Pornim radioul...

Street Workout România: Fitness Urban și în orașul tău! 

Publicat în Street Workout România

Organizația noastră se ocupă de consultanță în achiziții de produse metalice din afară, și recent am găsit companii din Cehia și Polonia, care produc bare de metal pentru activități sportive și antrenamente în aer liber, sau StreetWorkout (denumire cunoscută internațional) și Fitness Urban (denumire cunoscută în România).

Acest tip de sport este foarte răspândit în UE cât și SUA, și este practicat de tineret, adulți și chiar de unii oameni în vârstă. Spre mirarea noastră am realizat pe moment că mișcările în aer liber la astfel de bare sunt mai puțin răspândite în România, numai din cauză că aceste bare nu sunt prezente. Paradoxul este că peste tot avem locuri amenajate de joacă pentru copii, iar pentru adulți, în afară de parcuri, și piste de biciclete și de alergat, nu avem alte activități sportive răspândite.

Ce este StreetWorkout-ul?

Este un antrenament stradal în aer liber. Dacă privim mai amănunțit - nu este doar un sport, este un stil de viață sănătos și corect. Este un antrenament în care se folosește greutatea propriului corp, și se poate face oricând și oriunde.

Toată lumea poate face acest lucru. Străzile sunt deschise 24 de ore, dimineața, ziua, seara, noaptea, pot fi practicate de oricine, fără nici o complexitate, și fără cheltuieli suplimentare, nu există nici o scuză pentru a nu te antrena.

Singuri nu avem atâta potențial fizic încât să ne ocupăm de asta la nivel de țară, în căutarea finanțatorilor, ceea ce am putut și făcut noi până acuma. Am informat primăriile și universitățile despre acest proiect sportiv, le-am propus să se implice și ei în susținerea amenajării terenurilor cu bare, iar acum ne adresăm și către D-stră, toate organizațiile studențești din țară, care aveți potențial de a susține și promova instalarea acestor bare în localitățile D-stră.

Terenurile pot fi amenajate în campusuri, parcuri, ștranduri, piscine, cartiere, plaje, camping-uri, rezervațiilor naturale, și în multe alte locuri accesibile pentru toți.

Studenții din organizațiile D-stră ar putea să se ocupe de acest proiect prin căutarea finanțatorilor și instalarea acestor bare în localitățile D-stră. Terenurile respective vor rămâne pentru mulți ani utile tuturor oamenilor, și cu această ocazie rezultatele activității organizației D-stră vor fi văzute și apreciate mult timp înainte.

Vă îndemnăm să vă implicați în susținerea unui mod de viață sănătos al oamenilor.


Îți mai recomandăm:

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti prezinta Asub SportFest, o competitie sportiva destinata studentilor Universitatii cu scopul de a promova sustinerea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si implicarea studentilor in activitati distractive si competitive realizate out-door. Citește mai mult

* * *

Fii pregătit fizic! Cu unele variații, în funcție de vârstă și de programul școlar, somnul de noapte ar trebui să aibă loc între orele 22:00 – 08:00. Învață acum cum să înveți!


Mănâncă ciocolată neagră - Când consumi ciocolată activezi anumite sisteme din creier. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă.

Vizitează un muzeu - Studiile referitoare la activitatea creierului arată că exercițiile de memorie care implică ascultare, privire, amintire, gândire, ajută la perfecționarea acestei funcții și întârzie declinul creierului.

Învață un cântec - Dezvoltarea obiceiurilor de ascultare activă te vor ajută să înțelegi, să gândești și să memorezi mai ușor.


Îți mai recomandăm:

Mananca ciocolata neagraCand consumi ciocolata activezi anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme imbunatatesc invatarea si memoria si mentin mintea ascutita si alerta. Citește mai mult

* * *

This video explores some very crucial reasons for everyone having an understanding of physics. Elon Musk, Brian Cox and Richard Feynman explain. The movie clip is from 'Margin Call' (2011). Învață acum cum să înveți!


Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Abordati diverse tactici si niciuna nu pare sa va ajute sa retineti materiile stufoase? Am adunat, le-am clasificat si va servim la “tava”, cele mai importante tehnici de memorat, un ajutor pentru invatat usor.

- Conform spuselor autorului Sylvie Lair in cartea “Cum sa memoram. Ghid Practic”, este bine sa iti concentrezi atentia, ca sa percepi si sa dai un sens informatiei de memorat: sa iti creezi reprezentari mintale. 

- Noteaza-ti pe o foaie ce anume trebuie sa inveti, ce sarcina de lucru ai si aseazati-o undeva la vedere. 

- Creaza o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei. 

- Construieste-ti planuri de lectie sau foloseste pe cat posibil diagrame, filme, programe computere, postere, etc. Pe acestea cu siguranta le vei retine cel mai repede. 

- Una dintre tehnicile de memorare este de a “scrie” ideea principala in minte, tinand ochii inchisi, sau o alta tactica este sa scrii cuvintele cu degetul pe banca. 

- Ajuta-ti memoria folosind cartonase pe care sa notezi ideile principale plasand-le in diferite locuri din camera. Cu cat ai mai multe notite cu atat memorezi mai usor. 

- Vizualizeaza informatiile si foloseste harti, tabele, scheme si imagini pentru a putea memora informatiile, atunci cand ai foarte mult de citit. 

- Ideile pe care trebuie sa le retii le poti sublinia cu culori, markere, sau le potii scrie pe cartonase colorate.

- Un somn de cateva minute poate imbunatati memoria, asa incat daca dupa cateva ore de invatat simti nevoia sa dormi, atunci dormi. E un fapt demonstrat stiintific: somnul imbunatateste asimilarea cunostintelor.

- Alimenteaza-te corect. Pentru o mai buna capacitate de memorare e bine sa consumi cat mai multe alimente ce contin vitamina C. 

- Cine nu-si aminteste nume, date si numere de telefon si, in plus, are colesterolul marit, ar trebui sa fie foarte interesat de colina, o vitamina din grupa B. Ea se gaseste mai ales in galbenus, ficat, drojdie de bere si griu incoltit. 

- Atata timp cat informatia se memoreaza cel mai bine atunci cand aceasta este plasata la inceputul si la sfarsitul textului, este bine sa repeti de mai multe ori informatia din mijlocul textului. 

Antreneaza-ti muschii creierului ca sa absoarba mai multe informatii/cuvinte citite. Foloseste-ti viziunea periferica. Aceasta consta in a imagina o linie pe mijlocul paginii. In loc sa citesti de la stanga la dreapta fiecare linie, incearca sa citesti de sus in jos urmarind linia imaginara. Unii studenti care citesc rapid deseneaza o linie pe pagina. 

- Rezerva-ti un timp de pauza in decursul unei sedinte de lucru ce dureaza mai mult de o ora.

- Repeta ceea ce ai acumulat, dupa terminarea pauzei. 

- Profita de somn si fixeazai-ti acceasi ora pentru culcare. 

- Bea mai bine un ceai calmant, dupa masa, decat o cafea.

- Recapituleaza inainte de a adormi, ceea ce ai invatat in timpul zilei.

Memoria ta este cea mai importanta atunci cand trebuie sa aprofundezi pagini intregi de informatie intr-un timp scurt. Profita de fiecare punct din acest articol pentru a reusi sa iei toate examenele din aceasta sesiune. Nu uita sa inveti, dar sa te si relaxezi cu citate din sesiune :)


Îți mai recomandăm:

Cu totii va doriti sa treceti peste sesiunea care v-a gasit mai mult sau mai putin pregatiti pentru examenele dificile care stau in calea notelor mari. Citește mai mult

* * *

Benjamin Franklin did this 1 hour a day, 5 hours a week. Why you should do it too.  I call this Franklin's five-hour rule: one hour a day on every weekday. Învață acum cum să înveți!