Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Să ceri bani nu e niciodată un lucru ușor de făcut. Cu atât mai mult la serviciu. Să ți se ceară, nici atât. Avem, așadar, un subiect delicat și, dacă ne raportăm doar la locul de muncă, unul care deranjează ambele părți implicate: angajați și angajatori.

Mai multe statistici referitoare la numărul de angajați care au cerut vreodată măriri de salariu ne indică rezultate de 44% în dreptul femeilor și 48% în dreptul bărbaților, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor preferă să accepte situația salarială fără să scoată un cuvânt legat de acest aspect.

Sigur, aici trebuie să luăm în calcul în primul rând situația din piața muncii. În România, e limpede că lucrurile nu stau cel mai bine din acest punct de vedere, lucru care îi face pe oameni, dacă nu chiar să uite de tot de o eventuală cerere de mărire măcar să fie descurajați. Logica e simplă: “Vrei mai mulți bani? Următorul!”

Apoi, contează și domeniul în care lucrezi. În zilele în care trăim, e destul de clar că, la prima vedere, un angajat din IT ar avea șanse mai mari de reușită în cazul unei astfel de solicitări decât, să spunem, un angajat al unui restaurant iar principalul criteriu care face diferența nu e ghidat de nivelul de competențe, pentru că nu ai cum să compari cele două domenii.

Mai degrabă, diferența e făcută de nevoia companiilor de oameni tehnici, una care de multe ori stă la prăpastia dintre disperare și necesitate. Calculele sunt, și la acest punct, simple: O companie face mult mai greu rost de un web developer bun decât un restaurant de un ospătar priceput.

În strânsă legătură cu cele două aspecte care trebuie luate în calcul înainte de prezentarea unei strategii scurte dar extrem de eficiente pentru obținerea unor venituri mai mari, se află poate cel mai relevant criteriu: realismul.

Asta înseamnă că trebuie să faci un mic rezumat al propriilor tale rezultate, ceea ce nu e greu. Greul vine când trebuie să fii și realist, pentru că altfel raportul dintre rezultate și venitul meritoriu nu va fi unul corect, îndreptat spre adevăr.

Dar dacă simți că te învârți de ceva vreme în cerc, dacă realizezi că, în medie, câștigi mai puțin decât persoanele din domeniul tău și dacă consideri că profitul pe care îl aduci companiei trebuie recompensat mai atent, atunci e timpul să ceri o mărire de salariu și să iei în calcul următoarea simplă strategie:

1) Fii tu primul care face oferta! Crede-ne, e mult mai greu să negociezi pentru a obținerea unei sume mai mari pornind de la un număr setat de managerul tău. Dacă, în schimb, vei face tu primul pas, chiar dacă oferta va părea exagerată, cel puțin va avea un punct de referință. Spre exemplu, în cazul în care vei cere cu 500 RON mai mult decât câștigai în momentul respectiv, șeful tău cu siguranță va ști că o ofertă de 100 RON în plus e departe de a te mulțumi.

2) Evită cifrele rotunde! Cu cât suma pe care o vei propune va fi mai precisă, cu atât și contra-oferta de care sunt șanse să te lovești va fi mai aproape de solicitările tale. Pare ciudat dar dacă vei cere, de pildă, 2780 RON, managerul va avea tendința să îți spună: 2700! Dacă, în schimb, vei solicita 2700 direct, atunci el îți va propune 2500. Cam așa funcționează criteriul cifrelor rotunde.

3) Cere o mărire în timpul unui proiect pe care îl ai de îndeplinit, nu după! Acesta e, probabil, cel mai puternic detaliu de care te poți lega pentru a-ți face superiorii să îți ofere un fluturaș de salariu mai „colorat”. E demonstrat faptul că șefii sunt mult mai deschiși la negocieri atunci când tu, ca și angajat, ești în mijlocul unui proiect decât în situația în care îți vei fi bifat task-urile.

Și aici strategia e susținută ușor de argumente logice. Să fim realiști, după încheierea proiectului nu mai ești un jucător cheie, cel puțin pe moment. În timpul acestuia, este esențial ca dorințele tale să fie, în măsura în care e posibil, îndeplinite. Altfel, se pune în pericol atingerea scopului, ceea ce cu siguranță o companie nu vrea.


Îți mai recomandăm:

Renuntarea la locul de munca este un pas greu si o decizie dificila, avand in vedere faptul ca nu se fac angajari in masa in aceasta perioada. Totusi, exista situatii in care este mai bine sa renunti la un job, decat sa te imbolnavesti din cauza lui. Citește mai mult

* * *

1. Walk Before An ExamIt’s been proven that exercise can boost your memory and brain power. Research conducted by Dr. Chuck Hillman of the University of Illinois shows that about 20 minutes exercise before an exam improve performance. Învață acum cum să înveți!


Ai sesiune? Nutriţioniştii îţi spun ce să mănânci pentru o memorie bună. Perioada examenelor constituie un stres pentru majoritatea elevilor şi studenţilor. Oboseala şi nervii cauzaţi de volumul mare de informaţii care trebuie acumulat îţi pot da sănătatea peste cap.

Pentru o memorie bună este recomandat să consumaţi fructe, dintre care amintim bananele. Alimentatia zilnica trebuie sa contina fulgi de cereale cu lapte sau iaurt, smochine, fructe uscate, peste si multe salate pentru a avea o memorie buna, scrie ZiaruldeIasi.


Îți mai recomandăm:

Nutriţionistul Cristina Bogdan îţi spune ce să mănânci ca să faci faţă în perioada examenelor. Mananca regulat si echilibrat. Este foarte important ca in perioada examenelor sa mananci alimente care sa iti dea energie pe tot parcursul zilei. Citește mai mult

* * *

Fă legătura tot timpul între cunoștințele învățate anterior și cele pe care le înveți în prezent. Folosește aceste legături pentru a face comparații, analize, sinteze. Învață acum cum să înveți!


Au mai rămas câteva zile până la examenele de admitere! Cei conştiincioşi au început să recapituleze informaţia, ceilalţi "galopează" prin materie cu speranţa că vor avea suficient timp să parcurgă toată bibliografia. 

Pentru a învăţa cu spor sunt utile schemele logice şi listele de cuvinte-cheie. Evitaţi să citiţi dimineaţa şi ascultaţi, în fundal, muzică relaxantă. Indiferent de etapa pe care o parcurgeţi şi de cantitatea de informaţie pe care mai trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi şi cu zâmbetul pe buze.

De exemplu atât ca metodă de învăţare, cât şi ca formă de recapitulare, utilizarea schemelor logice este foarte eficientă. "Recapitularea se face pe baza ideilor esenţiale, după ce, în prealabil, informaţia a fost structurată şi dezvoltată. Fără o arhitectură a informaţiei datele rămân în creier pentru o perioadă foarte scurtă de timp, ceea ce înseamnă că actul de învăţare este inutil", spune profesorul Florin Colceag, specialist în memorare şi învăţare rapidă.


Îți mai recomandăm:

Indiferent de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe