Pornim radioul...

Street Workout România: Fitness Urban și în orașul tău! 

Publicat în Street Workout România

Organizația noastră se ocupă de consultanță în achiziții de produse metalice din afară, și recent am găsit companii din Cehia și Polonia, care produc bare de metal pentru activități sportive și antrenamente în aer liber, sau StreetWorkout (denumire cunoscută internațional) și Fitness Urban (denumire cunoscută în România).

Acest tip de sport este foarte răspândit în UE cât și SUA, și este practicat de tineret, adulți și chiar de unii oameni în vârstă. Spre mirarea noastră am realizat pe moment că mișcările în aer liber la astfel de bare sunt mai puțin răspândite în România, numai din cauză că aceste bare nu sunt prezente. Paradoxul este că peste tot avem locuri amenajate de joacă pentru copii, iar pentru adulți, în afară de parcuri, și piste de biciclete și de alergat, nu avem alte activități sportive răspândite.

Ce este StreetWorkout-ul?

Este un antrenament stradal în aer liber. Dacă privim mai amănunțit - nu este doar un sport, este un stil de viață sănătos și corect. Este un antrenament în care se folosește greutatea propriului corp, și se poate face oricând și oriunde.

Toată lumea poate face acest lucru. Străzile sunt deschise 24 de ore, dimineața, ziua, seara, noaptea, pot fi practicate de oricine, fără nici o complexitate, și fără cheltuieli suplimentare, nu există nici o scuză pentru a nu te antrena.

Singuri nu avem atâta potențial fizic încât să ne ocupăm de asta la nivel de țară, în căutarea finanțatorilor, ceea ce am putut și făcut noi până acuma. Am informat primăriile și universitățile despre acest proiect sportiv, le-am propus să se implice și ei în susținerea amenajării terenurilor cu bare, iar acum ne adresăm și către D-stră, toate organizațiile studențești din țară, care aveți potențial de a susține și promova instalarea acestor bare în localitățile D-stră.

Terenurile pot fi amenajate în campusuri, parcuri, ștranduri, piscine, cartiere, plaje, camping-uri, rezervațiilor naturale, și în multe alte locuri accesibile pentru toți.

Studenții din organizațiile D-stră ar putea să se ocupe de acest proiect prin căutarea finanțatorilor și instalarea acestor bare în localitățile D-stră. Terenurile respective vor rămâne pentru mulți ani utile tuturor oamenilor, și cu această ocazie rezultatele activității organizației D-stră vor fi văzute și apreciate mult timp înainte.

Vă îndemnăm să vă implicați în susținerea unui mod de viață sănătos al oamenilor.


Îți mai recomandăm:

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti prezinta Asub SportFest, o competitie sportiva destinata studentilor Universitatii cu scopul de a promova sustinerea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si implicarea studentilor in activitati distractive si competitive realizate out-door. Citește mai mult

* * *

Adam Ruben’s tongue-in-cheek column about the common difficulties and frustrations of reading a scientific paper broadly resonated among Science Careers readers. Învață acum cum să înveți!


Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea.

În perioada sesiunii meniul ar trebui să includă obligatoriu multe fructe și legume. Acestea produc detoxifierea organismului și, implicit, limpezirea gândirii.

Hidratarea trebuie făcută corect. Elimină sucurile carbogazoase, energizantele și cafeaua în exces. Consumă apă și cât mai multe ceaiuri.

Îți mai recomandăm:

Un ciclu normal de asimilare a informatiilor trebuie sa fie alcatuit din opt ore de somn, opt ore loisir - adica timp liber, relaxare - si opt ore de studiu. Citește mai mult

* * *

Do you really believe that watching a lecturer read hundreds of PowerPoint slides is making you smarter? Overreliance on slides has contributed to the absurd belief that expecting and requiring students to read books, attend classes, take notes and do homework is unreasonable. Învață acum cum să înveți!


Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp.

Lactatele şi legumele - Pentru că îndepărtează senzaţia de oboseală şi măreşte capacitatea de concentrare, vitamina C ar trebui să nu lipsească din alimentaţia ta. Ca să o dobândeşti, mănâncă cereale integrale sau citrice. Legumele cu frunze verzi şi alunele, nucile, afinele ori migdale sunt bogate în antioxidanţi, reduc nivelul colesterolului şi încetinesc deteriorarea funcţiilor cognitive.

Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

In recent courses, I have noticed two troubling practices of physics students. The first is the student response to homework problems. I hear the following kind of statements all too often: “Oh, you are stuck on homework problem number 13? I found a solution on YouTube. Învață acum cum să înveți!