Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Stagiu de practica
 

În lipsa unor oportunităţi concrete de angajare, tinerii studenţi sau absolvenţi de facultate vor să acumuleze măcar 2-3 luni de experienţă în firmele care organizează stagii de practică. Însă nu doar concurenţa pe joburi este acerbă în momentul de faţă, a devenit la fel de dificil şi să faci practică.

Peste 2.500 de absolvenţi şi tineri cu maximum un an de experienţă sunt aşteptaţi la Zilele Top Talents, proiect care urmăreşte să identifice şi să faciliteze accesul tinerilor talentaţi la un program de dezvoltare profesională în cadrul unei companii multinaţionale.


Îți mai recomandăm:

La proiect vor participa 300 de tineri selectaţi în urma unui proces complex de evaluare. “Experienţa organizării a peste 80 de programe de recrutare adresate tinerilor talentaţi ne-a demonstrat că un tânar cu potenţial este o persoană în căutarea activă de oportunităţi de dezvoltare, a fost expusă la medii internaţionale şi proiecte complexe, prin care şi-a dezvoltat abilităţi pe care acum poate să le folosească în construirea unei cariere de succes”, spune Alexandra Manolache, Project Manager, Top Talents România. Citește mai mult

* * *

Jordan B. Peterson, psychology professor at the University of Toronto answers:I think (1) you can't do it and (2) you shouldn't try. No one can actually study that much. Învață acum cum să înveți!


Consumul oricarui tip de peste aduce beneficii memoriei, este concluzia unui studiu american recent.

Pentru a avea o memorie buna, este indicat sa consumam saptamanal un file de peste de orice tip.

Preparat la cuptor sau la gratar, acesta imbunatateste materia cenusie, indiferent de cat de multi acizi grasi Omega-3 contine.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Pittsburg spun ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.


Îți mai recomandăm:

O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care repetă lectura au tendinţa să considere că deja au înţeles, au învăţat informaţia şi mai sunt la fel de atenţi ca prima dată când citesc. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe