Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 
Inca din clasa a unsprezecea, Cosmina a plecat sa-si termine studiile in Statele Unite. In America, a studiat cu sarguinta. Ambitia de a reusi a ajutat-o sa-si gaseasca un serviciu la care altii pot doar visa: economist la Google, in Silicon Valley. Acum, Cosmina isi pregateste doctoratul la Universitatea din Oxford. Desi a petrecut aproape jumatate din viata in Occident, Cosmina si-ar dori sa revina in tara.

"Cel mai usor ar fi sa raman in strainatate. Stiu cum sa obtin un loc de munca acolo, cum sa merg mai departe. Dar mi-as dori sa vin in Romania. Sunt atatea lucruri de facut in tara asta. Sunt atatea proiecte pe care putem lucra", a spus Cosmina - doctorand in economie la Universitatea din Oxford.

Îți mai recomandăm:

Cosmina Dorobanţu se gândeşte să renunţe la cariera în economie care începe să se contureze în Marea Britanie: are de gând să revină în Bucureşti, pentru a lucra la Banca Mondială. Citește mai mult

* * *

Ești în plină sesiune și nu poți învăța în cămin? Chiar dacă stai într-un cămin gălăgios, există soluții ca să poți fi în formă la examene! Și eu stau într-un cămin, și eu sunt în sesiune… fiind în anul I, și cu încă 3 persoane în cameră, la început credeam că nu voi putea învăța dar. Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

Follow the Greek method of progressive training: Meet Milo of Croton - The Great Ancient Greek Olympian. He was the greatest and strongest wrestler of Greece. Învață acum cum să înveți!


Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea.

"Adesea se concentrează asupra unui singur concept şi este mai puţin probabil să integreze informaţia într-un întreg. Acest lucru poate îngreuna înţelegerea materialului respectiv", spune el. Totuşi, folosirea lor îi face pe studenţi să se simtă mai în siguranţă.


Îți mai recomandăm:

Organizarea si planificarea studiului individual - Acest prim capitol cuprinde 4 subcapitole in care se defineste notiunea de studiu individual si se arata modul de intocmire eficienta a acestuia: Tehnicile de munca intelectuala - unelte ale viitorului. Citește mai mult

* * *

Cu toate ca voi credeti ca invatati pe branci, nu e chiar asa. Daca vreti sa fiti cu sinceri cu adevarat cu voi, luati o foaie de hartie si cronometrati cam cat invatati. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe