Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 

Profită de șansa ta de a studia în Germania! 

Publicat în Hs-geisenheim.de

În prezent, sunt înscriși aproximativ 1350 studenți la Hochschule Geisenheim University. Fie că urmează cursuri de licență sau de master, acești studenți beneficiază zilnic de pregătire continuă de specialitate.

Educația, cercetarea și experiența practică sunt cele trei elemente esențiale care caracterizează Hoch-schule Geisenheim University. Mai mult decât atat, rolul noului program „Pre-Study” este să pregătească cei mai buni viitori studenți din orice țară și să le ofere șansa de a începe drumul spre o carieră de succes.

În ce constă proiectul Pre Study? Statul Hessen din Germania, prin granturile oferite din partea Fondului Social European (ESF) a creat noi programe care să vină în întâmpinarea viitorilor studenţi.

Acest proiect oferă potențialilor studenți o pregătire optimă pentru urmarea studiilor de licență, cu diferite specializări, în limba germană.

Ce oferă proiectul Pre Study? Programul Pre Study oferă asistență în obținerea unui stagiu de practică necesar începerii studiilor, un curs gratuit de limbă germană oferit de membrii campusului universității, și nu în ultimul rând suport din partea studenților din Geisenheim pentru organizarea vieții de zi cu zi (căutare cazare, asigurarea și fi-nanțarea studiilor, integrare în societatea și cultura germană prin diverse activități, cunoașterea altor studenți internaționali etc).

Pentru început, înainte de începerea studiilor de licență, participanții vor efectua un stagiu de practică în vinării de renume din Germania, precum și un curs de limba germană gratuit. Apoi, participanții (aplicanții) vor avea oportunitatea – după terminarea stagiului de practică inițial – să aplice pentru o bursă parțială necesară pentru primul lor an de studiu la Hochschule Geisen-heim University.

Condiții necesare pentru înscriere - Pentru a te putea înscrie, ai nevoie de: 


1. Diploma de bacaulaureat. (Poți verifica dacă diploma ta de bacalaureat este recunoscută în Germa-nia, pentru a putea începe studiile universitare, pe site-ul http://anabin.kmk.org )

2. Dovadă a cunoștințelor de limbă germană, de la o instituție acreditată în acest sens (ex. Goethe Zerti-fikat). Astfel, pentru specializările: Viticultură și Oenologie, Tehnologia de fabricare a băuturilor și Ma-nagementul afacerilor internaționale în domeniul vitivinicol (International Wine Business), ai nevoie de un nivel B1 de cunoștințe de limba germană. Pentru specializările: Horticultură, Siguranța alimentelor și Ma-nagementul și logistica produselor alimentare proaspete (perisabile) ai nevoie de un nivel B2 de cunoștințe de limba germană.

3. Formular de înregistrare “Pre-Study”.

4. O scrisoare de intenție în limba germană prin care să indici motivele pentru care vrei să studiezi la Hochschule Geisenheim University și obiectivele pe care speri să le realizezi prin intermediul acestui pro-gram de studii.

Mai multe informații site-ul Hochschule Geisenheim University.


Îți mai recomandăm:

Liga Studentilor Romani din Strainatate a stat de vorba cu Nicoleta Proștean despre ce inseamna sa studiezi in strainatate. Nicoleta urmeaza in prezent un master in Germania. Citește mai mult

* * *

The famous Nobel Prize-winning physicist Richard Feynman understood the difference between “knowing something” and “knowing the name of something,” and it’s one of the most important reasons for his success. Învață acum cum să înveți!


Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte.

Fragmentarea - Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.


Crearea unor personalitati pentru numere
- Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata.


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

Sunt mai multe lucruri pe care tinerii pot sa le faca pentru a reduce stresul din perioada examenelor. In primul rand, ei nu trebuie sa-si nege sentimentele pe care le traiesc acum. Învață acum cum să înveți!


Nu pretinde nimeni ca ar cunoaste planta care, daca o pui in mancare, te face automat un al doilea Einstein. Exista insa principii nutritive care, adresandu-se creierului, pot stimula memoria, inteligenta, capacitatea de a invata si claritatea gandirii.

Ginkgo biloba - Aceasta ciudata denumire se refera la un arbore exotic, intalnit indeosebi in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra.


Îți mai recomandăm:

Studentii care sunt mereu pusi pe memorat trebuie sa tina cont si de alimentatie. Aceasta ii ajuta in momentele de tensiune, cand sunt presati de timp si trebuie sa invete zeci de pagini in scurt timp. Citește mai mult

* * *

Dacă încerci să înveți, s-ar putea să vrei să-i dai creierului tău puțină cafeină. Dar momentul în care faci asta este relevant, a descoperit un nou studiu din "Nature Neuroscience". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe