Pornim radioul...

Street Workout România: Fitness Urban și în orașul tău! 

Publicat în Street Workout România

Organizația noastră se ocupă de consultanță în achiziții de produse metalice din afară, și recent am găsit companii din Cehia și Polonia, care produc bare de metal pentru activități sportive și antrenamente în aer liber, sau StreetWorkout (denumire cunoscută internațional) și Fitness Urban (denumire cunoscută în România).

Acest tip de sport este foarte răspândit în UE cât și SUA, și este practicat de tineret, adulți și chiar de unii oameni în vârstă. Spre mirarea noastră am realizat pe moment că mișcările în aer liber la astfel de bare sunt mai puțin răspândite în România, numai din cauză că aceste bare nu sunt prezente. Paradoxul este că peste tot avem locuri amenajate de joacă pentru copii, iar pentru adulți, în afară de parcuri, și piste de biciclete și de alergat, nu avem alte activități sportive răspândite.

Ce este StreetWorkout-ul?

Este un antrenament stradal în aer liber. Dacă privim mai amănunțit - nu este doar un sport, este un stil de viață sănătos și corect. Este un antrenament în care se folosește greutatea propriului corp, și se poate face oricând și oriunde.

Toată lumea poate face acest lucru. Străzile sunt deschise 24 de ore, dimineața, ziua, seara, noaptea, pot fi practicate de oricine, fără nici o complexitate, și fără cheltuieli suplimentare, nu există nici o scuză pentru a nu te antrena.

Singuri nu avem atâta potențial fizic încât să ne ocupăm de asta la nivel de țară, în căutarea finanțatorilor, ceea ce am putut și făcut noi până acuma. Am informat primăriile și universitățile despre acest proiect sportiv, le-am propus să se implice și ei în susținerea amenajării terenurilor cu bare, iar acum ne adresăm și către D-stră, toate organizațiile studențești din țară, care aveți potențial de a susține și promova instalarea acestor bare în localitățile D-stră.

Terenurile pot fi amenajate în campusuri, parcuri, ștranduri, piscine, cartiere, plaje, camping-uri, rezervațiilor naturale, și în multe alte locuri accesibile pentru toți.

Studenții din organizațiile D-stră ar putea să se ocupe de acest proiect prin căutarea finanțatorilor și instalarea acestor bare în localitățile D-stră. Terenurile respective vor rămâne pentru mulți ani utile tuturor oamenilor, și cu această ocazie rezultatele activității organizației D-stră vor fi văzute și apreciate mult timp înainte.

Vă îndemnăm să vă implicați în susținerea unui mod de viață sănătos al oamenilor.


Îți mai recomandăm:

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti prezinta Asub SportFest, o competitie sportiva destinata studentilor Universitatii cu scopul de a promova sustinerea unui stil de viata sanatos in randul tinerilor si implicarea studentilor in activitati distractive si competitive realizate out-door. Citește mai mult

* * *

Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures. ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Cum ne îmbunătățim memoria?


Publicat în Iqool.ro
În anii de studenție, memoria este cea mai importantă armă pe care o putem deține.

Exercițiile fizice Acestea sporesc oxigenarea creierului, ajută la secretarea unor substanțe chimice în creier, care îi protejează acestuia celulele și reduc riscurile unor boli care ar afecta memoria.

Odihnindu-ne suficient - Timpul optim de dormit pe noapte este undeva între șapte și opt ore. Dacă dormim mai puțin, riscăm să ne fie compromise creativitatea sau gândirea.

Prin antrenarea creierului - Jocurile sudoku, puzzle-urile, integramele, șahul, citirea unui ziar sunt câteva dintre metodele la care putem apela.

Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Potrivit cercetătorilor, cei mai mulţi studenţi greşesc pentru că vor să înveţe recitind notiţe şi texte din manuale.  Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!