Pornim radioul...
SMART FACTS » Activism
 

Devino un agent al salvării cu Agent Green 

Publicat în Asociația Agent Green

Și tu poți salva pădurile României!

Două treimi din pădurile virgine ale Europei se află la noi în țară, dar sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale! Bătrânii le numesc păduri veșnice. Doar 10% din aceste păduri sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar alte 10% sunt prinse în parcuri naționale. Restul de 80% sunt râvnite de mafia pădurilor, iar soarta lor se va decide luna aceasta.

Dacă te implici poți să le salvezi!

Păduri virgine precum Nemira, Boia Mică, Cerdac, Șinca și multe altele pot fi apărate daca le vom include in Catalogul Național al Pădurilor Virgine așa cum se cere prin ultimul cod silvic (2015) și ordin de ministru (2016).

Guvernul nu finanțează identificarea și documentarea acestor păduri dar se obligă să le protejeze dacă noi susținem specialiștii de la Agent Green sau alte ONG-uri care le descoperă și le documentează științific.

Mai avem timp doar până la sfârșitul lunii septembrie!Donează și salvează pe https://www.facebook.com/agentgreen.ro/

Asigură că pădurile veșnice vor fi păstrate pentru generațiile următoare. Cu doar 2 euro poți salva o bucată de pădure virgină mare cât un stadion de fotbal. Calculul are la bază costurile aferente cu specialiștii, deplasările în teren și elaborarea studiilor care stau la baza includerii padurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine.

Pentru donații te rugăm folosește următoarele conturi:

Lei:


Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green
Cod unic de înregistrare – 25261826
Cont IBAN LEI: RO97 RNCB 0072 1083 9376 0001

Euro:

Name: Banca Comercială Română, Sucursala Sector 1 București
Adress: Calea Victoriei nr. 155, București, Sector 1
Swift Code: RNCBROBU
Name: Asociația Agent Green
Cod IBAN EURO account: RO70RNCB0072108393760002


Îți mai recomandăm:

Pe modelul "ieftin si bun", multe dintre ofertele universitatilor din Europa promit o educatie de calitate, la costuri accesibile. Cei care le-au testat spun insa ca lucrurile nu stau chiar atat de roz. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Trucuri pentru îmbunătățirea memoriei


Publicat în Viataverdeviu.ro

Un stil de viata sanatos poate sprijini sanatatea creierului tau si chiar incuraja creierul sa dezvolte noi neuroni, un proces cunoscut ca neuroplasticitate.

Factorii stilului de viata care ar putea imbunatati memoria si incuraja neurogeneza includ exercitiile fizice, mâncatul corect si somnul adecvat.

Alte trucuri de memorie includ evitarea multitaskingului, invatarea unei noi abilitati si jucarea de jocuri de strategie si inteligenta (brain games) pentru a te ajuta sa iti reamintesti informatii.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures. ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent. Învață acum cum să înveți!


3 plante bune pentru memorie


Publicat în Clickpentrufemei.ro

Ginkgo biloba ajută la funcționarea creierului

Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. 

Ceaiul verde protejează neuronii

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care protejează neuronii. El mai conține și teină, care protejează capilarele la nivelul creierului.

Rodhiola rosea luptă contra stresului

Numită și "gingseng de tundră", rodhiola  alungă stresul, induce o stare de relaxare și stimulează atenția, învățarea și memoria.Îți mai recomandăm:

Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă). Citește mai mult

* * *

Nu de putine ori ai vrut sa faci o schimbare in modul cum te organizezi. Cine nu vrea asta? Cu totii ne dorim ca atunci cand invatam, chiar sa invatam, iar cand ne distram, sa ne distram din toata inima. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe