Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Trei seriale de urmărit în sesiune 

Publicat în Iqool.ro

În sesiune, e greu să te concentrezi doar la învățat. Fără să îți dai seama, te vezi în fața laptopului urmărind vreun serial când ar fi fost de preferat să citești cursurile pentru examenul următor.

Sherlock te ține cu sufletul la gură în amalgamul de indicii și întâmplări.Când Frank Underwood (Kevin Spacey) își propune un țel în House of Cards, știe că are nevoie de un plan bine pus la punct. Criminal Minds urmărește felul în care o echipă FBI reușește să prindă criminali în serie.Îți mai recomandăm:

Dupa doua nopti nedormite, multa cafea, Husserl si alte texte de care nu prea am chef in pragul iernii scriu din nou despre filme. Cum ar arata filmul perfect daca totul de la titlul la coloana sonora ar depinde de voi? Pentru ca Irreversible exista deja filmul meu ar fi o ecranizare a cartii lui Gerald Messadie - Viata mea amoroasa si criminala cu Martin Heidegger; regizat de David Cronenberg (nu m-am putut decide intre David Lynch, Roman Polanski si Luis Bunuel), cu James Spader si Rachel Weisz in rolurile principale, Kevin Spacey in rolul sotului parasit, John Malkovich in rolul macelarului libidinos si Vincent Cassel in rolul tanarului atragator pe care cei doi il cunosc in timpul calatoriei. Citește mai mult

* * *

Nothing beats a curious mind. How curious are you? Don’t take things on face value. Go deeper into how things work. Question most things. Be genuinely interested in new subjects. Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!


Testul de memorie REY a fost conceput de Andre Rey şi urmăreşte memorarea unei serii de cuvinte. Este un test folosit pentru a evalua capacitatea de memorare în condiţii normale, dar şi după diferite traume suferite.

Testul de memorie auditiv-verbal are 6 faze: 5 faze de reproducere şi o fază de recunoaştere, scrie Psihoterapeut.net. Concret, în primele 5 faze trebuie memorată şi reprodusă o serie de 15 cuvinte, iar în ultima fază trebuie recunoscute dintr-un text dat cuvintele memorate anterior.

Îți mai recomandăm:

Metoda cu povestea o stim de cand suntem mici.  Ideea este sa creezi o poveste care-ti va aminti toate cuvintele din lista. Spre exemplu avem urmatoarele cuvinte: Sarpe, Camion, Baterie, Roz, Palarie. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe