Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Vrei să lucrezi la Apple, Google sau Facebook? 

Publicat în Adevarulfinanciar.ro

Companiile din domeniul IT sunt cunoscute pentru întrebările lor ciudate, confuze sau chiar răuvoitoare adresate celor care aplică pentru locuri de muncă.

Google: Un om şi-a împins maşina până la hotel şi şi-a pierdut averea. Ce s-a întâmplat? Răspunsul este că se juca Monopoly.

Apple: Dacă aş vorbi cu cel mai bun prieten al tău, care este acel lucru despre care ar spune că trebuie să-l îmbunătăţeşti la tine? Să nu spuneţi că prietenii cred despre voi că sunteţi leneşi sau mincinoşi.

Facebook: În cea mai bună zi a ta la lucru – ziua în care vii acasă şi te gândeşti că ai cel mai bun loc de muncă din lume – ce ai făcut?


Îți mai recomandăm:

Business Insider scrie ca Google renunta la multe dintre intrebarile "ciudate" de la interviurile de angajare. "Chiar daca un intervievator ii punea unui candidat o astfel de intrebare, cei de la HR ignorau raspunsul si le spuneau angajatorilor sa nu mai puna intrebari stupide", marturiseste Gayle Laakman McDowell, fost angajat al departamentului de HR de la Google. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


Un regim alimentar sănătos potențează creierul, îmbunătățește memoria și capacitatea mentală.

Broccoli este un superaliment ușor de găsit în orice supermarket, care conține mulți nutrienți ce contribuie la creșterea longevității.


Mărul este o mare sursă de antioxidanți, fibră, vitamina C și potasiu.

Coacăzele conțin o mare cantitate de antioxidanți.

Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporește și eficiența mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.


Îți mai recomandăm:

Interzis la alimentele bogate caloric - Grasimile trans si grasimile saturate sunt primele pe lista „condamnatilor”. Este limpede ca trebuie evitate produsele de patiserie, chipsurile, majoritatea biscuitilor si napolitanelor, popcornul gata preparat, carnea grasa de vita, oaie, porc, fast-food-ul. Citește mai mult

* * *

Rezumatul, fișa de lectură, recenzia, referatul, au la bază un plan de idei.  Iată de ce este bine să îți organizezi în acest mod ce ai de învățat! Pentru că aceste scrieri sintetice permit organizarea și concentrarea cunoștințelor acumulate. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe