Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Sfaturi pentru un internship de succes

Publicat în StudentIQ.ro

Internship-ul este de fapt o formă de educație practică prin muncă. El te ajută să acumulezi experienţă profesională încă din timpul studenţiei, deoarece studiile nu sunt întotdeauna suficiente pentru angajare. Iată ce este de făcut pentru un Internship de succes:

- Gândește-te ce carieră vrei să urmezi? Internship-ul poate fi un instrument eficient atunci când începi să-ţi defineşti obiectivele în carieră. Poti testa un domeniu pentru a vedea dacă ți se potrivește sau nu.

- Dacă aplici la mai multe internship-uri, ajustează-ți scrisoarea de intenție pentru fiecare în parte. Asigură-te că aceasta scoate în evidență competențele pe care le posezi și pe care angajatorul în cauză le cauta la un viitor intern.

- Profită de faptul că vei avea acces la informații noi direct de la sursă, vei cunoaște profesioniști din domeniu și vei lucra alăturii de ei. Ai ocazia să înveți multe lucruri folositoare, pe care nu ți le va spune nimeni la facultate.

- Desfășurându-se pe o perioadă scurtă (2-6 luni), internshipurile îți dau posibilitatea să vezi cum este să lucrezi într-o anumită industrie, pe un anumit domeniu având diferite responsabilități. Îți poți dezvolta noi abilități (de comunicare, lucru în echipă, organizatorice, de leader etc), să-ţi construieşti un network, să-ţi îmbogaţeşti C.V-ul şi cel mai important este construirea unei relaţii bune cu angajatorul, ceea ce poate conduce la o ofertă de job, atunci când îţi vei finaliza studiile.

- Respectă regulile de la birou. Chiar dacă nu ești obișnuit cu un program fix, încearcă pe cât posibil să respecți regulile: vino la birou la timp, îmbracă-te corespunzător și ia pauze de prânz atât cât trebuie. Asta te va face mai disciplinat și în viața de zi cu zi.

- Cere feedback de la un superior în legătură cu munca depusă de tine. Astfel, îți vei îmbunătăți performanța, și vei avea parte de mici momente de mentoring, atât de necesare pentru interni.

- După terminarea internship-ului, nu uita să mulțumești companiei. Încearcă să păstrezi legătura cu ei pentru că după terminarea facultății ai putea să te angajeze.


Îți mai recomandăm:

Trebuie să realizezi că, la început de carieră, trebuie să parcurgi treptele de bază pentru a ajunge în vârf. Deși ești capabil profesional de foarte multe lucruri, nu ai argumente solide pentru a demonstra asta angajatorului. Citește mai mult

* * *

Eu am pornit laptopul ca să fac un proiect și se pare că scriu un articol. Măcar fac ceva util pentru voi, camarazi dragi, pentru a trece cu bine peste acest război această sesiune. Învață acum cum să înveți!


Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience".

Cercetătorii au descoperit că dacă le dai cafeină unor oameni care au memorat o serie de imagini, acest lucru le va crește radical abilitatea de a-și aminti detaliile subtile, în comparație cu cei care au primit pastile placebo. Înainte să bei o cafea, amintește-ți însă că este necesară doar o doză de 200 de miligrame de cafeină - cantitatea conținută într-o cană mare de cafea - pentru a face trucul.


Îți mai recomandăm:

Cafea sau ciocolata = cofeina. Cafeina nu te face mai destept, dar te ajuta sa te concentrezi. Se gaseste in cafea, ciocolata si bauturi energizante si te trezeste, chiar daca pentru putin timp. Citește mai mult

* * *

We can improve our powers of concentration by finding clever ways to eliminate distractions, hacking our workflows, or working on our mindsets.  Invest in your sleep. Învață acum cum să înveți!


Cum să înveți mai bine


Publicat în Psychologies
In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente.  Trebuie schimbate operatiunile prin care inveti.

1. Repetitia spatiata, in timp, a ideilor este mai eficienta decat recitirea materialului la o scurta perioada dupa o prima parcurgere. 

2. Trebuie să te testezi frecvent pentru a vedea unde ai lacune.

3. Cand descifrezi un domeniu nou, nu sari etapele.


Îți mai recomandăm:

Cum ti-ai propus sa inveti pentru a reusi la examene? Cum ar trebui sa exploatezi timpul disponibil? Cum o sa abordezi voluminoasa materie si mai ales, cum o sa infrunti stresul?! Iata o reteta eficienta si satioasa pe care ai putea-o prepara pentru a iesi “teafar si nevatamat” din cea mai solicitanta (poate) perioada a vietii de student: Fixeaza-ti clar obiectivul! Exista o diferenta destul de evidenta intre a invata pentru 5 si a invata pentru 10. Citește mai mult

* * *

Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe