Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Regulile nescrise ale studentului 

Publicat în Sarademdealtii.wordpre...

Studentul are intotdeauna dreptate … chiar daca nu i se da.

Studentul nu copiaza niciodata … consulta.

Studentul nu doarme in timpul orei … reflecteaza.

Studentul nu vorbeste in ora… schimba impresii.

Studentul nu isi distrage atentia … studiaza anatomia mustelor.

Studentul nu chiuleste … este solicitat in alte parti.

Studentul nu ramane restantier … este lasat cu restante.

Îți mai recomandăm:

Studentul nu doarme – el se odihnește!Studentul nu mănâncă – el își regenerează puterile!Studentul nu bea - el doar degustă!Studentul nu țipă- el încercă convingător să-și expună punctul său de vedere!Studentul nu e un laș – el doar se conformează planului!Studentul nu greșește- el doar ia decizii riscante!Studentul nu uită – el doar nu își umple capul cu tot felul de lucruri “nefolositoare”!Studentul nu întârzie – el se reține pentru lucruri importante!. Citește mai mult

* * *

Iată câteva sfaturi de cum te descurci mai bine în sesiune. Fă un lucru pe rând. Dacă ai decis să înveţi pt un examen, 2-3 ore concentrează-te doar pe acel examen. Învață acum cum să înveți!


According to research by Chris Bird at the University of Sussex, all it requires is a few seconds of your time and a bit of imagination.

Bird recently asked some students to lie in a brain scanner and view a series of short clips from YouTube (involving, for example, neighbours playing practical jokes on each other).

It turned out that simply describing the event to themselves massively improved their chances of remembering it accurately a week or so later: on average, they were able to remember twice as many details.


Îți mai recomandăm:

What is the easiest way to learn? David Robson meets a group of scientists and memory champions competing to find techniques that make facts stick. . Citește mai mult

* * *

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

Capacitatea de a învăța cât mai repede, de a înțelege cât mai bine și mai rapid, dar și de a reține cât mai mult timp ceea ce ai învățat, este una din abilitățile esențiale ale oricărui om de succes. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe