Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Trei seriale de urmărit în sesiune 

Publicat în Iqool.ro

În sesiune, e greu să te concentrezi doar la învățat. Fără să îți dai seama, te vezi în fața laptopului urmărind vreun serial când ar fi fost de preferat să citești cursurile pentru examenul următor.

Sherlock te ține cu sufletul la gură în amalgamul de indicii și întâmplări.Când Frank Underwood (Kevin Spacey) își propune un țel în House of Cards, știe că are nevoie de un plan bine pus la punct. Criminal Minds urmărește felul în care o echipă FBI reușește să prindă criminali în serie.Îți mai recomandăm:

Dupa doua nopti nedormite, multa cafea, Husserl si alte texte de care nu prea am chef in pragul iernii scriu din nou despre filme. Cum ar arata filmul perfect daca totul de la titlul la coloana sonora ar depinde de voi? Pentru ca Irreversible exista deja filmul meu ar fi o ecranizare a cartii lui Gerald Messadie - Viata mea amoroasa si criminala cu Martin Heidegger; regizat de David Cronenberg (nu m-am putut decide intre David Lynch, Roman Polanski si Luis Bunuel), cu James Spader si Rachel Weisz in rolurile principale, Kevin Spacey in rolul sotului parasit, John Malkovich in rolul macelarului libidinos si Vincent Cassel in rolul tanarului atragator pe care cei doi il cunosc in timpul calatoriei. Citește mai mult

* * *

Plan Your Time Wisely - Throughout the semester, make an effort to keep up with weekly class readings, lectures and assignments. This will spare you from playing 'catch-up' the week before exams begin. Învață acum cum să înveți!


Aliaţi din natură pentru minte ageră


Publicat în Clicksanatate.ro
Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată.

Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).

Salvia alungă oboseala.

Salvia măreşte şi capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Ea poate fi utilizată fie sub formă de mirodenie în mâncare, fie sub formă de infuzie.


Îți mai recomandăm:

Daca nu esti multumit de memoria pe care o ai, o poti educa si antrena; la nevoie, o poti stimula, dar nu artificial, cu produse de sinteza din farmacie ori de la supermarket, produse care, pentru moment, iti dau iluzia ca fac minuni, dar care, pe termen lung, se dovedesc a fi cat se poate de nocive, deoarece dau dependenta si au reactii adverse dintre cele mai distructive. Citește mai mult

* * *

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fii in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele. Învață acum cum să înveți!


Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience".

Cercetătorii au descoperit că dacă le dai cafeină unor oameni care au memorat o serie de imagini, acest lucru le va crește radical abilitatea de a-și aminti detaliile subtile, în comparație cu cei care au primit pastile placebo. Înainte să bei o cafea, amintește-ți însă că este necesară doar o doză de 200 de miligrame de cafeină - cantitatea conținută într-o cană mare de cafea - pentru a face trucul.


Îți mai recomandăm:

Cafea sau ciocolata = cofeina. Cafeina nu te face mai destept, dar te ajuta sa te concentrezi. Se gaseste in cafea, ciocolata si bauturi energizante si te trezeste, chiar daca pentru putin timp. Citește mai mult

* * *

Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe