Pornim radioul...
FUN FACTS » Cool hunting
 
MatadorNetwork.com, un cunoscut portal internaţional de turism face un top al cunoscute expresii pe care românii le folosesc atunci când sunt supăraţi. Nu lipsesc din top expresii precum „poate ţi-o iei în freză”, „hai, plimbă ursu” sau „îţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala”.

Topul este realizat prin traducerea expresiile românești mot-a-mot în limba engleză. Traducerea este realizată de către Iuliana Bucurescu, o pasionată exploratoare a patrimoniului, autoare de materiale de călătorie şi blogger. Iuliana locuieşte în Sibiu şi este de asemenea ghid turistic.. Iată care sunt câteva dintre cele mai amuzante expresii româneşti, în versiunea engleză:

1. “Maybe I’ll smash your haircut.” (Poate ţi-o iei în freză)

2. “Does your father have other stupid children?” (Mai are tac-tu copii proşti?)

3. “Go and walk the bear.” (Hai, plimbă ursu)

4. “You put your nose where your boiling pot is.” (Îţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala)

5. “Are you hot with teeth in your mouth?” (Ţi-e cald cu dinţii-n gură?) 


O versiune în limba română este disponibilă pe site-ul Adevărul.

Îți mai recomandăm:

Are you waiting until after graduation to start building up your LinkedIn profile? It's time to reconsider. "Every student is blindly trying to make a resume, but surprisingly many don't have great LinkedIn profiles," says Natan Edelsburg, senior vice president at Sawhorse Media. Citește mai mult

* * *

Cu totii avem abilitatea de a ne concentra. . . cateodata. Ganditi-va doar la momentul in care erati ,,prinsi” intr-un roman bun, sau cand erati fascinati de filmul preferat. Învață acum cum să înveți!


Muzica clasică ajută la antrenarea memoriei! Ascultarea unor compoziții muzicale clasice reușește să activeze acele gene care au legătură cu abilitățile noastre de a învăța și de a reține informații.
 
Trebuie să faci loc pentru amintiri noi!
 Atunci când nu mai avem nevoie de o anumită informație, aceasta este pusă la păstrare și sunt ținute minte din ce în ce mai puține detalii.

Informația nouă elimină informația mai veche!
Oamenii au capacitatea de a pune accent pe informația potrivită, atunci când trebuie să aleagă între amintiri ce se aseamănă între ele.

Îți mai recomandăm:

Iată o colecție de studii noi care au avut în obiectiv minunatul proces al memoriei. Concentrează-te pentru 8 secunde! Studiile au arătat că 8 secunde este timpul minim necesar unei informații pentru a trece din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată. Citește mai mult

* * *

1. Walk Before An ExamIt’s been proven that exercise can boost your memory and brain power. Research conducted by Dr. Chuck Hillman of the University of Illinois shows that about 20 minutes exercise before an exam improve performance. Învață acum cum să înveți!


Ca student, principala activitate a creierului pe care te bazezi este memoria, care trebuie însă folosită echilibrat, cu pauze şi tehnici care să ajute creierul să înmagazineze corect şi repede informaţiile.

Repetă - Căile dintre neuroni pot fi fortificate de-a lungul timpului, practicarea reluării memoriei în repetate rânduri fiind este cea mai bună metodă.

Ia pauze regulate - Atunci când hippocampusul trebuie să stocheze modele noi şi chiar similare, într-o perioadă scurtă de timp, se poate încurca. De aceea este nevoie de pauze, pentru a minimiza interferenţa.


Îți mai recomandăm:

1. Păcălește-ți creierul!Dacă informațiile pe care urmează să le asimilezi ți se par plictisitoare, convinge-ți creierul că sunt foarte importante, chiar vitale!2. Citește mai mult

* * *

Eu am pornit laptopul ca să fac un proiect și se pare că scriu un articol. Măcar fac ceva util pentru voi, camarazi dragi, pentru a trece cu bine peste acest război această sesiune. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe