Pornim radioul...

Street Workout România: Fitness Urban și în orașul tău! 

Publicat în Street Workout România

Organizația noastră se ocupă de consultanță în achiziții de produse metalice din afară, și recent am găsit companii din Cehia și Polonia, care produc bare de metal pentru activități sportive și antrenamente în aer liber, sau StreetWorkout (denumire cunoscută internațional) și Fitness Urban (denumire cunoscută în România).

Acest tip de sport este foarte răspândit în UE cât și SUA, și este practicat de tineret, adulți și chiar de unii oameni în vârstă. Spre mirarea noastră am realizat pe moment că mișcările în aer liber la astfel de bare sunt mai puțin răspândite în România, numai din cauză că aceste bare nu sunt prezente. Paradoxul este că peste tot avem locuri amenajate de joacă pentru copii, iar pentru adulți, în afară de parcuri, și piste de biciclete și de alergat, nu avem alte activități sportive răspândite.

Ce este StreetWorkout-ul?

Este un antrenament stradal în aer liber. Dacă privim mai amănunțit - nu este doar un sport, este un stil de viață sănătos și corect. Este un antrenament în care se folosește greutatea propriului corp, și se poate face oricând și oriunde.

Toată lumea poate face acest lucru. Străzile sunt deschise 24 de ore, dimineața, ziua, seara, noaptea, pot fi practicate de oricine, fără nici o complexitate, și fără cheltuieli suplimentare, nu există nici o scuză pentru a nu te antrena.

Singuri nu avem atâta potențial fizic încât să ne ocupăm de asta la nivel de țară, în căutarea finanțatorilor, ceea ce am putut și făcut noi până acuma. Am informat primăriile și universitățile despre acest proiect sportiv, le-am propus să se implice și ei în susținerea amenajării terenurilor cu bare, iar acum ne adresăm și către D-stră, toate organizațiile studențești din țară, care aveți potențial de a susține și promova instalarea acestor bare în localitățile D-stră.

Terenurile pot fi amenajate în campusuri, parcuri, ștranduri, piscine, cartiere, plaje, camping-uri, rezervațiilor naturale, și în multe alte locuri accesibile pentru toți.

Studenții din organizațiile D-stră ar putea să se ocupe de acest proiect prin căutarea finanțatorilor și instalarea acestor bare în localitățile D-stră. Terenurile respective vor rămâne pentru mulți ani utile tuturor oamenilor, și cu această ocazie rezultatele activității organizației D-stră vor fi văzute și apreciate mult timp înainte.

Vă îndemnăm să vă implicați în susținerea unui mod de viață sănătos al oamenilor.


Îți mai recomandăm:

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti prezinta Asub SportFest, o competitie sportiva destinata studentilor Universitatii cu scopul de a promova sustinerea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si implicarea studentilor in activitati distractive si competitive realizate out-door. Citește mai mult

* * *

Nothing beats a curious mind. How curious are you? Don’t take things on face value. Go deeper into how things work. Question most things. Be genuinely interested in new subjects. Învață acum cum să înveți!


Notițele, instrumentul tău din sesiune!


Publicat în StudentIQ.ro

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fii in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele.

  • Foloseste cardurile, notitele sau post-it-urile deoarece iti testeaza atat abilitatea de a recunoaste informatiile importante, cat si abilitatea de a le retine. Aceasta metoda este ideala in cazul definitiilor, a formulelor sau a listelor.

 

  • In cazul in care inveti pentru materii precum matematica, statistica, filosofie este esential sa faci un rezumat al cursurilor care sa contina partile esentiale (definitii, formule, scheme, clasificari) si pe care sa le subliniezi cu un marker colorat.

 

  • Scrie intrebarea la subiectul care te intereseaza pe una dintre fetele foii de hartie (sau bucatii de carton), iar raspunsul pe cealalta parte. Aceasta este o metoda perfecta de memorare pentru studentii care invata pe fuga sau care au de invatat un volum urias de materie si care necesita recapitulare.

 

  • Organizarea si revizuirea notitelor este importanta inainte de a merge la culcare. In acest fel, subconstientul tau va acumula mai multe idei, pe care le va depozita proaspete in memorie, pentru a doua zi.

 

  • La cea de-a doua lectura, subliniaza sau scrie pe o foaie ideile principale ale textului, fara sa dai importanta detaliilor. Mai intai incearca sa reproduci din minte materialul de invatat, si abia apoi reciteste-l.


Studenti, masteranzi, doctoranzi sau absolventi, fiecare dintre voi a testat macar odata acesta modalitate de a invata in sesiune, v-ati notat si ati subliniat. Pentru cei care sunt la prima sesiune, incercati aceasta modalitate de a invata. Veti avea Succes!


Îți mai recomandăm:

Dupa ce am stabilit cum sa te organizezi (Link art. despre organizare) si care este ora la care trebuie sa te trezesti dimineata, dar mai ales la ce ora sa fi in pat, pentru ca si maine este o noua zi de invatat, acum trecem la procedura efectiva de lucru, respectiv: notitele. Citește mai mult

* * *

Cand vine vorba de un examen, trebuie sa luam in seama doua aspecte. Pregatirea tehnica sau academica este unul dintre ele. Daca invatam cu rigurozitate, vom avea increderea necesara pentru a infrange anxietatea dinaintea examenelor. Învață acum cum să înveți!


Cu alte cuvinte, guma de mestecat si memoria de scurta durata nu fac deloc pereche buna.

Poate ca la un examen, unde trebuie sa rezolvi probleme, guma de mestecat te ajuta, insa atunci cand ai nevoie de memorie pentru a tine minte o lista de cuvinte, litere sau cifre, e mai bine sa renunti la ea.

In cadrul unui experiment pus la punct de specialistii de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie, s-a aratat ca miscarile implicate atunci cand se mesteca guma distrag creierul de la sarcina pe care o are.


Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat de o echipa de neurologi a aratat ca persoanele care consuma doua sau mai multe portii zilnice de legume cu frunze verzi au o capacitate de concentrare ca a unei persoane cu cinci-sapte ani mai tanara. Citește mai mult

* * *

#1 Supraanalizarea MaterialuluiCând vine vorba de următorul examen, eşti acel tip de student care gândeşte prea mult? Dacă da, atunci fă o pauză. Învață acum cum să înveți!