Pornim radioul...
FUN FACTS » Proiecte studentesti
 

S-a incheiat a XVIII-a editie a celui mai mare festival studentesc de umor din tara si anume „FESTIVALUL NATIONAL STUDENTESC DE SATIRA SI UMOR”. A fost o editie bogata din toate punctele de vedere: participanti/concurenti, momente umoristice, buna dispozitie si spectatori.

Pe scena Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tg.Mures s-au „intamplat” 49 de momente umoristice, un concurs – maraton sustinut de studenti din 10 centre universitare cu 15 trupe/formatii.


cover


Premiile au fost acordate, dupa consultari serioase, in urmatoarea ordine:

CARICATURA
LOCUL I – Claudiu Botezatu (CCS Iasi)
LOCUL II – Sofrone Andreea (CCS Iasi)
LOCUL III – Moisii Petronela (CCS Iasi)

FOTOGRAFIE UMORISTICA
LOCUL I – QUO VADIS (Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu)
LOCUL II – Prilipceanu Dragos Ionut (CCS Iasi)
LOCUL III – Gaitan Andrei, Nastai Alexandru (Academia De Politie „Al. I. Cuza” Bucuresti).

CANTEC SATIRIC – GRUP
LOCUL I – TMT STRICT SECRET – „Anunt matrimonial” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL II – MOFT – „Sotia mea, bichon-ul meu” (CCS Ploiesti)
LOCUL III – LUDIC – „Tigara” (Teatrul Ludic – Iasi)

PANTOMIMA – GRUP
LOCUL I – MOFT – „Pokemonii Carolinei” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Romeo si Julieta” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – BACTERIA H – „Prima intalnire” (CCS Brasov)

PANTOMIMA – INDIVIDUAL
TMT STRICT SECRET – „Cel mai iubit dintre moldoveni” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)

IMPROVIZATIE – GRUP
LOCUL I – GAUDEAMUS (Universitatea Tehnica Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – DE CE FICATUL? (CCS Galati)


STAND-UP COMEDY
LOCUL I – BRIGADA BUM (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Eu, George” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – VOX THALIAE (Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” – Brasov)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – INDIVIDUAL
LOCUL I – MOFT – „O iubire imposibila” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – CORTINA – „Deservire exemplara” (CCS Timisoara)
LOCUL III – LUDIC – „Chirita in provincie” (Teatrul Ludic – Iasi)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – GRUP
LOCUL I – BRIGADA BUM – „Interviu de angajare” (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – DIDIDI SI DADADA – „Liftul” (CCS Tirgu Mures)
LOCUL III – ASOCIATIA STUDENTILOR DIN ACADEMIA TEHNICA MILITARA – „Haosul din televiziune in ochii unui student” (Academia Tehnica Militara – Bucuresti)

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Punctul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Satiră și umor


Îți mai recomandăm:

Timp de 7 zile, tinerii se pot distra la concertele organizate in cadrul celei de-a XI-a editie Festivalului Studentesc FestudIS. Festivalul debuteaza cu o campanie de donare de sange, iar la ora 16. Citește mai mult

* * *

Rezumatul, fișa de lectură, recenzia, referatul, au la bază un plan de idei.  Iată de ce este bine să îți organizezi în acest mod ce ai de învățat! Pentru că aceste scrieri sintetice permit organizarea și concentrarea cunoștințelor acumulate. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Fii pregătit fizic! Cu unele variații, în funcție de vârstă și de programul școlar, somnul de noapte ar trebui să aibă loc între orele 22:00 – 08:00. Învață acum cum să înveți!


Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Abordati diverse tactici si niciuna nu pare sa va ajute sa retineti materiile stufoase? Am adunat, le-am clasificat si va servim la “tava”, cele mai importante tehnici de memorat, un ajutor pentru invatat usor.

- Conform spuselor autorului Sylvie Lair in cartea “Cum sa memoram. Ghid Practic”, este bine sa iti concentrezi atentia, ca sa percepi si sa dai un sens informatiei de memorat: sa iti creezi reprezentari mintale. 

- Noteaza-ti pe o foaie ce anume trebuie sa inveti, ce sarcina de lucru ai si aseazati-o undeva la vedere. 

- Creaza o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei. 

- Construieste-ti planuri de lectie sau foloseste pe cat posibil diagrame, filme, programe computere, postere, etc. Pe acestea cu siguranta le vei retine cel mai repede. 

- Una dintre tehnicile de memorare este de a “scrie” ideea principala in minte, tinand ochii inchisi, sau o alta tactica este sa scrii cuvintele cu degetul pe banca. 

- Ajuta-ti memoria folosind cartonase pe care sa notezi ideile principale plasand-le in diferite locuri din camera. Cu cat ai mai multe notite cu atat memorezi mai usor. 

- Vizualizeaza informatiile si foloseste harti, tabele, scheme si imagini pentru a putea memora informatiile, atunci cand ai foarte mult de citit. 

- Ideile pe care trebuie sa le retii le poti sublinia cu culori, markere, sau le potii scrie pe cartonase colorate.

- Un somn de cateva minute poate imbunatati memoria, asa incat daca dupa cateva ore de invatat simti nevoia sa dormi, atunci dormi. E un fapt demonstrat stiintific: somnul imbunatateste asimilarea cunostintelor.

- Alimenteaza-te corect. Pentru o mai buna capacitate de memorare e bine sa consumi cat mai multe alimente ce contin vitamina C. 

- Cine nu-si aminteste nume, date si numere de telefon si, in plus, are colesterolul marit, ar trebui sa fie foarte interesat de colina, o vitamina din grupa B. Ea se gaseste mai ales in galbenus, ficat, drojdie de bere si griu incoltit. 

- Atata timp cat informatia se memoreaza cel mai bine atunci cand aceasta este plasata la inceputul si la sfarsitul textului, este bine sa repeti de mai multe ori informatia din mijlocul textului. 

Antreneaza-ti muschii creierului ca sa absoarba mai multe informatii/cuvinte citite. Foloseste-ti viziunea periferica. Aceasta consta in a imagina o linie pe mijlocul paginii. In loc sa citesti de la stanga la dreapta fiecare linie, incearca sa citesti de sus in jos urmarind linia imaginara. Unii studenti care citesc rapid deseneaza o linie pe pagina. 

- Rezerva-ti un timp de pauza in decursul unei sedinte de lucru ce dureaza mai mult de o ora.

- Repeta ceea ce ai acumulat, dupa terminarea pauzei. 

- Profita de somn si fixeazai-ti acceasi ora pentru culcare. 

- Bea mai bine un ceai calmant, dupa masa, decat o cafea.

- Recapituleaza inainte de a adormi, ceea ce ai invatat in timpul zilei.

Memoria ta este cea mai importanta atunci cand trebuie sa aprofundezi pagini intregi de informatie intr-un timp scurt. Profita de fiecare punct din acest articol pentru a reusi sa iei toate examenele din aceasta sesiune. Nu uita sa inveti, dar sa te si relaxezi cu citate din sesiune :)


Îți mai recomandăm:

Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Citește mai mult

* * *

Many students are being left behind by an educational system that some people believe is in crisis. Improving educational outcomes will require efforts on many fronts, but a central premise of this monograph is that one part of a solution involves helping students to better regulate their learning through the use of effective learning techniques. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe