Pornim radioul...

Street Workout România: Fitness Urban și în orașul tău! 

Publicat în Street Workout România

Organizația noastră se ocupă de consultanță în achiziții de produse metalice din afară, și recent am găsit companii din Cehia și Polonia, care produc bare de metal pentru activități sportive și antrenamente în aer liber, sau StreetWorkout (denumire cunoscută internațional) și Fitness Urban (denumire cunoscută în România).

Acest tip de sport este foarte răspândit în UE cât și SUA, și este practicat de tineret, adulți și chiar de unii oameni în vârstă. Spre mirarea noastră am realizat pe moment că mișcările în aer liber la astfel de bare sunt mai puțin răspândite în România, numai din cauză că aceste bare nu sunt prezente. Paradoxul este că peste tot avem locuri amenajate de joacă pentru copii, iar pentru adulți, în afară de parcuri, și piste de biciclete și de alergat, nu avem alte activități sportive răspândite.

Ce este StreetWorkout-ul?

Este un antrenament stradal în aer liber. Dacă privim mai amănunțit - nu este doar un sport, este un stil de viață sănătos și corect. Este un antrenament în care se folosește greutatea propriului corp, și se poate face oricând și oriunde.

Toată lumea poate face acest lucru. Străzile sunt deschise 24 de ore, dimineața, ziua, seara, noaptea, pot fi practicate de oricine, fără nici o complexitate, și fără cheltuieli suplimentare, nu există nici o scuză pentru a nu te antrena.

Singuri nu avem atâta potențial fizic încât să ne ocupăm de asta la nivel de țară, în căutarea finanțatorilor, ceea ce am putut și făcut noi până acuma. Am informat primăriile și universitățile despre acest proiect sportiv, le-am propus să se implice și ei în susținerea amenajării terenurilor cu bare, iar acum ne adresăm și către D-stră, toate organizațiile studențești din țară, care aveți potențial de a susține și promova instalarea acestor bare în localitățile D-stră.

Terenurile pot fi amenajate în campusuri, parcuri, ștranduri, piscine, cartiere, plaje, camping-uri, rezervațiilor naturale, și în multe alte locuri accesibile pentru toți.

Studenții din organizațiile D-stră ar putea să se ocupe de acest proiect prin căutarea finanțatorilor și instalarea acestor bare în localitățile D-stră. Terenurile respective vor rămâne pentru mulți ani utile tuturor oamenilor, și cu această ocazie rezultatele activității organizației D-stră vor fi văzute și apreciate mult timp înainte.

Vă îndemnăm să vă implicați în susținerea unui mod de viață sănătos al oamenilor.


Îți mai recomandăm:

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti prezinta Asub SportFest, o competitie sportiva destinata studentilor Universitatii cu scopul de a promova sustinerea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si implicarea studentilor in activitati distractive si competitive realizate out-door. Citește mai mult

* * *

Relaxing music for studying that helps concentration, memory and focus for long reading and relaxing. . Învață acum cum să înveți!


Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Cam puțin, așa-i? Tehnicile de citire rapidă te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele în citit și asimilat.

Ce înseamnă să citești eficient?

1. rapiditate în citire

2. selectare eficientă a informației

3. asimilarea informației relevante
Îți mai recomandăm:

Cea mai mare greşeală pe care o fac studenţii este că ei trebuie să se oprească şi să înţeleagă fiecare cuvânt pe care-l citesc. Atunci când citeşti cuvânt cu cuvânt, cazi în capcana cuvintelor şi puterea ta de înţelegere se diminuează. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures. ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent. Învață acum cum să înveți!