Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 
Inca din clasa a unsprezecea, Cosmina a plecat sa-si termine studiile in Statele Unite. In America, a studiat cu sarguinta. Ambitia de a reusi a ajutat-o sa-si gaseasca un serviciu la care altii pot doar visa: economist la Google, in Silicon Valley. Acum, Cosmina isi pregateste doctoratul la Universitatea din Oxford. Desi a petrecut aproape jumatate din viata in Occident, Cosmina si-ar dori sa revina in tara.

"Cel mai usor ar fi sa raman in strainatate. Stiu cum sa obtin un loc de munca acolo, cum sa merg mai departe. Dar mi-as dori sa vin in Romania. Sunt atatea lucruri de facut in tara asta. Sunt atatea proiecte pe care putem lucra", a spus Cosmina - doctorand in economie la Universitatea din Oxford.

Îți mai recomandăm:

Cosmina Dorobanţu se gândeşte să renunţe la cariera în economie care începe să se contureze în Marea Britanie: are de gând să revină în Bucureşti, pentru a lucra la Banca Mondială. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


Studentii stiu ce inseamna emotiile, noptile pierdute cu cartile in brate, ceasca de cafea sau paharul de cola.

Insa alimentatia zilnica trebuie sa contina in mod dominant: fulgi de cereale (griu, porumb, ovaz) cu lapte sau iaurt, peste, ficat, carne de pui slaba si multe salate de legume proaspete.

Aceste recomandari sint pentru cei incearca sa memoreze o cantitate foarte mare de cunostinte intr-un timp foarte scurt, dar care datorita stresului si oboselii, se prezinta la examene extenuati si fara posibilitatea de a-si aduce aminte ce au citit.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Există numeroase tehnici de a lucra concentrat. Am ales două, care sunt printre cele mai simple de folosit. Ambele se bazează pe ideea de a lucra pe o singură sarcină pentru o anumită perioadă de timp, apoi sa facem o pauză în care creierul se relaxează.

Tehnica Pomodoro – se bazează pe concentrarea efortului asupra unei sarcini, timp de 25 de minute. Extrem de simplă, ea este utilă mai ales dacă nu ești obișnuit să lucrezi concentrat pe o singură sarcină. Ce ai de făcut, pe scurt: iți concentrezi atenția 25 de minute pe o singură sarcină; faci 5 minute pauză; reiei ciclul.

Îți mai recomandăm:

Tehnica SQ3R - Pentru a învăţa din cărţi1. SURVEY: Citeşte textul2. QUESTION: Întreabă-te: Cine? Ce? Când? Unde? De ce? Cum? 3. READ: Citeşte textul pe secţiuni. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe