Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Vrei să lucrezi la Apple, Google sau Facebook? 

Publicat în Adevarulfinanciar.ro

Companiile din domeniul IT sunt cunoscute pentru întrebările lor ciudate, confuze sau chiar răuvoitoare adresate celor care aplică pentru locuri de muncă.

Google: Un om şi-a împins maşina până la hotel şi şi-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat? Răspunsul este că se juca Monopoly.

Apple: Dacă aş vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care este acel lucru despre care ar spune că trebuie să-l îmbunătăţeşti la tine? Să nu spuneţi că prietenii cred despre voi că sunteţi leneşi sau mincinoşi.

Facebook: În cea mai bună zi a ta la lucru – ziua în care vii acasă şi te gândeşti că ai cel mai bun loc de muncă din lume – ce ai făcut?


Îți mai recomandăm:

Business Insider scrie ca Google renunta la multe dintre intrebarile "ciudate" de la interviurile de angajare. "Chiar daca un intervievator ii punea unui candidat o astfel de intrebare, cei de la HR ignorau raspunsul si le spuneau angajatorilor sa nu mai puna intrebari stupide", marturiseste Gayle Laakman McDowell, fost angajat al departamentului de HR de la Google. Citește mai mult

* * *

Petrecem aproape o treime din viata dormind si cu toate astea multi dintre noi neglijeaza importanta pe care somnul o are atat pentru bunastarea fizica, cat si pentru cea psihica. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Când vine vorba de succes, majoritatea oamenilor sunt de părere că inteligența joacă cel mai important rol, însă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Stanford ne va schimba părerea. Învață acum cum să înveți!


Există numeroase tehnici de a lucra concentrat. Am ales două, care sunt printre cele mai simple de folosit. Ambele se bazează pe ideea de a lucra pe o singură sarcină pentru o anumită perioadă de timp, apoi sa facem o pauză în care creierul se relaxează.

Tehnica Pomodoro – se bazează pe concentrarea efortului asupra unei sarcini, timp de 25 de minute. Extrem de simplă, ea este utilă mai ales dacă nu ești obișnuit să lucrezi concentrat pe o singură sarcină. Ce ai de făcut, pe scurt: iți concentrezi atenția 25 de minute pe o singură sarcină; faci 5 minute pauză; reiei ciclul.

Îți mai recomandăm:

Tehnica SQ3R - Pentru a învăţa din cărţi1. SURVEY: Citeşte textul2. QUESTION: Întreabă-te: Cine? Ce? Când? Unde? De ce? Cum? 3. READ: Citeşte textul pe secţiuni. Citește mai mult

* * *

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fii in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe