Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Vrei să lucrezi la Apple, Google sau Facebook? 

Publicat în Adevarulfinanciar.ro

Companiile din domeniul IT sunt cunoscute pentru întrebările lor ciudate, confuze sau chiar răuvoitoare adresate celor care aplică pentru locuri de muncă.

Google: Un om şi-a împins maşina până la hotel şi şi-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat? Răspunsul este că se juca Monopoly.

Apple: Dacă aş vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care este acel lucru despre care ar spune că trebuie să-l îmbunătăţeşti la tine? Să nu spuneţi că prietenii cred despre voi că sunteţi leneşi sau mincinoşi.

Facebook: În cea mai bună zi a ta la lucru – ziua în care vii acasă şi te gândeşti că ai cel mai bun loc de muncă din lume – ce ai făcut?


Îți mai recomandăm:

Business Insider scrie ca Google renunta la multe dintre intrebarile "ciudate" de la interviurile de angajare. "Chiar daca un intervievator ii punea unui candidat o astfel de intrebare, cei de la HR ignorau raspunsul si le spuneau angajatorilor sa nu mai puna intrebari stupide", marturiseste Gayle Laakman McDowell, fost angajat al departamentului de HR de la Google. Citește mai mult

* * *

Să-ți închizi telefonul, să ieși de pe Facebook și să stai în casă vreo trei săptămâni sunt măsuri care dau rezultate. "Primul gând că ar trebui să mă apuc de licență a venit în vacanța de iarnă, care e mereu prea scurtă, așa că mi-a trecut repede. Învață acum cum să înveți!


Cum ne îmbunătățim memoria?


Publicat în Iqool.ro
În anii de studenție, memoria este cea mai importantă armă pe care o putem deține.

Exercițiile fizice Acestea sporesc oxigenarea creierului, ajută la secretarea unor substanțe chimice în creier, care îi protejează acestuia celulele și reduc riscurile unor boli care ar afecta memoria.

Odihnindu-ne suficient - Timpul optim de dormit pe noapte este undeva între șapte și opt ore. Dacă dormim mai puțin, riscăm să ne fie compromise creativitatea sau gândirea.

Prin antrenarea creierului - Jocurile sudoku, puzzle-urile, integramele, șahul, citirea unui ziar sunt câteva dintre metodele la care putem apela.

Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Învață acum cum să înveți!


Jocurile cum sunt sudoku, integramele, dar şi cele care fac apel la capacitatea de a rezolva ecuaţii matematice menţin în formă zonele cerebrale responsabile cu memoria.

Schimbă-ţi alimentaţia! Dulciurile şi carnea grasă ne scad capacitatea de memorare. Înlocuieşte-le cu afine, cătină, măceşe, struguri şi cu broccoli.


Dormi mai mult! În timpul somnului, creierul nostru reorganizează, prioritizează şi stochează toate informaţiile primite în timpul zilei.


Îți mai recomandăm:

Nu este iesit din comun sa uiti din cand in cand telefonul mobil acasa, dar acest lucru nu trebuie sa se intample frecvent. Daca ti se intampla prea des, este cazul sa incepi sa-ti antrenezi creierul zilnic cu ajutorul unor exercitii mentale. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe