Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Vrei să lucrezi la Apple, Google sau Facebook? 

Publicat în Adevarulfinanciar.ro

Companiile din domeniul IT sunt cunoscute pentru întrebările lor ciudate, confuze sau chiar răuvoitoare adresate celor care aplică pentru locuri de muncă.

Google: Un om şi-a împins maşina până la hotel şi şi-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat? Răspunsul este că se juca Monopoly.

Apple: Dacă aş vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care este acel lucru despre care ar spune că trebuie să-l îmbunătăţeşti la tine? Să nu spuneţi că prietenii cred despre voi că sunteţi leneşi sau mincinoşi.

Facebook: În cea mai bună zi a ta la lucru – ziua în care vii acasă şi te gândeşti că ai cel mai bun loc de muncă din lume – ce ai făcut?


Îți mai recomandăm:

Business Insider scrie ca Google renunta la multe dintre intrebarile "ciudate" de la interviurile de angajare. "Chiar daca un intervievator ii punea unui candidat o astfel de intrebare, cei de la HR ignorau raspunsul si le spuneau angajatorilor sa nu mai puna intrebari stupide", marturiseste Gayle Laakman McDowell, fost angajat al departamentului de HR de la Google. Citește mai mult

* * *

Fiecare dintre noi are capacitatea de a invata in diferite moduri. De multe ori pe parcursul vietii am obsesrvat ca asimilam informatii noi fie prin participare activa, fie prin ascultare, fie prin privire. Învață acum cum să înveți!


Cu alte cuvinte, guma de mestecat si memoria de scurta durata nu fac deloc pereche buna.

Poate ca la un examen, unde trebuie sa rezolvi probleme, guma de mestecat te ajuta, insa atunci cand ai nevoie de memorie pentru a tine minte o lista de cuvinte, litere sau cifre, e mai bine sa renunti la ea.

In cadrul unui experiment pus la punct de specialistii de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie, s-a aratat ca miscarile implicate atunci cand se mesteca guma distrag creierul de la sarcina pe care o are.


Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat de o echipa de neurologi a aratat ca persoanele care consuma doua sau mai multe portii zilnice de legume cu frunze verzi au o capacitate de concentrare ca a unei persoane cu cinci-sapte ani mai tanara. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Află ce vitamine susțin memoria!


Publicat în Dietetik.ro
Mama îmi spunea că memoria se întreține cu vitamine, dar la vârsta copilăriei, cui îi păsa?

Trăim într-o lume în care memorie ne este pur și simplu bombardată cu tot felul de informații. Cu atâta multitasking în jur și informații care așteaptă să fie preluate de creier, memoria trebuie să rămână bine antrenată.

Primele pe listă sunt vitamina B6, B9 și B12. Complexul de B-uri ne ajută să ne mobilizăm și previne pierderile de memorie, datorită aminoacizilor conținuți.

Alimentele care conțin complexul de B-uri pot fi de la carne de pui și de pește, la tofu, ouă și broccoli.

Îți mai recomandăm:

Pentru a tine mintea alerta este necesar sa luptam pe mai multe fronturi. Printre actiunile care ajuta memoria se numara activitatea fizica dar si exercitiile pentru minte. Citește mai mult

* * *

Cu ritmul de viata actual, multi fie se plang de insomnie, fie chiar se lauda ca „somnul este o pierdere de timp". Tinand cont de efectele pe care le are oboseala asupra tuturor aspectelor vietii noastre, ne intrebam, firesc, „de ce dormim, de fapt?'Teorii ale somnuluiPotrivit echipei de la Laboratorul Somnului din cadrul Universitatii Harvard, sunt mai multe teorii referitoare la nevoia omului de odihna. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe