Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Student in strainatate
 

Profită de șansa ta de a studia în Germania! 

Publicat în Hs-geisenheim.de

În prezent, sunt înscriși aproximativ 1350 studenți la Hochschule Geisenheim University. Fie că urmează cursuri de licență sau de master, acești studenți beneficiază zilnic de pregătire continuă de specialitate.

Educația, cercetarea și experiența practică sunt cele trei elemente esențiale care caracterizează Hoch-schule Geisenheim University. Mai mult decât atat, rolul noului program „Pre-Study” este să pregătească cei mai buni viitori studenți din orice țară și să le ofere șansa de a începe drumul spre o carieră de succes.

În ce constă proiectul Pre Study? Statul Hessen din Germania, prin granturile oferite din partea Fondului Social European (ESF) a creat noi programe care să vină în întâmpinarea viitorilor studenţi.

Acest proiect oferă potențialilor studenți o pregătire optimă pentru urmarea studiilor de licență, cu diferite specializări, în limba germană.

Ce oferă proiectul Pre Study? Programul Pre Study oferă asistență în obținerea unui stagiu de practică necesar începerii studiilor, un curs gratuit de limbă germană oferit de membrii campusului universității, și nu în ultimul rând suport din partea studenților din Geisenheim pentru organizarea vieții de zi cu zi (căutare cazare, asigurarea și fi-nanțarea studiilor, integrare în societatea și cultura germană prin diverse activități, cunoașterea altor studenți internaționali etc).

Pentru început, înainte de începerea studiilor de licență, participanții vor efectua un stagiu de practică în vinării de renume din Germania, precum și un curs de limba germană gratuit. Apoi, participanții (aplicanții) vor avea oportunitatea – după terminarea stagiului de practică inițial – să aplice pentru o bursă parțială necesară pentru primul lor an de studiu la Hochschule Geisen-heim University.

Condiții necesare pentru înscriere - Pentru a te putea înscrie, ai nevoie de: 


1. Diploma de bacaulaureat. (Poți verifica dacă diploma ta de bacalaureat este recunoscută în Germa-nia, pentru a putea începe studiile universitare, pe site-ul http://anabin.kmk.org )

2. Dovadă a cunoștințelor de limbă germană, de la o instituție acreditată în acest sens (ex. Goethe Zerti-fikat). Astfel, pentru specializările: Viticultură și Oenologie, Tehnologia de fabricare a băuturilor și Ma-nagementul afacerilor internaționale în domeniul vitivinicol (International Wine Business), ai nevoie de un nivel B1 de cunoștințe de limba germană. Pentru specializările: Horticultură, Siguranța alimentelor și Ma-nagementul și logistica produselor alimentare proaspete (perisabile) ai nevoie de un nivel B2 de cunoștințe de limba germană.

3. Formular de înregistrare “Pre-Study”.

4. O scrisoare de intenție în limba germană prin care să indici motivele pentru care vrei să studiezi la Hochschule Geisenheim University și obiectivele pe care speri să le realizezi prin intermediul acestui pro-gram de studii.

Mai multe informații site-ul Hochschule Geisenheim University.


Îți mai recomandăm:

Liga Studentilor Romani din Strainatate a stat de vorba cu Nicoleta Proștean despre ce inseamna sa studiezi in strainatate. Nicoleta urmeaza in prezent un master in Germania. Citește mai mult

* * *

Cu două săptămâni înainte de primul examen îmi dau seama că ar fi fost „bini di tăt” dacă aș fi mers la toate cursurile și seminariile și, mai bine, dacă aș fi învățat de la începutul semestrului. Învață acum cum să înveți!


Alimente pentru o memorie bună


Publicat în Clicksanatate.ro

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!

Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale.

Avocado - Include-l în dietă și te va ajuta să ai o memorie mai bună, dar și o capacitate de concentrare mai mare.

Fructele de pădure - Acestea conţin o cantitate însemnată de antioxidanţi, care ajută la înlăturarea stresului şi la sporirea capacitaţii de concentrare şi învăţare.


Îți mai recomandăm:

Inteligenta, in general, are legatura cu meniul tau zilnic. Argumente in plus sunt toate alimentele inteligentei, care ajuta toate functiile cognitive, memoria si capacitatea de concentrare. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Cele mai bune alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele.

Printre cele mai bune alimente pentru memorie se numără fructele de pădure, bogate în antioxidanţi. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3.


Îți mai recomandăm:

Iată o serie de alimente recomandate pentru o memorie bună!Nuci - Alături de alunele de pădure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe