Pornim radioul...
Sub sloganul "Priveste, Capteaza, Memoreaza" proiectul "Romani Frumosi" propune publicului prezentarea mai multor personalitati contemporane din diverse domenii. Intre cei 29 de "romani frumosi" se afla si cei doi brasoveni.

29 de personalitati contemporane s-au intalnit… pe simeze, intr-o expozitie de fotografie inedita organizata in Capitala, la Carturesti Verona. Oameni despre care nu invatam la scoala, dar care ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Expozitia a fost vernisata in 11 ianuarie si este parte a proiectului "Romani frumosi – galerie de valori", un demers initiat de fotograful Matei Buta si organizat impreuna cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN). Scopul proiectului este acela de promovarea a romanilor valorosi prin performantele pe care le-au atins in domeniul lor. Regele Mihai, Nicu Covaci, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut sunt doar cativa dintre „romanii frumosi”. In aceeasi galerie, insa, intra si doi brasoveni – Crina Coco Popescu, alpinista de Cartea Recordurilor, si Dumitru Prunariu – singurul roman care a ajuns in spatiu.

Urmareste proiectul Romani Frumosi online si Facebook.

Îți mai recomandăm:

Astronautul Dumitru Prunariu, matematicianul Solomon Marcus, regizorul Stere Gulea sau istoricul Lucian Boia sunt printre personalitatile fotografiate de Matei Buta in proiectul "Romani frumosi". Citește mai mult

* * *

Potrivit cercetătorilor, cei mai mulţi studenţi greşesc pentru că vor să înveţe recitind notiţe şi texte din manuale.  Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Oboseala şi nervii cauzaţi de volumul mare de informaţii care trebuie acumulat îţi pot da sănătatea peste cap.

Pentru o memorie bună este recomandat să consumaţi fructe, dintre care amintim bananele. Alimentatia zilnica trebuie sa contina fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, smochine, fructe uscate, peste si multe salate pentru a avea o memorie buna, scrie ZiaruldeIasi.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

Iată câteva sfaturi de cum te descurci mai bine în sesiune. Fă un lucru pe rând. Dacă ai decis să înveţi pt un examen, 2-3 ore concentrează-te doar pe acel examen. Învață acum cum să înveți!


Ne lovim de examene, de sarcini la serviciu, de activitati zilnice care ne cer o memorie excelenta. Totul se poate obtine in timp, prin exercitiu, prin ordine si atentie.

E momentul sa ne concentram pe zece solutii simple pentru a ajunge la starea plina de luciditate, judecata, gandire si memorie de invidiat!

Stim bine ce inseamna stresul. Depresiile si stresul trebuie minimizate pentru ca aceste stari cresc nivelul de cortizol, numit si hormon de stres. Cortizolul afecteaza hipocampul indeosebi, el ocupandu-se printre altele de memoria de scurta durata.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Ți-ai mobilizat încrederea în tine, ai dorința de învățare, acum concentrează-ți atenția. Caută să îți trezești și să îți menții interesul pentru ceea ce înveți. Învață acum cum să înveți!