Pornim radioul...
FUN FACTS » Proiecte studentesti
 

S-a incheiat a XVIII-a editie a celui mai mare festival studentesc de umor din tara si anume „FESTIVALUL NATIONAL STUDENTESC DE SATIRA SI UMOR”. A fost o editie bogata din toate punctele de vedere: participanti/concurenti, momente umoristice, buna dispozitie si spectatori.

Pe scena Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tg.Mures s-au „intamplat” 49 de momente umoristice, un concurs – maraton sustinut de studenti din 10 centre universitare cu 15 trupe/formatii.


cover


Premiile au fost acordate, dupa consultari serioase, in urmatoarea ordine:

CARICATURA
LOCUL I – Claudiu Botezatu (CCS Iasi)
LOCUL II – Sofrone Andreea (CCS Iasi)
LOCUL III – Moisii Petronela (CCS Iasi)

FOTOGRAFIE UMORISTICA
LOCUL I – QUO VADIS (Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu)
LOCUL II – Prilipceanu Dragos Ionut (CCS Iasi)
LOCUL III – Gaitan Andrei, Nastai Alexandru (Academia De Politie „Al. I. Cuza” Bucuresti).

CANTEC SATIRIC – GRUP
LOCUL I – TMT STRICT SECRET – „Anunt matrimonial” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL II – MOFT – „Sotia mea, bichon-ul meu” (CCS Ploiesti)
LOCUL III – LUDIC – „Tigara” (Teatrul Ludic – Iasi)

PANTOMIMA – GRUP
LOCUL I – MOFT – „Pokemonii Carolinei” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Romeo si Julieta” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – BACTERIA H – „Prima intalnire” (CCS Brasov)

PANTOMIMA – INDIVIDUAL
TMT STRICT SECRET – „Cel mai iubit dintre moldoveni” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)

IMPROVIZATIE – GRUP
LOCUL I – GAUDEAMUS (Universitatea Tehnica Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – DE CE FICATUL? (CCS Galati)


STAND-UP COMEDY
LOCUL I – BRIGADA BUM (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – TMT STRICT SECRET – „Eu, George” (Academia de Politie „Al.I.Cuza” – Bucuresti)
LOCUL III – VOX THALIAE (Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” – Brasov)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – INDIVIDUAL
LOCUL I – MOFT – „O iubire imposibila” (CCS Ploiesti)
LOCUL II – CORTINA – „Deservire exemplara” (CCS Timisoara)
LOCUL III – LUDIC – „Chirita in provincie” (Teatrul Ludic – Iasi)

MOMENT SATIRIC SI UMORISTIC – GRUP
LOCUL I – BRIGADA BUM – „Interviu de angajare” (CCS Cluj Napoca)
LOCUL II – DIDIDI SI DADADA – „Liftul” (CCS Tirgu Mures)
LOCUL III – ASOCIATIA STUDENTILOR DIN ACADEMIA TEHNICA MILITARA – „Haosul din televiziune in ochii unui student” (Academia Tehnica Militara – Bucuresti)

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Punctul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Satiră și umor


Îți mai recomandăm:

Timp de 7 zile, tinerii se pot distra la concertele organizate in cadrul celei de-a XI-a editie Festivalului Studentesc FestudIS. Festivalul debuteaza cu o campanie de donare de sange, iar la ora 16. Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!


Specialiştii recomandă şase alimente care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare. Patricia Bannan, autoarea cărţii "Eat Right when Time is Tight", spune că soluţia stă în alimentarea organismului cu mâncăruri care conţin nutrienţi precum fibre şi acizi graşi esenţiali, informează "Huffington Post".

Avocado este bogat în grăsimi monosaturate, care facilitează comunicarea între celulele creierului. "Grăsimile monosaturate asigură că inima şi creierul primesc sângele de care au nevoie pentru a funcţiona la capacitatea sa maximă", declară Bannan.


Îți mai recomandăm:

Ginseng, peste, fructe de padure sau cofeina? Care dintre suplimente nutritive ori alimente pot creste nivelul de concentrare, imbunatatesc memoria, atentia si stimuleaza functionarea creierului? Nu exista nici o indoiala ca pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, corpul sau imbatraneste. Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

Ți-ai mobilizat încrederea în tine, ai dorința de învățare, acum concentrează-ți atenția. Caută să îți trezești și să îți menții interesul pentru ceea ce înveți. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe