Pornim radioul...
ÎNVEȚI » UAIC Iași
 
In perioada 1- 3 octombrie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) organizeaza, in premiera pentru unitatile de invatamant superior din Romania, un eveniment de amploare dedicat bobocilor. Timp trei zile, in cadrul manifestarii "Bun venit la UAIC", bobocii sunt asteptati in fata universitatii, la info-chioscurile special amenajate, unde voluntarii si staff-ul UAIC le vor oferi toate informatiile despre studentie.

"Daca esti student in anul II sau III in ciclul de licenta, masterand sau doctorand, poti fi de mare ajutor unui boboc care bate la portile studentiei. Noi iti propunem sa te inscrii intr-un program de mentorat ce iti ofera posibilitatea sa impartasesti din experienta ta bobocilor. La inceputul anului universitar viitor, vei deveni mentor pentru unul sau mai multi boboci de la facultatea ta, carora le vei furniza, in cadrul unor intalniri informale, explicatii despre Universitatea Alexandru Ioan Cuza", se arata intr-un mesaj postat pe site-ul universitatii.

Îți mai recomandăm:

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) vine in intampinarea proaspetilor admisi la una dintre cele 15 facultati. In aceasta vara, institutia ieseana a demarat campania "Ajuta un boboc", ce-si propune ca, in intervalul 1 - 3 octombrie, studentii din anii mai mari si doctoranzii sa ii sprijine pe boboci. Citește mai mult

* * *

Să-ți închizi telefonul, să ieși de pe Facebook și să stai în casă vreo trei săptămâni sunt măsuri care dau rezultate. "Primul gând că ar trebui să mă apuc de licență a venit în vacanța de iarnă, care e mereu prea scurtă, așa că mi-a trecut repede. Învață acum cum să înveți!


Ce mâncăm în timpul examenelor


Publicat în Jurnalul National
Alimentaţia adecvată îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria.

Nucile - Sunt un adevărat miracol pentru creier. Acest fruc ajută la îmunătăţirea capacităţii de acumulare a cunoştinţelor şi este pavăză pentru celulele nervoase datorită marii cantităţi de antioxidanţi.

Fructele de pădure sunt o altă sursă bogată în antioxidanţi, ajută în lupta cu stresul, îmbunătăţesc capacitatea de concentrare şi memoria. Afinele şi coacăzele împiedică pierderea memoriei pe termen scurt.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Jordan B. Peterson, psychology professor at the University of Toronto answers:I think (1) you can't do it and (2) you shouldn't try. No one can actually study that much. Învață acum cum să înveți!


Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei.

Fast-food-ul nu este o solutie, mai ales daca mananci seara – iti poate tulbura somnul si iti ingreuneaza digestia. "Este foarte important ca elevii sa se gandeasca ca au de trecut printr-un stres foarte intens, au de facut foarte multe pregatiri, asa ca trebuie sa respecte un program de viata si de alimentatie."


Îți mai recomandăm:

Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!