Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Trei seriale de urmărit în sesiune 

Publicat în Iqool.ro

În sesiune, e greu să te concentrezi doar la învățat. Fără să îți dai seama, te vezi în fața laptopului urmărind vreun serial când ar fi fost de preferat să citești cursurile pentru examenul următor.

Sherlock te ține cu sufletul la gură în amalgamul de indicii și întâmplări.Când Frank Underwood (Kevin Spacey) își propune un țel în House of Cards, știe că are nevoie de un plan bine pus la punct. Criminal Minds urmărește felul în care o echipă FBI reușește să prindă criminali în serie.Îți mai recomandăm:

Dupa doua nopti nedormite, multa cafea, Husserl si alte texte de care nu prea am chef in pragul iernii scriu din nou despre filme. Cum ar arata filmul perfect daca totul de la titlul la coloana sonora ar depinde de voi? Pentru ca Irreversible exista deja filmul meu ar fi o ecranizare a cartii lui Gerald Messadie - Viata mea amoroasa si criminala cu Martin Heidegger; regizat de David Cronenberg (nu m-am putut decide intre David Lynch, Roman Polanski si Luis Bunuel), cu James Spader si Rachel Weisz in rolurile principale, Kevin Spacey in rolul sotului parasit, John Malkovich in rolul macelarului libidinos si Vincent Cassel in rolul tanarului atragator pe care cei doi il cunosc in timpul calatoriei. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


Iată câteva trucuri care te vor ajuta să reţii majoritatea informaţiilor din cărţile pe care le citeşti:

1. Citeşte inclusiv prima pagină, cu titlul şi numele autorului, cuprinsul şi prefaţa. Te va ajuta să te identifici mai bine cu cartea.

2. Dacă simţi că nu e momentul potrivit să începi o carte, nu o începe.

3. Citeşte o singură carte o dată.

4. Nu citi o carte care nu îţi menţine interesul viu.

5. Subliniază pasajele importante şi scrie observaţii pe măsură ce citeşti.


Îți mai recomandăm:

Ne-am gandit sa dezvoltam subiectul si sa iti oferim mai multe metode despre cum sa memorezi, pentru ca stim cat de important este ca toate proiectele pe care le ai de finalizat, materialele pe care le ai de asimilat, nu iti sunt tocmai accesibile din punct de vedere al volumului de notiuni si de informatii si trebuie sa le retii. Citește mai mult

* * *

I hate studying. When I try to study I am able to concentrate for 15-20 minutes the most and then I find something else to do. I manage to make average grades from what I retain in class and with the little studying I manage to do. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe