Pornim radioul...
FUN FACTS » Proiecte studentesti
 

S-a incheiat a XVIII-a editie a celui mai mare festival studentesc de umor din tara si anume „FESTIVALUL NATIONAL STUDENTESC DE SATIRA SI UMOR”. A fost o editie bogata din toate punctele de vedere: participanti/concurenti, momente umoristice, buna dispozitie si spectatori.

Pe scena Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tg.Mures s-au „intamplat” 49 de momente umoristice, un concurs – maraton sustinut de studenti din 10 centre universitare cu 15 trupe/formatii.


cover


Premiile au fost acordate, dupa consultari serioase, in urmatoarea ordine:

CARICATURA
LOCUL I – Claudiu Botezatu (CCS Iasi)
LOCUL II – Sofrone Andreea (CCS Iasi)
LOCUL III – Moisii Petronela (CCS Iasi)

FOTOGRAFIE UMORISTICA
LOCUL I – QUO VADIS (Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu)
LOCUL II – Prilipceanu Dragos Ionut (CCS Iasi)
LOCUL III – Gaitan Andrei, Nastai Alexandru (Academia De Politie „Al. I. Cuza” Bucuresti).

CANTEC SATIRIC – GRUP
LOCUL I – TMT STRICT SECRET – „Anunt matrimonial” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL II – MOFT – „Sotia mea, bichon-ul meu” (CCS Ploiesti)
LOCUL III – LUDIC – „Tigara” (Teatrul Ludic – Iasi)

PANTOMIMA – GRUP
LOCUL I – MOFT – „Pokemonii Carolinei” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Romeo si Julieta” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – BACTERIA H – „Prima intalnire” (CCS Brasov)

PANTOMIMA – INDIVIDUAL
TMT STRICT SECRET – „Cel mai iubit dintre moldoveni” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)

IMPROVIZATIE – GRUP
LOCUL I – GAUDEAMUS (Universitatea Tehnica Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – DE CE FICATUL? (CCS Galati)


STAND-UP COMEDY
LOCUL I – BRIGADA BUM (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Eu, George” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – VOX THALIAE (Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” – Brasov)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – INDIVIDUAL
LOCUL I – MOFT – „O iubire imposibila” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – CORTINA – „Deservire exemplara” (CCS Timisoara)
LOCUL III – LUDIC – „Chirita in provincie” (Teatrul Ludic – Iasi)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – GRUP
LOCUL I – BRIGADA BUM – „Interviu de angajare” (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – DIDIDI SI DADADA – „Liftul” (CCS Tirgu Mures)
LOCUL III – ASOCIATIA STUDENTILOR DIN ACADEMIA TEHNICA MILITARA – „Haosul din televiziune in ochii unui student” (Academia Tehnica Militara – Bucuresti)

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Punctul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Satiră și umor


Îți mai recomandăm:

Timp de 7 zile, tinerii se pot distra la concertele organizate in cadrul celei de-a XI-a editie Festivalului Studentesc FestudIS. Festivalul debuteaza cu o campanie de donare de sange, iar la ora 16. Citește mai mult

* * *

In recent courses, I have noticed two troubling practices of physics students. The first is the student response to homework problems. I hear the following kind of statements all too often: “Oh, you are stuck on homework problem number 13? I found a solution on YouTube. Învață acum cum să înveți!


Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara.

Pentru ca elevul sa poata rezolva o problema de matematica el trebuie sa aiba stocate in memorie atat cunostinte declarative (Teorema lui Pitagora, etc.) cat si cunostinte procedurale, adica strategiile de rezolvare ale problemei- conditiile de aplicare ale teoremei sau formulelor si modalitatile de utilizare a lor in problema data.


Îți mai recomandăm:

Omul memorează 10% din ceea ce citește, 20% din ceea ce aude, 30% din ceea ce vede, 50% din ceea ce vede și aude în același timp, 80% din ceea ce spune și 90% din ceea ce spune și face în același timp. Citește mai mult

* * *

When the sum total of human knowledge rests an arm’s length away in each person’s pocket, why do we have to remember anything anymore?“Everything is available through a Google search almost instantaneously, so what motive do you have to store useless info?” said Joseph LeDoux, who directs New York University’s Emotional Brain Institute. Învață acum cum să înveți!


Muzica clasică ajută la antrenarea memoriei! Ascultarea unor compoziții muzicale clasice reușește să activeze acele gene care au legătură cu abilitățile noastre de a învăța și de a reține informații.
 
Trebuie să faci loc pentru amintiri noi!
 Atunci când nu mai avem nevoie de o anumită informație, aceasta este pusă la păstrare și sunt ținute minte din ce în ce mai puține detalii.

Informația nouă elimină informația mai veche!
Oamenii au capacitatea de a pune accent pe informația potrivită, atunci când trebuie să aleagă între amintiri ce se aseamănă între ele.

Îți mai recomandăm:

Iată o colecție de studii noi care au avut în obiectiv minunatul proces al memoriei. Concentrează-te pentru 8 secunde! Studiile au arătat că 8 secunde este timpul minim necesar unei informații pentru a trece din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe