Pornim radioul...
SMART FACTS » Activism
 

Devino un agent al salvării cu Agent Green 

Publicat în Asociația Agent Green

Și tu poți salva pădurile României!

Două treimi din pădurile virgine ale Europei se află la noi în țară, dar sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale! Bătrânii le numesc păduri veșnice. Doar 10% din aceste păduri sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar alte 10% sunt prinse în parcuri naționale. Restul de 80% sunt râvnite de mafia pădurilor, iar soarta lor se va decide luna aceasta.

Dacă te implici poți să le salvezi!

Păduri virgine precum Nemira, Boia Mică, Cerdac, Șinca și multe altele pot fi apărate daca le vom include in Catalogul Național al Pădurilor Virgine așa cum se cere prin ultimul cod silvic (2015) și ordin de ministru (2016).

Guvernul nu finanțează identificarea și documentarea acestor păduri dar se obligă să le protejeze dacă noi susținem specialiștii de la Agent Green sau alte ONG-uri care le descoperă și le documentează științific.

Mai avem timp doar până la sfârșitul lunii septembrie!Donează și salvează pe https://www.facebook.com/agentgreen.ro/

Asigură că pădurile veșnice vor fi păstrate pentru generațiile următoare. Cu doar 2 euro poți salva o bucată de pădure virgină mare cât un stadion de fotbal. Calculul are la bază costurile aferente cu specialiștii, deplasările în teren și elaborarea studiilor care stau la baza includerii padurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine.

Pentru donații te rugăm folosește următoarele conturi:

Lei:


Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green
Cod unic de înregistrare – 25261826
Cont IBAN LEI: RO97 RNCB 0072 1083 9376 0001

Euro:

Name: Banca Comercială Română, Sucursala Sector 1 București
Adress: Calea Victoriei nr. 155, București, Sector 1
Swift Code: RNCBROBU
Name: Asociația Agent Green
Cod IBAN EURO account: RO70RNCB0072108393760002


Îți mai recomandăm:

Pe modelul "ieftin si bun", multe dintre ofertele universitatilor din Europa promit o educatie de calitate, la costuri accesibile. Cei care le-au testat spun insa ca lucrurile nu stau chiar atat de roz. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures.ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent.

Notiţele scrise la calculator, metodă mai rapidă decât scrisul de mână, nu facilitează o bună înţelegere a cursurilor. În schimb, scrisul de mână al notiţelor permite trierea lor mentală şi, prin urmare, păstrarea mai bună a informaţiilor importante.
Îți mai recomandăm:

Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare. Citește mai mult

* * *

Să-ți închizi telefonul, să ieși de pe Facebook și să stai în casă vreo trei săptămâni sunt măsuri care dau rezultate. "Primul gând că ar trebui să mă apuc de licență a venit în vacanța de iarnă, care e mereu prea scurtă, așa că mi-a trecut repede. Învață acum cum să înveți!


Consumul oricarui tip de peste aduce beneficii memoriei, este concluzia unui studiu american recent.

Pentru a avea o memorie buna, este indicat sa consumam saptamanal un file de peste de orice tip.

Preparat la cuptor sau la gratar, acesta imbunatateste materia cenusie, indiferent de cat de multi acizi grasi Omega-3 contine.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Pittsburg spun ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.


Îți mai recomandăm:

O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe