Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Sfaturi pentru un internship de succes

Publicat în StudentIQ.ro

Internship-ul este de fapt o formă de educație practică prin muncă. El te ajută să acumulezi experienţă profesională încă din timpul studenţiei, deoarece studiile nu sunt întotdeauna suficiente pentru angajare. Iată ce este de făcut pentru un Internship de succes:

- Gândește-te ce carieră vrei să urmezi? Internship-ul poate fi un instrument eficient atunci când începi să-ţi defineşti obiectivele în carieră. Poti testa un domeniu pentru a vedea dacă ți se potrivește sau nu.

- Dacă aplici la mai multe internship-uri, ajustează-ți scrisoarea de intenție pentru fiecare în parte. Asigură-te că aceasta scoate în evidență competențele pe care le posezi și pe care angajatorul în cauză le cauta la un viitor intern.

- Profită de faptul că vei avea acces la informații noi direct de la sursă, vei cunoaște profesioniști din domeniu și vei lucra alăturii de ei. Ai ocazia să înveți multe lucruri folositoare, pe care nu ți le va spune nimeni la facultate.

- Desfășurându-se pe o perioadă scurtă (2-6 luni), internshipurile îți dau posibilitatea să vezi cum este să lucrezi într-o anumită industrie, pe un anumit domeniu având diferite responsabilități. Îți poți dezvolta noi abilități (de comunicare, lucru în echipă, organizatorice, de leader etc), să-ţi construieşti un network, să-ţi îmbogaţeşti C.V-ul şi cel mai important este construirea unei relaţii bune cu angajatorul, ceea ce poate conduce la o ofertă de job, atunci când îţi vei finaliza studiile.

- Respectă regulile de la birou. Chiar dacă nu ești obișnuit cu un program fix, încearcă pe cât posibil să respecți regulile: vino la birou la timp, îmbracă-te corespunzător și ia pauze de prânz atât cât trebuie. Asta te va face mai disciplinat și în viața de zi cu zi.

- Cere feedback de la un superior în legătură cu munca depusă de tine. Astfel, îți vei îmbunătăți performanța, și vei avea parte de mici momente de mentoring, atât de necesare pentru interni.

- După terminarea internship-ului, nu uita să mulțumești companiei. Încearcă să păstrezi legătura cu ei pentru că după terminarea facultății ai putea să te angajeze.


Îți mai recomandăm:

Trebuie să realizezi că, la început de carieră, trebuie să parcurgi treptele de bază pentru a ajunge în vârf. Deși ești capabil profesional de foarte multe lucruri, nu ai argumente solide pentru a demonstra asta angajatorului. Citește mai mult

* * *

Nimic mai simplu sa punem memoria la lucru sustin specialistii. Iata cateva trucuri. Studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Învață acum cum să înveți!


Consumul oricarui tip de peste aduce beneficii memoriei, este concluzia unui studiu american recent.

Pentru a avea o memorie buna, este indicat sa consumam saptamanal un file de peste de orice tip.

Preparat la cuptor sau la gratar, acesta imbunatateste materia cenusie, indiferent de cat de multi acizi grasi Omega-3 contine.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Pittsburg spun ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.


Îți mai recomandăm:

O memorie slabă nu este doar apanajul vârstei şi îţi poate afecta munca, dar şi viaţa personală. Dacă în şcoală ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a învăţa lecţiile, ca adulţi trebuie să descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta să "învăţăm" mai bine lucrurile de care avem nevoie. Citește mai mult

* * *

Cu două săptămâni înainte de primul examen îmi dau seama că ar fi fost „bini di tăt” dacă aș fi mers la toate cursurile și seminariile și, mai bine, dacă aș fi învățat de la începutul semestrului. Învață acum cum să înveți!


Indiferent de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi.

Spațiul contează - O cameră luminoasă, bine aerisită, cu o temperatură de 22-24 de grade Celsius sunt condiţii esenţiale învăţării.

Atitudine optimistă - Uneori e dificil să îţi induci această atitudine, pentru că este ca şi cum ar trebui să te împrieteneşti cu o persoană pe care nu o suferi.

Sport şi muzică în pauze - Randamentul scade odată cu trecerea timpului, iar organismul îşi cere dreptul la pauză.


Îți mai recomandăm:

Au mai rămas câteva zile până la examenele de admitere! Cei conştiincioşi au început să recapituleze informaţia, ceilalţi "galopează" prin materie cu speranţa că vor avea suficient timp să parcurgă toată bibliografia. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe