Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Stagiu de practica
 

În lipsa unor oportunităţi concrete de angajare, tinerii studenţi sau absolvenţi de facultate vor să acumuleze măcar 2-3 luni de experienţă în firmele care organizează stagii de practică. Însă nu doar concurenţa pe joburi este acerbă în momentul de faţă, a devenit la fel de dificil şi să faci practică.

Peste 2.500 de absolvenţi şi tineri cu maximum un an de experienţă sunt aşteptaţi la Zilele Top Talents, proiect care urmăreşte să identifice şi să faciliteze accesul tinerilor talentaţi la un program de dezvoltare profesională în cadrul unei companii multinaţionale.


Îți mai recomandăm:

La proiect vor participa 300 de tineri selectaţi în urma unui proces complex de evaluare. “Experienţa organizării a peste 80 de programe de recrutare adresate tinerilor talentaţi ne-a demonstrat că un tânar cu potenţial este o persoană în căutarea activă de oportunităţi de dezvoltare, a fost expusă la medii internaţionale şi proiecte complexe, prin care şi-a dezvoltat abilităţi pe care acum poate să le folosească în construirea unei cariere de succes”, spune Alexandra Manolache, Project Manager, Top Talents România. Citește mai mult

* * *

Studenții care își iau notițe folosind laptopul țin minte mai puține informații și înțeleg mai superficial lecțiile, în comparație cu cei care își scriu de mână notele de curs, arată un studiu recent citat de Science American. Învață acum cum să înveți!


Cum să înveți mai bine


Publicat în Psychologies
In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente.  Trebuie schimbate operatiunile prin care inveti.

1. Repetitia spatiata, in timp, a ideilor este mai eficienta decat recitirea materialului la o scurta perioada dupa o prima parcurgere. 

2. Trebuie să te testezi frecvent pentru a vedea unde ai lacune.

3. Cand descifrezi un domeniu nou, nu sari etapele.


Îți mai recomandăm:

Cum ti-ai propus sa inveti pentru a reusi la examene? Cum ar trebui sa exploatezi timpul disponibil? Cum o sa abordezi voluminoasa materie si mai ales, cum o sa infrunti stresul?! Iata o reteta eficienta si satioasa pe care ai putea-o prepara pentru a iesi “teafar si nevatamat” din cea mai solicitanta (poate) perioada a vietii de student: Fixeaza-ti clar obiectivul! Exista o diferenta destul de evidenta intre a invata pentru 5 si a invata pentru 10. Citește mai mult

* * *

Profesorii de la Universitatea din Sheffield au realizat un studiu ale cărui rezultate au confirmat faptul că învăţarea este mai eficientă atunci când întreg procesul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi include pauze regulate. Învață acum cum să înveți!


Creierul uman poate jongla cu mai mult de doua sarcini in acelasi timp.

Fals: De fapt, creierul trece de la o sarcina la alta. Din cauza ca miscarea aceasta necesita timp, multi-tasking-ul nu este o modalitate eficace pentru a-ti face treaba.

Cu cat folosit mai mult creierul uman cu atat devine mai puternic.

Adevarat: Pentru a avea un creier puternic este nevoie de exercitii. Invatarea unor abilitati noi sau executia unor sarcini mentale intaresc conexiunile dintre celulele creierului. Curiozitatea sporeste ascutimea mintii.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe