Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Vrei să lucrezi la Apple, Google sau Facebook? 

Publicat în Adevarulfinanciar.ro

Companiile din domeniul IT sunt cunoscute pentru întrebările lor ciudate, confuze sau chiar răuvoitoare adresate celor care aplică pentru locuri de muncă.

Google: Un om şi-a împins maşina până la hotel şi şi-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat? Răspunsul este că se juca Monopoly.

Apple: Dacă aş vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care este acel lucru despre care ar spune că trebuie să-l îmbunătăţeşti la tine? Să nu spuneţi că prietenii cred despre voi că sunteţi leneşi sau mincinoşi.

Facebook: În cea mai bună zi a ta la lucru – ziua în care vii acasă şi te gândeşti că ai cel mai bun loc de muncă din lume – ce ai făcut?


Îți mai recomandăm:

Business Insider scrie ca Google renunta la multe dintre intrebarile "ciudate" de la interviurile de angajare. "Chiar daca un intervievator ii punea unui candidat o astfel de intrebare, cei de la HR ignorau raspunsul si le spuneau angajatorilor sa nu mai puna intrebari stupide", marturiseste Gayle Laakman McDowell, fost angajat al departamentului de HR de la Google. Citește mai mult

* * *

Iată cinci ingrediente cheie, care vor transforma studentul obișnuit într-un super-student, pregătit să cucerească sala de curs!Biblioteca - De ce să înveți la bibliotecă? Pentru că în camera de cămin mai învață încă 2 persoane, pentru că patul este atât de comod că nu te lasă să repeți nimic și, nu în ultimul rând, pentru că acolo e liniște și toți fac același lucru ca și tine. Învață acum cum să înveți!


Zece moduri de a îmbunătăți memoria


Publicat în Instilulmeu.ro
Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada mai lunga de timp.

Citeste o carte buna - In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. Lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si vocabularul.

Scapa de rutina - Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Cam puțin, așa-i? Tehnicile de citire rapidă te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele în citit și asimilat.

Ce înseamnă să citești eficient?

1. rapiditate în citire

2. selectare eficientă a informației

3. asimilarea informației relevante
Îți mai recomandăm:

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe