Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Eveniment alternativ
 

Nocturna Bibliotecilor 2014: biblioteci participante 

Publicat în Nocturna Bibliotecilor

Nocturna Bibliotecilor este o campanie de activare nocturnă a instituțiilor de bibliotecă.

1. Biblioteca Națională a României

2. Biblioteca Metropolitană București sediul central

3. Filiala Dimitrie Bolintineanu a Bibliotecii Metropolitane București

4. Filiala Liviu Rebreanu a Bibliotecii Metropolitane București

5. Centrul de tineret al Bibliotecii Metropolitane București

6. Filiala George Coşbuc a Bibliotecii Metropolitane București

7. Filiala I.L. Caragiale a Bibliotecii Metropolitane București

8. Filiala George Călinescu a Bibliotecii Metropolitane București

9. Filiala I.H. Rădulescu a Bibliotecii Metropolitane București

10. Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

11. Biblioteca Județeană ”Gh. Asachi” Iași

12. Biblioteca Județeană ”I. G. Sbiera” Suceava

13. Biblioteca Județeană “George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

14. Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov

15. Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici“ Caraş-Severin

16. Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj

17. Biblioteca Județeană Satu Mare

18. Biblioteca Județeană “I.S. Bădescu” Sălaj

19. Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți

20. Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” Ploiești

21. Biblioteca Municipală “Ștefan Petică” Tecuci

22. Biblioteca Municipală Adjud

23. Biblioteca Orășenească Bicaz

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet  Publicat în Nocturna Bibliotecilor. Sunteți autorul articolului?


Îți mai recomandăm:

În nopţile dinspre 25 spre 26 septembrie şi respectiv 26 spre 27 septembrie, bibliotecile din Bucureşti îşi deschid porţile pentru vizitatorii de toate vârstele, pregătind un program special în cadrul ediţiei din acest an a „Nocturnei bibliotecilor”. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Metoda simplă de stimulare a memoriei


Publicat în Incomemagazine.ro

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani.

Pumnul stang se strange pentru "readucerea" la suprafata a respectivei informaţii. In opinia oamenilor de stiinta, aceste mişcări activează regiunile cerebrale cu rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.


Cercetatorii americani recomanda celor care nu au la indemana un creion, un pix şi o foaie de hârtie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să-si intipareasca in memorie o lista de cumpărături sau un număr de telefon.


În cadrul unui studiu efectuat in acest sens, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze 72 de cuvinte. Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.


Îți mai recomandăm:

În cadrul unui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte. Citește mai mult

* * *

Nu poți învăța bine dacă nu știi pentru ce înveți. S-a constatat că studenții care conștientizează motivele învățării învață de 5-6 ori mai bine decât ceilalți. Învață acum cum să înveți!


Strategii pentru o memorie brici


Publicat în Ziare.com

1. Asocierea unui cuvant cu o imagine

De preferat ar fi sa iti alegi imagini iesite din comun pentru a-ti ramane mai usor in minte.

 

2. Fragmentarea

Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.

 

3. Crearea unor personalitati pentru numere

Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, reusind astfel sa-si aminteasca siruri lungi de cifre (spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata).


Îți mai recomandăm:

Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte. Citește mai mult

* * *

Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe