Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Stagiu de practica
 

În lipsa unor oportunităţi concrete de angajare, tinerii studenţi sau absolvenţi de facultate vor să acumuleze măcar 2-3 luni de experienţă în firmele care organizează stagii de practică. Însă nu doar concurenţa pe joburi este acerbă în momentul de faţă, a devenit la fel de dificil şi să faci practică.

Peste 2.500 de absolvenţi şi tineri cu maximum un an de experienţă sunt aşteptaţi la Zilele Top Talents, proiect care urmăreşte să identifice şi să faciliteze accesul tinerilor talentaţi la un program de dezvoltare profesională în cadrul unei companii multinaţionale.


Îți mai recomandăm:

La proiect vor participa 300 de tineri selectaţi în urma unui proces complex de evaluare. “Experienţa organizării a peste 80 de programe de recrutare adresate tinerilor talentaţi ne-a demonstrat că un tânar cu potenţial este o persoană în căutarea activă de oportunităţi de dezvoltare, a fost expusă la medii internaţionale şi proiecte complexe, prin care şi-a dezvoltat abilităţi pe care acum poate să le folosească în construirea unei cariere de succes”, spune Alexandra Manolache, Project Manager, Top Talents România. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


Ce se întamplă în organism atunci când ne antrenăm? Creșterea fluxului sanguin are beneficii asupra creierului. Imediat, celulele creierului încep să funcționeze la un nivel superior, iar acest lucru te face să te simți extrem de concentrat și de alert în timpul miscării.

Când te antrenezi în mod regulat, creierul se obișnuiește cu acest val frecvent de sânge și se adaptează prin declansarea sau blocarea anumitor gene. Multe dintre aceste schimbări stimulează funcția celulelor cerebrale și le protejează de boli cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau chiar accident vascular cerebral.

Hippocampus - Această parte a creierului este foarte implicată în procesul de învățare și memorare, si este una dintre singurele sectiuni ale creierului care poate crea noi celule ale acesuia. Antrenamentul faciliteaza acest lucru, datorita extra oxigenului din creier.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa elimini factorii perturbatori si sa incerci sa gasesti un mediu linistit, pentru a te putea concentra mai usor la ceea ce ai de facut. Învață acum cum să înveți!


Trucuri pentru îmbunătățirea memoriei


Publicat în Viataverdeviu.ro

Un stil de viata sanatos poate sprijini sanatatea creierului tau si chiar incuraja creierul sa dezvolte noi neuroni, un proces cunoscut ca neuroplasticitate.

Factorii stilului de viata care ar putea imbunatati memoria si incuraja neurogeneza includ exercitiile fizice, mâncatul corect si somnul adecvat.

Alte trucuri de memorie includ evitarea multitaskingului, invatarea unei noi abilitati si jucarea de jocuri de strategie si inteligenta (brain games) pentru a te ajuta sa iti reamintesti informatii.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Ce faci în “Ultima noapte” înainte de examen? Mai jos 40 de trucuri ca să înveţi mai eficient atunci când numai de asta nu îţi arde. Unele serioase, altele haioase. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe