Pornim radioul...
FUN FACTS » Viata de student
 

Să mergi la culcare la o oră rezonabilă, contrar credințelor tale copilărești, este foarte cool. 


Iar să tragi un pui de somn din când în când, la prânz, e o adevărată minune. Nu există nimic mai enervant pe această lume decât un adolescent. 
Ca să-ți vezi prietenii, chiar trebuie să faci un efort. 
Stările de mahmureală există cu adevărat. Nu poți să bei 5 seri la rând și încă să mai funcționezi. 
Dacă nu îți speli farfuriile, ele rămân murdare. Dacă nu îți speli hainele, rămâi fără chiloți curați. 


Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Libertatea.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay


Îți mai recomandăm:

1. Ai o slujbă full-time și chiar îți place ce faci. 2. Dacă nu îți duci hainele la spălătorie nu mai ai ce să porți, aaa. . . și nu ai mai pus de multe haine albe cu haine colorate. Citește mai mult

* * *

1. Enervează-te constructiv! Cu alte cuvinte, motivează-te! Gândește-te la sesiune ca la un meci personal, la care trebuie să ieși învingător. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Fiecare dintre noi are capacitatea de a invata in diferite moduri. De multe ori pe parcursul vietii am obsesrvat ca asimilam informatii noi fie prin participare activa, fie prin ascultare, fie prin privire. Învață acum cum să înveți!


O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie.

1. Vizualizează. Ai nevoie să înveţi o listă de termeni noi şi de nume? Cel mai bine le vei reţine dacă vei asocia cuvintele cu o imagine.

2. Exersează-ţi mintea cu jocuri. Jocurile care stimulează creierul, cum sunt sudoku sau rebusurile, pot fi foarte folositoare. Studiile nu au reuşit să afle exact cum jocurile pot influenţa memoria, dar totuşi funcţionează.


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Personalitatea fiecaruia scoate la suprafata mai multe sau mai putine emotii care se simt fie in fata profesorilor atotstiutori, fie atunci cand esti programat la un interviu. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe