Pornim radioul...
FUN FACTS » Cool hunting
 
MatadorNetwork.com, un cunoscut portal internaţional de turism face un top al cunoscute expresii pe care românii le folosesc atunci când sunt supăraţi. Nu lipsesc din top expresii precum „poate ţi-o iei în freză”, „hai, plimbă ursu” sau „îţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala”.

Topul este realizat prin traducerea expresiile românești mot-a-mot în limba engleză. Traducerea este realizată de către Iuliana Bucurescu, o pasionată exploratoare a patrimoniului, autoare de materiale de călătorie şi blogger. Iuliana locuieşte în Sibiu şi este de asemenea ghid turistic.. Iată care sunt câteva dintre cele mai amuzante expresii româneşti, în versiunea engleză:

1. “Maybe I’ll smash your haircut.” (Poate ţi-o iei în freză)

2. “Does your father have other stupid children?” (Mai are tac-tu copii proşti?)

3. “Go and walk the bear.” (Hai, plimbă ursu)

4. “You put your nose where your boiling pot is.” (Îţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala)

5. “Are you hot with teeth in your mouth?” (Ţi-e cald cu dinţii-n gură?) 


O versiune în limba română este disponibilă pe site-ul Adevărul.

Îți mai recomandăm:

Are you waiting until after graduation to start building up your LinkedIn profile? It's time to reconsider. "Every student is blindly trying to make a resume, but surprisingly many don't have great LinkedIn profiles," says Natan Edelsburg, senior vice president at Sawhorse Media. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe