Pornim radioul...
SMART FACTS » Activism
 

Devino un agent al salvării cu Agent Green 

Publicat în Asociația Agent Green

Și tu poți salva pădurile României!

Două treimi din pădurile virgine ale Europei se află la noi în țară, dar sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale! Bătrânii le numesc păduri veșnice. Doar 10% din aceste păduri sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar alte 10% sunt prinse în parcuri naționale. Restul de 80% sunt râvnite de mafia pădurilor, iar soarta lor se va decide luna aceasta.

Dacă te implici poți să le salvezi!

Păduri virgine precum Nemira, Boia Mică, Cerdac, Șinca și multe altele pot fi apărate daca le vom include in Catalogul Național al Pădurilor Virgine așa cum se cere prin ultimul cod silvic (2015) și ordin de ministru (2016).

Guvernul nu finanțează identificarea și documentarea acestor păduri dar se obligă să le protejeze dacă noi susținem specialiștii de la Agent Green sau alte ONG-uri care le descoperă și le documentează științific.

Mai avem timp doar până la sfârșitul lunii septembrie!Donează și salvează pe https://www.facebook.com/agentgreen.ro/

Asigură că pădurile veșnice vor fi păstrate pentru generațiile următoare. Cu doar 2 euro poți salva o bucată de pădure virgină mare cât un stadion de fotbal. Calculul are la bază costurile aferente cu specialiștii, deplasările în teren și elaborarea studiilor care stau la baza includerii padurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine.

Pentru donații te rugăm folosește următoarele conturi:

Lei:


Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green
Cod unic de înregistrare – 25261826
Cont IBAN LEI: RO97 RNCB 0072 1083 9376 0001

Euro:

Name: Banca Comercială Română, Sucursala Sector 1 București
Adress: Calea Victoriei nr. 155, București, Sector 1
Swift Code: RNCBROBU
Name: Asociația Agent Green
Cod IBAN EURO account: RO70RNCB0072108393760002


Îți mai recomandăm:

Pe modelul "ieftin si bun", multe dintre ofertele universitatilor din Europa promit o educatie de calitate, la costuri accesibile. Cei care le-au testat spun insa ca lucrurile nu stau chiar atat de roz. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Cum optimizăm acest proces? Cum putem învăţa mai multe într-un timp mult mai scurt?

Desene pentru a reţine cuvintele grele sau plate "Mems" sau memento-urile sunt dispozitive vizuale care ajută la memorare formând o legătură vie între forma cuvântului şi sensul acestuia. De exemplu, în încercarea noastră de a reţine "caber", care înseamnă "a se potrivi" în limba spaniolă, este necesar un memento.

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi.  Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi. Citește mai mult

* * *

Vă mulțumesc pentru prezența impresionantă și pentru entuziasmul pe care le-ați avut la prima lecție de matematică pentru pregătirea admiterii în Universitatea Politehnica din București. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe