Pornim radioul...
Sub sloganul "Priveste, Capteaza, Memoreaza" proiectul "Romani Frumosi" propune publicului prezentarea mai multor personalitati contemporane din diverse domenii. Intre cei 29 de "romani frumosi" se afla si cei doi brasoveni.

29 de personalitati contemporane s-au intalnit… pe simeze, intr-o expozitie de fotografie inedita organizata in Capitala, la Carturesti Verona. Oameni despre care nu invatam la scoala, dar care ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Expozitia a fost vernisata in 11 ianuarie si este parte a proiectului "Romani frumosi – galerie de valori", un demers initiat de fotograful Matei Buta si organizat impreuna cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN). Scopul proiectului este acela de promovarea a romanilor valorosi prin performantele pe care le-au atins in domeniul lor. Regele Mihai, Nicu Covaci, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut sunt doar cativa dintre „romanii frumosi”. In aceeasi galerie, insa, intra si doi brasoveni – Crina Coco Popescu, alpinista de Cartea Recordurilor, si Dumitru Prunariu – singurul roman care a ajuns in spatiu.

Urmareste proiectul Romani Frumosi online si Facebook.

Îți mai recomandăm:

Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


Cercetătorii australieni au descoperit că, inclusiv pe termen scurt, o alimentaţie nesănătoasă  are efecte negative asupra capacităţilor cognitive. Studiul sugerează că obezitatea poate produce modificări rapide la nivelul creierului, relatează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea New South Wales au demonstrat în premieră că şoareci de laborator au avut probleme de memorie după ce au fost hrăniţi, timp de o săptămână, cu alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Relaxing music for studying that helps concentration, memory and focus for long reading and relaxing. . Învață acum cum să înveți!


Metoda cu povestea o stim de cand suntem mici.  Ideea este sa creezi o poveste care-ti va aminti toate cuvintele din lista.

Spre exemplu avem urmatoarele cuvinte: Sarpe, Camion, Baterie, Roz, Palarie. Povestea o sa sune cam asa: Intr-un sarpe era un camion fara baterie, roz, cu palarie. 

Povestea trebuie sa fie neobisnuita (camion in sarpe, nu invers, caci invers ar fi mai normal).
Trebuie sa vizualizezi povestea (cine nu-si poate imagina un camion roz cu palarie?).
Trebuie sa implice simturi (auzi "sasaitul" sarpelui din poveste?).

Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!