Pornim radioul...
Sub sloganul "Priveste, Capteaza, Memoreaza" proiectul "Romani Frumosi" propune publicului prezentarea mai multor personalitati contemporane din diverse domenii. Intre cei 29 de "romani frumosi" se afla si cei doi brasoveni.

29 de personalitati contemporane s-au intalnit… pe simeze, intr-o expozitie de fotografie inedita organizata in Capitala, la Carturesti Verona. Oameni despre care nu invatam la scoala, dar care ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Expozitia a fost vernisata in 11 ianuarie si este parte a proiectului "Romani frumosi – galerie de valori", un demers initiat de fotograful Matei Buta si organizat impreuna cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN). Scopul proiectului este acela de promovarea a romanilor valorosi prin performantele pe care le-au atins in domeniul lor. Regele Mihai, Nicu Covaci, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut sunt doar cativa dintre „romanii frumosi”. In aceeasi galerie, insa, intra si doi brasoveni – Crina Coco Popescu, alpinista de Cartea Recordurilor, si Dumitru Prunariu – singurul roman care a ajuns in spatiu.

Urmareste proiectul Romani Frumosi online si Facebook.

Îți mai recomandăm:

Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Citește mai mult

* * *

Plan Your Time Wisely - Throughout the semester, make an effort to keep up with weekly class readings, lectures and assignments. This will spare you from playing 'catch-up' the week before exams begin. Învață acum cum să înveți!


Ce mâncăm în timpul examenelor


Publicat în Jurnalul National
Alimentaţia adecvată îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria.

Nucile - Sunt un adevărat miracol pentru creier. Acest fruc ajută la îmunătăţirea capacităţii de acumulare a cunoştinţelor şi este pavăză pentru celulele nervoase datorită marii cantităţi de antioxidanţi.

Fructele de pădure sunt o altă sursă bogată în antioxidanţi, ajută în lupta cu stresul, îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi memoria. Afinele şi coacăzele împiedică pierderea memoriei pe termen scurt.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Sergiu este student in anul I la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. El, impreuna cu inca doi prieteni au ajuns la facultate si in sesiune si-au dat seama ca a invata zeci de pagini in doar cateva zile nu mai este un obiectiv greu de atins. Învață acum cum să înveți!


Strategii pentru o memorie brici


Publicat în Ziare.com

1. Asocierea unui cuvant cu o imagine

De preferat ar fi sa iti alegi imagini iesite din comun pentru a-ti ramane mai usor in minte.

 

2. Fragmentarea

Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.

 

3. Crearea unor personalitati pentru numere

Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, reusind astfel sa-si aminteasca siruri lungi de cifre (spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata).


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Primul sfat este să vorbiţi cu mâinile.  Ar putea suna ciudat, dar gesticulând în timp ce încercaţi să învăţaţi vă poate ajuta creierul să-şi amintească ceva important. Învață acum cum să înveți!