Pornim radioul...
Studenții vor putea beneficia de credite prin intermediul Agenției de Credite pentru Studenți începând de anul universitar viitor, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește Agenția de Credite pentru Studenți, există în plan un proiect de 50 de milioane de euro, pe o perioadă de șapte ani, adică 7 milioane de euro pe an.

Astfel, pot fi oferite credite de studii în valoare medie de 10.000 de euro pentru un număr de 700 de studenți din România.  Prima condiție ar fi aceea de a studia în România.

Îți mai recomandăm:

Saptamana petrecuta in Torino, la inceputul acestei veri, ne-a oferit noua, studentilor din grupul-tinta al proiectului „Practica sa inveti, invata sa practici“, posibilitatea sa cunoastem direct, nemijlocit, modul in care se organizeaza stagiile de practica in invatamantul superior italian sau, mai precis spus, in regiunea Piemonte, din care face parte Torino, fiindca in Italia descentralizarea si autonomia universitara sunt realitati, nu doar deziderate, ca la noi. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


1. Divizarea

Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut. 

2. Aliteratia

"Vajaind ca vijelia si ca plesnetul de ploaie" spunea Mihai Eminescu, in Scrisoarea a III a, un fragment pe care este suficient sa-l auzi o data, ca sa-l retii usor. Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. 


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

Ce faci în “Ultima noapte” înainte de examen? Mai jos 40 de trucuri ca să înveţi mai eficient atunci când numai de asta nu îţi arde. Unele serioase, altele haioase. Învață acum cum să înveți!