Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 

Profită de șansa ta de a studia în Germania! 

Publicat în Hs-geisenheim.de

În prezent, sunt înscriși aproximativ 1350 studenți la Hochschule Geisenheim University. Fie că urmează cursuri de licență sau de master, acești studenți beneficiază zilnic de pregătire continuă de specialitate.

Educația, cercetarea și experiența practică sunt cele trei elemente esențiale care caracterizează Hoch-schule Geisenheim University. Mai mult decât atat, rolul noului program „Pre-Study” este să pregătească cei mai buni viitori studenți din orice țară și să le ofere șansa de a începe drumul spre o carieră de succes.

În ce constă proiectul Pre Study? Statul Hessen din Germania, prin granturile oferite din partea Fondului Social European (ESF) a creat noi programe care să vină în întâmpinarea viitorilor studenţi.

Acest proiect oferă potențialilor studenți o pregătire optimă pentru urmarea studiilor de licență, cu diferite specializări, în limba germană.

Ce oferă proiectul Pre Study? Programul Pre Study oferă asistență în obținerea unui stagiu de practică necesar începerii studiilor, un curs gratuit de limbă germană oferit de membrii campusului universității, și nu în ultimul rând suport din partea studenților din Geisenheim pentru organizarea vieții de zi cu zi (căutare cazare, asigurarea și fi-nanțarea studiilor, integrare în societatea și cultura germană prin diverse activități, cunoașterea altor studenți internaționali etc).

Pentru început, înainte de începerea studiilor de licență, participanții vor efectua un stagiu de practică în vinării de renume din Germania, precum și un curs de limba germană gratuit. Apoi, participanții (aplicanții) vor avea oportunitatea – după terminarea stagiului de practică inițial – să aplice pentru o bursă parțială necesară pentru primul lor an de studiu la Hochschule Geisen-heim University.

Condiții necesare pentru înscriere - Pentru a te putea înscrie, ai nevoie de: 


1. Diploma de bacaulaureat. (Poți verifica dacă diploma ta de bacalaureat este recunoscută în Germa-nia, pentru a putea începe studiile universitare, pe site-ul http://anabin.kmk.org )

2. Dovadă a cunoștințelor de limbă germană, de la o instituție acreditată în acest sens (ex. Goethe Zerti-fikat). Astfel, pentru specializările: Viticultură și Oenologie, Tehnologia de fabricare a băuturilor și Ma-nagementul afacerilor internaționale în domeniul vitivinicol (International Wine Business), ai nevoie de un nivel B1 de cunoștințe de limba germană. Pentru specializările: Horticultură, Siguranța alimentelor și Ma-nagementul și logistica produselor alimentare proaspete (perisabile) ai nevoie de un nivel B2 de cunoștințe de limba germană.

3. Formular de înregistrare “Pre-Study”.

4. O scrisoare de intenție în limba germană prin care să indici motivele pentru care vrei să studiezi la Hochschule Geisenheim University și obiectivele pe care speri să le realizezi prin intermediul acestui pro-gram de studii.

Mai multe informații site-ul Hochschule Geisenheim University.


Îți mai recomandăm:

Liga Studentilor Romani din Strainatate a stat de vorba cu Nicoleta Proștean despre ce inseamna sa studiezi in strainatate. Nicoleta urmeaza in prezent un master in Germania. Citește mai mult

* * *

Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen. Învață acum cum să înveți!


O memorie buna este esentiala pentru obtinerea unui rezultat multumitor la examenele care urmeaza in aceasta perioada pentru studenti si elevi. Chiar daca procesul de imbunatatire a memoriei se realizeaza in timp, mai exista o sansa si pentru cei care s-au „trezit” mai tarziu.


Îți mai recomandăm:

SinzianaT. din Iasi: "As dori sa stiu daca lecitina ajuta intr-adevar unui copil care are mult de invatat. Nepoata mea este in clasa a VIII-a si mi se pare cam anemica, palida de la cite ore petrece invatind, scriind, fie acasa, fie la meditatii. Citește mai mult

* * *

In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente. Învață acum cum să înveți!


Cu alte cuvinte, guma de mestecat si memoria de scurta durata nu fac deloc pereche buna.

Poate ca la un examen, unde trebuie sa rezolvi probleme, guma de mestecat te ajuta, insa atunci cand ai nevoie de memorie pentru a tine minte o lista de cuvinte, litere sau cifre, e mai bine sa renunti la ea.

In cadrul unui experiment pus la punct de specialistii de la Universitatea Cardiff, din Marea Britanie, s-a aratat ca miscarile implicate atunci cand se mesteca guma distrag creierul de la sarcina pe care o are.


Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat de o echipa de neurologi a aratat ca persoanele care consuma doua sau mai multe portii zilnice de legume cu frunze verzi au o capacitate de concentrare ca a unei persoane cu cinci-sapte ani mai tanara. Citește mai mult

* * *

Think it's beginner's luck? Think again. There's a science to becoming skilled. Over the last year, I've signed up for multiple online courses in graphic design, screenwriting, web design, computer programming - you name it - only to quit a few video lessons in. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe