Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Stagiu de practica
 

În lipsa unor oportunităţi concrete de angajare, tinerii studenţi sau absolvenţi de facultate vor să acumuleze măcar 2-3 luni de experienţă în firmele care organizează stagii de practică. Însă nu doar concurenţa pe joburi este acerbă în momentul de faţă, a devenit la fel de dificil şi să faci practică.

Peste 2.500 de absolvenţi şi tineri cu maximum un an de experienţă sunt aşteptaţi la Zilele Top Talents, proiect care urmăreşte să identifice şi să faciliteze accesul tinerilor talentaţi la un program de dezvoltare profesională în cadrul unei companii multinaţionale.


Îți mai recomandăm:

La proiect vor participa 300 de tineri selectaţi în urma unui proces complex de evaluare. “Experienţa organizării a peste 80 de programe de recrutare adresate tinerilor talentaţi ne-a demonstrat că un tânar cu potenţial este o persoană în căutarea activă de oportunităţi de dezvoltare, a fost expusă la medii internaţionale şi proiecte complexe, prin care şi-a dezvoltat abilităţi pe care acum poate să le folosească în construirea unei cariere de succes”, spune Alexandra Manolache, Project Manager, Top Talents România. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Cu alte cuvinte, guma de mestecat si memoria de scurta durata nu fac deloc pereche buna.

Poate ca la un examen, unde trebuie sa rezolvi probleme, guma de mestecat te ajuta, insa atunci cand ai nevoie de memorie pentru a tine minte o lista de cuvinte, litere sau cifre, e mai bine sa renunti la ea.

In cadrul unui experiment pus la punct de specialistii de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie, s-a aratat ca miscarile implicate atunci cand se mesteca guma distrag creierul de la sarcina pe care o are.


Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat de o echipa de neurologi a aratat ca persoanele care consuma doua sau mai multe portii zilnice de legume cu frunze verzi au o capacitate de concentrare ca a unei persoane cu cinci-sapte ani mai tanara. Citește mai mult

* * *

Testele de memorie vizuală reprezintă atât o modalitate de antrenare a memoriei, cât şi un mod de măsurare a spiritului de observaţie şi a capacităţii de a reţine informaţii. Învață acum cum să înveți!


1. Navigheaza pe net

Atunci cand cauti pe internet sunt implicati centrii cheie ai creierului, cei care controleaza abilitatea de decizie si rationamentele complicate.

2. Fa sport

Da, exercitiile fizice pot sa impiedice sau sa intarzie dementa, dar stiai ca pot sa dea inapoi procesul imbatranire a creierului?

3. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara

Sanatatea noastra este clar in legatura cu sanatatea creierului, sustine o echipa de psihiatri si dentisti britanici.


Îți mai recomandăm:

Poti sa iti intineresti creierul cu cateva exercitii extrem de simple si urmand cateva reguli de viata deloc dificile. De exemplu, intra des pe Google! Atunci cand incerci sa gasesti ceva cu ajutorul unui motor de cautare, in creier se activeaza niste centri nervosi care controleaza luarea deciziilor si argumentarea complexa. Citește mai mult

* * *

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe