru a-l surprinde, intr-o atmosfera selenara, pe Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman. Toate acestea, sustinute de incapatanarea de a-si urma visul, au facut ca "Romanii frumosi" sa poata fi vazuti de o Romanie intreaga. (Sursa: Adevarul)


***
Despre proiectul "Romani Frumosi" online si Facebook.

Urmareste-l pe Matei Buta online si Facebook.Majestatea Sa Regele Mihai si Regina Maria Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Actorii Mariana Mihut si Victor Rebengiuc Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dorin Prunariu, primul cosmonaut roman Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dansatorul si coregraful roman Gigi Caciuleanu, stabilit in Franta Foto: Matei Buta/ "Romani
Frumosi"

Actrita Oana Pellea Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Nicu Covaci, liderul formatiei Phoenix Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Caricaturistul Ion Barbu Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"


Îți mai recomandăm:

Galeria de fotografii "Români frumoşi" este expusă de câteva săptămâni în pasajul care leagă cele două magistrale de metrou de la Unirii. "În două minute soşeste trenul pentru linia 1 în direcţia Pipera"! se aude zgomotos în boxele din staţia de metrou Unirii. Citește mai mult

* * *

Ce faci în “Ultima noapte” înainte de examen? Mai jos 40 de trucuri ca să înveţi mai eficient atunci când numai de asta nu îţi arde. Unele serioase, altele haioase. Învață acum cum să înveți!


Sfaturi pentru o memorie mai bună


Publicat în Ovidiusmd
Iată o colecție de studii noi care au avut în obiectiv minunatul proces al memoriei.

Concentrează-te pentru 8 secunde! Studiile au arătat că 8 secunde este timpul minim necesar unei informații pentru a trece din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată.

Încordează-ți pumnul! Actul de a-ți încorda pumnul, dacă este făcut corect, îți poate imbunătăți semnificativ capacitatea de reamintire a informațiilor.

Folosește fonturi ciudate! Cercetătorii au decoperit că una din cele mai bune căi prin care poți reține ce ai citit este folosirea unui font ciudat.

Îți mai recomandăm:

Primul sfat este să vorbiţi cu mâinile.  Ar putea suna ciudat, dar gesticulând în timp ce încercaţi să învăţaţi vă poate ajuta creierul să-şi amintească ceva important. Citește mai mult

* * *

Iată 7 plante foarte eficiente pentru susținerea capacității de concentrare și combaterea emoțiilor excesive: - Valeriană, Hamei, Talpa gâștei, Melisă – stabilizează emoțiile (sentimentele de teamă, neliniște, anxietate); diminuează hiperstimularea sistemului nervos central; ajută la dobândirea și menținerea stării de calm în situații de criză. Învață acum cum să înveți!


Jocurile cum sunt sudoku, integramele, dar şi cele care fac apel la capacitatea de a rezolva ecuaţii matematice menţin în formă zonele cerebrale responsabile cu memoria.

Schimbă-ţi alimentaţia! Dulciurile şi carnea grasă ne scad capacitatea de memorare. Înlocuieşte-le cu afine, cătină, măceşe, struguri şi cu broccoli.


Dormi mai mult! În timpul somnului, creierul nostru reorganizează, prioritizează şi stochează toate informaţiile primite în timpul zilei.


Îți mai recomandăm:

Nu este iesit din comun sa uiti din cand in cand telefonul mobil acasa, dar acest lucru nu trebuie sa se intample frecvent. Daca ti se intampla prea des, este cazul sa incepi sa-ti antrenezi creierul zilnic cu ajutorul unor exercitii mentale. Citește mai mult

* * *

Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Învață acum cum să înveți!