Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 

Profită de șansa ta de a studia în Germania! 

Publicat în Hs-geisenheim.de

În prezent, sunt înscriși aproximativ 1350 studenți la Hochschule Geisenheim University. Fie că urmează cursuri de licență sau de master, acești studenți beneficiază zilnic de pregătire continuă de specialitate.

Educația, cercetarea și experiența practică sunt cele trei elemente esențiale care caracterizează Hoch-schule Geisenheim University. Mai mult decât atat, rolul noului program „Pre-Study” este să pregătească cei mai buni viitori studenți din orice țară și să le ofere șansa de a începe drumul spre o carieră de succes.

În ce constă proiectul Pre Study? Statul Hessen din Germania, prin granturile oferite din partea Fondului Social European (ESF) a creat noi programe care să vină în întâmpinarea viitorilor studenţi.

Acest proiect oferă potențialilor studenți o pregătire optimă pentru urmarea studiilor de licență, cu diferite specializări, în limba germană.

Ce oferă proiectul Pre Study? Programul Pre Study oferă asistență în obținerea unui stagiu de practică necesar începerii studiilor, un curs gratuit de limbă germană oferit de membrii campusului universității, și nu în ultimul rând suport din partea studenților din Geisenheim pentru organizarea vieții de zi cu zi (căutare cazare, asigurarea și fi-nanțarea studiilor, integrare în societatea și cultura germană prin diverse activități, cunoașterea altor studenți internaționali etc).

Pentru început, înainte de începerea studiilor de licență, participanții vor efectua un stagiu de practică în vinării de renume din Germania, precum și un curs de limba germană gratuit. Apoi, participanții (aplicanții) vor avea oportunitatea – după terminarea stagiului de practică inițial – să aplice pentru o bursă parțială necesară pentru primul lor an de studiu la Hochschule Geisen-heim University.

Condiții necesare pentru înscriere - Pentru a te putea înscrie, ai nevoie de: 


1. Diploma de bacaulaureat. (Poți verifica dacă diploma ta de bacalaureat este recunoscută în Germa-nia, pentru a putea începe studiile universitare, pe site-ul http://anabin.kmk.org )

2. Dovadă a cunoștințelor de limbă germană, de la o instituție acreditată în acest sens (ex. Goethe Zerti-fikat). Astfel, pentru specializările: Viticultură și Oenologie, Tehnologia de fabricare a băuturilor și Ma-nagementul afacerilor internaționale în domeniul vitivinicol (International Wine Business), ai nevoie de un nivel B1 de cunoștințe de limba germană. Pentru specializările: Horticultură, Siguranța alimentelor și Ma-nagementul și logistica produselor alimentare proaspete (perisabile) ai nevoie de un nivel B2 de cunoștințe de limba germană.

3. Formular de înregistrare “Pre-Study”.

4. O scrisoare de intenție în limba germană prin care să indici motivele pentru care vrei să studiezi la Hochschule Geisenheim University și obiectivele pe care speri să le realizezi prin intermediul acestui pro-gram de studii.

Mai multe informații site-ul Hochschule Geisenheim University.


Îți mai recomandăm:

Liga Studentilor Romani din Strainatate a stat de vorba cu Nicoleta Proștean despre ce inseamna sa studiezi in strainatate. Nicoleta urmeaza in prezent un master in Germania. Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Indiferent de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulaţi, ţineţi cont de câteva trucuri care vă pot ajuta să ieşiţi de la examen mulţumiţi.

Spațiul contează - O cameră luminoasă, bine aerisită, cu o temperatură de 22-24 de grade Celsius sunt condiţii esenţiale învăţării.

Atitudine optimistă - Uneori e dificil să îţi induci această atitudine, pentru că este ca şi cum ar trebui să te împrieteneşti cu o persoană pe care nu o suferi.

Sport şi muzică în pauze - Randamentul scade odată cu trecerea timpului, iar organismul îşi cere dreptul la pauză.


Îți mai recomandăm:

Au mai rămas câteva zile până la examenele de admitere! Cei conştiincioşi au început să recapituleze informaţia, ceilalţi "galopează" prin materie cu speranţa că vor avea suficient timp să parcurgă toată bibliografia. Citește mai mult

* * *

Iată cinci ingrediente cheie, care vor transforma studentul obișnuit într-un super-student, pregătit să cucerească sala de curs!Biblioteca - De ce să înveți la bibliotecă? Pentru că în camera de cămin mai învață încă 2 persoane, pentru că patul este atât de comod că nu te lasă să repeți nimic și, nu în ultimul rând, pentru că acolo e liniște și toți fac același lucru ca și tine. Învață acum cum să înveți!


Află ce vitamine susțin memoria!


Publicat în Dietetik.ro
Mama îmi spunea că memoria se întreține cu vitamine, dar la vârsta copilăriei, cui îi păsa?

Trăim într-o lume în care memorie ne este pur și simplu bombardată cu tot felul de informații. Cu atâta multitasking în jur și informații care așteaptă să fie preluate de creier, memoria trebuie să rămână bine antrenată.

Primele pe listă sunt vitamina B6, B9 și B12. Complexul de B-uri ne ajută să ne mobilizăm și previne pierderile de memorie, datorită aminoacizilor conținuți.

Alimentele care conțin complexul de B-uri pot fi de la carne de pui și de pește, la tofu, ouă și broccoli.

Îți mai recomandăm:

Pentru a tine mintea alerta este necesar sa luptam pe mai multe fronturi. Printre actiunile care ajuta memoria se numara activitatea fizica dar si exercitiile pentru minte. Citește mai mult

* * *

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe