Pornim radioul...
Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Fotografiile realizate de Matei Buta sunt expuse la ceainaria Carturesti pana pe 19 ianuarie.

Nu a fost un proiect simplu. Matei Buta a stat sase luni sa convinga familia regala sa se lase fotografiata, a urcat pe Varful Omu la cinci dimineata, cu un rucsac imens in spate, ca sa o pozeze pe alpinista Crina "Coco" Popescu imbracata in rochie de gala, a mers la Vulcanii Noroiosi pentru a-l surprinde, intr-o atmosfera selenara, pe Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman. Toate acestea, sustinute de incapatanarea de a-si urma visul, au facut ca "Romanii frumosi" sa poata fi vazuti de o Romanie intreaga. (Sursa: Adevarul)


***
Despre proiectul "Romani Frumosi" online si Facebook.

Urmareste-l pe Matei Buta online si Facebook.Majestatea Sa Regele Mihai si Regina Maria Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Actorii Mariana Mihut si Victor Rebengiuc Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dorin Prunariu, primul cosmonaut roman Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Dansatorul si coregraful roman Gigi Caciuleanu, stabilit in Franta Foto: Matei Buta/ "Romani
Frumosi"

Actrita Oana Pellea Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Nicu Covaci, liderul formatiei Phoenix Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"

Caricaturistul Ion Barbu Foto: Matei Buta/ "Romani Frumosi"


Îți mai recomandăm:

Galeria de fotografii "Români frumoşi" este expusă de câteva săptămâni în pasajul care leagă cele două magistrale de metrou de la Unirii. "În două minute soşeste trenul pentru linia 1 în direcţia Pipera"! se aude zgomotos în boxele din staţia de metrou Unirii. Citește mai mult

* * *

Rezumatul, fișa de lectură, recenzia, referatul, au la bază un plan de idei.  Iată de ce este bine să îți organizezi în acest mod ce ai de învățat! Pentru că aceste scrieri sintetice permit organizarea și concentrarea cunoștințelor acumulate. Învață acum cum să înveți!


According to research by Chris Bird at the University of Sussex, all it requires is a few seconds of your time and a bit of imagination.

Bird recently asked some students to lie in a brain scanner and view a series of short clips from YouTube (involving, for example, neighbours playing practical jokes on each other).

It turned out that simply describing the event to themselves massively improved their chances of remembering it accurately a week or so later: on average, they were able to remember twice as many details.


Îți mai recomandăm:

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!


Consumul de alimente cu impact asupra activităţii cerebrale şi exerciţiul fizic regulat sunt cele două elemente esenţiale pentru longevitatea creierului şi a memoriei!

Efectul este spectaculos: când primeşte nutrienţii adecvaţi, creierul dă dovada unei capacităţi sporite de concentrare şi de memorare.


Cafeina din cafea, ceai sau băuturile tip cola este renumită pentru acţiunea ei stimulantă asupra sistemului nervos.

Ginko - biloba – extractul de ginko are efecte reale, dar limitate asupra memoriei şi ameliorează circulaţia sangvină cerebrală, deci poate fi folosit ca supliment nutritiv.

Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!