Pornim radioul...

Cea de-a cincea ediție a conferinței naționale WordCamp România, dedicată tuturor celor care folosesc platforma gratuită WordPress, are loc în 28 și 29 iunie, la Timișoara. WordCamp România 2014 este un eveniment organizat cu ajutorul WordCamp Central și reprezintă ediția națională a acestuia. Până acum, evenimentul a avut loc la Bucureşti, în 2009, 2010, 2012 și la Cluj-Napoca, în 2013.

Conferința este un prilej de interacțiune, dezbatere și învățare între programatori, designeri, studenți, dar și reprezentanți ai diverselor companii care implementează proiecte folosind platforma WordPress.

Timp de două zile, WordCamp România va fi un eveniment dedicat celor interesați și pasionați de WordPress, un punct de întâlnire al comunității WordPress din România. Evenimentul mizează pe schimbul de idei dintre participanți și invitați, privind inovarea cu ajutorul WordPress.

Participanţii din acest an vor avea parte de un program diversificat, care își propune să atingă cât mai multe puncte de interes pentru comunitatea WordPress. Tematicile care urmează să fie prezentate în cadrul WordCamp România 2014 se axează pe puterea exemplului și combină aspecte practice și teoretice.

Programul WordCamp România include o conferință de o zi, în data de 28 iunie, și o componentă de socializare și interacțiune între membrii comunității WordPress din România, în data de 29 iunie.

Programul conferinței include speakeri naționali și internaționali care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea platformei WordPres, dar și persoane care folosesc această platformă pentru a dezvolta aplicații și website-uri utile.

9:00 Primirea participanților
9:50    Deschiderea WordCamp România 
10:00    Building Web Applications with WordPress - Cristian Antohe
10:30    Internationalizarea Site-urilor Web - Mihai Grigori
11:00    Lessons from working on WordPress.com - Veselin Nikolov
11:30    Managementul dependințelor. Front-end și back-end - Dan-Lucian Ștefancu
12:00    WordPress Development Anywhere - Ștefan Cosma
12:30    Prânz
13:30    From Europe with Love: How to coordinate teams across the globe for maximum productivity - Karim Marucchi
14:00    Game changing git based WordPress development - Călin Don
14:30    Git Tricks - The Basics - Ivelina Dimova
15:00    WordPress se învaţa şi la facultate - Prof. Dr. Mirela-Catrinel Voicu
15:30    How Wordpress Influences Design - Silviu Runceanu
16:00    Pauză   
16:30    Modern WordPress development: Insight into procedures, practices and tools we use - Vladimir Prelovac
17:00    From Newb to Imposter - and beyond - in 5 Simple Steps - Eric Mann
17:30    Cum mi-a schimbat WordPress viaţa - Andrei Chira
18:00    Închidere   

Înscrierile la conferinţă se fac online, numărul de locuri fiind limitat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în WordCamp.org. Sunteți autorul articolului?


Îți mai recomandăm:

Cu sase ani in urma, Cristian Micle se lasase de doua facultati, n-avea un chior si debutase cu un blog anonim. Acum e milionar si are un motto: „Facultatea te prosteste”La 20 de ani s-a imbogatit dintr-o joaca pe internet. Citește mai mult

* * *

Ar trebui să știi că activitatea fizică este cea mai indicată soluție pentru depășirea stresului de orice fel. Dacă faci sport în mod constant, nici nu vei simți când a trecut sesiunea. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Who says you need to wait until you ‘feel like’ doing something in order to start doing it?Look, there are days when not even the most well-intentioned advice from the latest motivational science will do. Învață acum cum să înveți!


În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Îți mai recomandăm:

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani. Citește mai mult

* * *

Potrivit cercetătorilor, cei mai mulţi studenţi greşesc pentru că vor să înveţe recitind notiţe şi texte din manuale.  Nu te rezuma să reciteşti notiţele! Cei care citesc de mai multe ori textele nu le vor reţine mai bine decât cei care le citesc o singură dată. Învață acum cum să înveți!