Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Sfaturi pentru un internship de succes

Publicat în StudentIQ.ro

Internship-ul este de fapt o formă de educație practică prin muncă. El te ajută să acumulezi experienţă profesională încă din timpul studenţiei, deoarece studiile nu sunt întotdeauna suficiente pentru angajare. Iată ce este de făcut pentru un Internship de succes:

- Gândește-te ce carieră vrei să urmezi? Internship-ul poate fi un instrument eficient atunci când începi să-ţi defineşti obiectivele în carieră. Poti testa un domeniu pentru a vedea dacă ți se potrivește sau nu.

- Dacă aplici la mai multe internship-uri, ajustează-ți scrisoarea de intenție pentru fiecare în parte. Asigură-te că aceasta scoate în evidență competențele pe care le posezi și pe care angajatorul în cauză le cauta la un viitor intern.

- Profită de faptul că vei avea acces la informații noi direct de la sursă, vei cunoaște profesioniști din domeniu și vei lucra alăturii de ei. Ai ocazia să înveți multe lucruri folositoare, pe care nu ți le va spune nimeni la facultate.

- Desfășurându-se pe o perioadă scurtă (2-6 luni), internshipurile îți dau posibilitatea să vezi cum este să lucrezi într-o anumită industrie, pe un anumit domeniu având diferite responsabilități. Îți poți dezvolta noi abilități (de comunicare, lucru în echipă, organizatorice, de leader etc), să-ţi construieşti un network, să-ţi îmbogaţeşti C.V-ul şi cel mai important este construirea unei relaţii bune cu angajatorul, ceea ce poate conduce la o ofertă de job, atunci când îţi vei finaliza studiile.

- Respectă regulile de la birou. Chiar dacă nu ești obișnuit cu un program fix, încearcă pe cât posibil să respecți regulile: vino la birou la timp, îmbracă-te corespunzător și ia pauze de prânz atât cât trebuie. Asta te va face mai disciplinat și în viața de zi cu zi.

- Cere feedback de la un superior în legătură cu munca depusă de tine. Astfel, îți vei îmbunătăți performanța, și vei avea parte de mici momente de mentoring, atât de necesare pentru interni.

- După terminarea internship-ului, nu uita să mulțumești companiei. Încearcă să păstrezi legătura cu ei pentru că după terminarea facultății ai putea să te angajeze.


Îți mai recomandăm:

Trebuie să realizezi că, la început de carieră, trebuie să parcurgi treptele de bază pentru a ajunge în vârf. Deși ești capabil profesional de foarte multe lucruri, nu ai argumente solide pentru a demonstra asta angajatorului. Citește mai mult

* * *

Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Învață acum cum să înveți!


Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.

Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung.

O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Multi elevi sau studenti folosesc bucati de hartie pe care isi noteaza cuvinte-cheie, iar aceasta este o forma raspandita de autoevaluare.

Îți mai recomandăm:

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare.  O alta strategie de invatat care s-a dovedit a fi eficienta este evaluarea periodica. Citește mai mult

* * *

In recent courses, I have noticed two troubling practices of physics students. The first is the student response to homework problems. I hear the following kind of statements all too often: “Oh, you are stuck on homework problem number 13? I found a solution on YouTube. Învață acum cum să înveți!


Cum să te organizezi în sesiune


Publicat în StudentIQ.ro

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Noi iti venim in ajutor cu prima etapa, cea in care trebuie sa te organizezi ca sa faci fata cu brio examenelor din aceasta sesiune.

  • Mediul in care inveti este extrem de important. Este bine sa inveti intr-un mediu linistit si departe de zgomote. Numai asa poti memora usor.

 

  • Incepe prin a-ti face o lista cu materiile cele mai grele. Tine cont ca timpul necesar se imparte in functie de dificultatea materiei pe care o ai de parcurs si cat de mult trebuie sa insisti asupra acesteia.

 

  • Incearca sa iti imparti materialul de invatat in mai multe parti si invata fiecare parte in ziua ei. Ai sa vezi ca iti este util si ca functioneaza.

 

  • Apuca-te de citit mai intai de toate cateva pagini dintr-un curs mai accesibil, asa cum ai citi cartea ta preferata, in ritmul tau, apoi poti sa maresti durata invatatului intr-un mod progresiv.

 

  • Incearca sa verifici si alte surse intrucat unii autori prezinta o parte a temelor intr-un mod mai putin accesibil pentru tine. Este important sa ai in propria ta biblioteca mai multi autori care abordeaza temele cursurilor tale.

 

  • Dupa ce ai parcurs materia, iti recomandam sa apelezi la un prieten, coleg, ca sa faci o recapitulare. Aceasta te va asculta si iti poate spune pe ce sa mai insisti.


Daca nu te-ai pus inca pe treaba, ideile oferite speram sa iti fie de ajutor si sa auzim curand de tine ca ai reusit sa iei toate examenele din sesiune.


Îți mai recomandăm:

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Citește mai mult

* * *

Te simți din ce în ce mai puțin motivat? Ai nevoie de soluții practice la această problemă universală? Iată ce îți recomandăm!   Fă o înțelegere cu tine însuți. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe