Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Sfaturi pentru un internship de succes

Publicat în StudentIQ.ro

Internship-ul este de fapt o formă de educație practică prin muncă. El te ajută să acumulezi experienţă profesională încă din timpul studenţiei, deoarece studiile nu sunt întotdeauna suficiente pentru angajare. Iată ce este de făcut pentru un Internship de succes:

- Gândește-te ce carieră vrei să urmezi? Internship-ul poate fi un instrument eficient atunci când începi să-ţi defineşti obiectivele în carieră. Poti testa un domeniu pentru a vedea dacă ți se potrivește sau nu.

- Dacă aplici la mai multe internship-uri, ajustează-ți scrisoarea de intenție pentru fiecare în parte. Asigură-te că aceasta scoate în evidență competențele pe care le posezi și pe care angajatorul în cauză le cauta la un viitor intern.

- Profită de faptul că vei avea acces la informații noi direct de la sursă, vei cunoaște profesioniști din domeniu și vei lucra alăturii de ei. Ai ocazia să înveți multe lucruri folositoare, pe care nu ți le va spune nimeni la facultate.

- Desfășurându-se pe o perioadă scurtă (2-6 luni), internshipurile îți dau posibilitatea să vezi cum este să lucrezi într-o anumită industrie, pe un anumit domeniu având diferite responsabilități. Îți poți dezvolta noi abilități (de comunicare, lucru în echipă, organizatorice, de leader etc), să-ţi construieşti un network, să-ţi îmbogaţeşti C.V-ul şi cel mai important este construirea unei relaţii bune cu angajatorul, ceea ce poate conduce la o ofertă de job, atunci când îţi vei finaliza studiile.

- Respectă regulile de la birou. Chiar dacă nu ești obișnuit cu un program fix, încearcă pe cât posibil să respecți regulile: vino la birou la timp, îmbracă-te corespunzător și ia pauze de prânz atât cât trebuie. Asta te va face mai disciplinat și în viața de zi cu zi.

- Cere feedback de la un superior în legătură cu munca depusă de tine. Astfel, îți vei îmbunătăți performanța, și vei avea parte de mici momente de mentoring, atât de necesare pentru interni.

- După terminarea internship-ului, nu uita să mulțumești companiei. Încearcă să păstrezi legătura cu ei pentru că după terminarea facultății ai putea să te angajeze.


Îți mai recomandăm:

Trebuie să realizezi că, la început de carieră, trebuie să parcurgi treptele de bază pentru a ajunge în vârf. Deși ești capabil profesional de foarte multe lucruri, nu ai argumente solide pentru a demonstra asta angajatorului. Citește mai mult

* * *

How do I study hard (I mean 100% flat out full throttle) for 2 years without burning out and getting tired psychologically?***** This is long, but I am a teacher. Învață acum cum să înveți!


Află ce vitamine susțin memoria!


Publicat în Dietetik.ro
Mama îmi spunea că memoria se întreține cu vitamine, dar la vârsta copilăriei, cui îi păsa?

Trăim într-o lume în care memorie ne este pur și simplu bombardată cu tot felul de informații. Cu atâta multitasking în jur și informații care așteaptă să fie preluate de creier, memoria trebuie să rămână bine antrenată.

Primele pe listă sunt vitamina B6, B9 și B12. Complexul de B-uri ne ajută să ne mobilizăm și previne pierderile de memorie, datorită aminoacizilor conținuți.

Alimentele care conțin complexul de B-uri pot fi de la carne de pui și de pește, la tofu, ouă și broccoli.

Îți mai recomandăm:

Pentru a tine mintea alerta este necesar sa luptam pe mai multe fronturi. Printre actiunile care ajuta memoria se numara activitatea fizica dar si exercitiile pentru minte. Citește mai mult

* * *

Sesiunea este cea mai grea perioadă din viaţa unui student. Durează cam o lună, dar acea lună pare să dureze infinit mai mult în mintea studentului stresat și panicat, asaltat de examene şi proiecte. Învață acum cum să înveți!


1. Navigheaza pe net

Atunci cand cauti pe internet sunt implicati centrii cheie ai creierului, cei care controleaza abilitatea de decizie si rationamentele complicate.

2. Fa sport

Da, exercitiile fizice pot sa impiedice sau sa intarzie dementa, dar stiai ca pot sa dea inapoi procesul imbatranire a creierului?

3. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara

Sanatatea noastra este clar in legatura cu sanatatea creierului, sustine o echipa de psihiatri si dentisti britanici.


Îți mai recomandăm:

Poti sa iti intineresti creierul cu cateva exercitii extrem de simple si urmand cateva reguli de viata deloc dificile. De exemplu, intra des pe Google! Atunci cand incerci sa gasesti ceva cu ajutorul unui motor de cautare, in creier se activeaza niste centri nervosi care controleaza luarea deciziilor si argumentarea complexa. Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe