Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Toată turma la examen 

Publicat în Draumstafur.wordpress.com

In caz ca nu stiati, va informez eu: studentul bucurestean este o vita. Sau o oaie. Unele studente sunt chiar capre de-a dreptul, ca sa nu mai spun ca pot fi si diverse specii de pasari, cum ar fi curcile.

Sunt in sesiune, si evident sufar nu numai ca trebuie sa ies pe vremea asta ca sa dau examene, ci si pentru ca de fiecare data cand trebuie sa intram in sala, experienta este traumatizanta.

E ca o coada la paine pe gratis pe vremea comunistilor – daca iesi intreg si necalcat in picioare, ai mare noroc.


Îți mai recomandăm:

Inainte sa incep, puteam sa zic ca nu eram foarte stresanta, surprinzator eram foarte relaxata si detasata de problemele cotidine de student. Si asta pana cand am fost la primul examen, chiauna de somn, trezita la 5 dimineata sa ajung la Iasi dar multumita ca am dormit in patul meu si perna mea, si am vazut ca din nota de la de 10 care o asteptam la un seminar s-a transformat subit in 4. Citește mai mult

* * *

How is it even possible that Elon Musk could build four multibillion companies by his mid-40s — in four separate fields (software, energy, transportation, and aerospace)? To explain Musk’s success, others have pointed to his heroic work ethic (he regularly works 85-hour weeks), his ability to set reality-distorting visions for the future, and his incredible resilience. Învață acum cum să înveți!


3 plante bune pentru memorie


Publicat în Clickpentrufemei.ro

Ginkgo biloba ajută la funcționarea creierului

Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. 

Ceaiul verde protejează neuronii

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care protejează neuronii. El mai conține și teină, care protejează capilarele la nivelul creierului.

Rodhiola rosea luptă contra stresului

Numită și "gingseng de tundră", rodhiola  alungă stresul, induce o stare de relaxare și stimulează atenția, învățarea și memoria.Îți mai recomandăm:

Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă). Citește mai mult

* * *

Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să vă dozați corect timpul și, de preferat, să nu citiți foarte mult deodată. Citiți maxim 1-2 ore, luați pauze scurte, faceți-vă schițe, simplificați materialul, mai ales dacă acesta este voluminos si alambicat. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe