Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Eveniment alternativ
 

Noaptea Cercetatorilor 2013 începe în 4 zile! 

Publicat în Noapteacercetatorilor.eu

Concert live ROA, 10 ani de Myth Busters în România, drone și roboți, Ionuț Budișteanu, Alexandru Mironov, concursuri, știință. AMR 4 zile până la Noaptea Cercetătorilor.

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17.00 în Parcul Tineretului – intrarea Șincai, la Muzeul Antipa și Platforma Magurele mințile curioase sunt așteptate să se întalnească cu știința.

Printre institutele de cercetare și oamenii preocupați de știință care și-au confirmat participarea se numară Ionuț Budișteanu, românul care la doar 18 ani a câștigat marele premiu de inovație cu mașina proiectată de el să se conducă singură, Alexandru Mironov, omul care a fascinat imaginarul științific al unei generații, Centrul pentru Studii Complexe, cu ateliere interactive de biofeedback, drone, roboți, magneți, interacțiune de forțe, Discovery Channel, care sărbătorește experimental 10 ani de MythBusters la Noaptea Cercetătorilor.

Evenimentul va fi împărțit în patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora - Salonul Cercetătorilor și Exploratorilor Neconvenționali și zona Uniunii Europene. Acestor zone, în București, li se alătura Scena care va găzdui pe cine altcineva decât ROA (Rise Of the Artificial), începând cu oră 21:00. Intrarea este liberă!

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat sub egida Uniunii Europeane simultan în toate țările membre. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta in 27, participanții din peste 300 de orașe vor construi împreună harta științifică a Europei. Poți contribui și tu în Zona UE.

Zona Knowledge este dedicată institutelor de cercetare. În București vom afla cum pot fi crescute performanțele corpului uman la standul Institutului de Cercetare pentru Sport, cum ritmul inimii este mai corect asemănat unei melodii decât unei simple bătăi, prin intermediul uneia dintre prezentările Centrului pentru Studii Complexe, vom putea analiza fosile găsite pe teritoriul României la standul Institutului de Geologie și, bineînețeles, aici vor fi prezenți reprezentanți ai platformei de cercetare Măgurele, să ne vorbească despre construcția celui mai mare laser din Europa.

Exploratori neconventionali și provocări științifice în zona SciFUN, cu granița de dezbatere asigurată în zona Agora de Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali.

Curioși? Urmăriți pagina web a evenimentului. Confirmați prezența și fiți la curent cu noutățile pe Facebook.Îți mai recomandăm:

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17. 00, în București, Parcul Tineretului – intrarea dinspre liceul Șincai, la Muzeul Antipa și pe Platforma Măgurele, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013. Citește mai mult

* * *

Fă legătura tot timpul între cunoștințele învățate anterior și cele pe care le înveți în prezent. Folosește aceste legături pentru a face comparații, analize, sinteze. Învață acum cum să înveți!


Mulţi studenţi folosesc markere colorate pentru a evidenţia anumite porţiuni din text, dar studiul condus de prof. Dunlovsky - publicat în Psychological Science in the Public Interest - a dus la concluzia că evidenţierea unor fraze cu markerul fluorescent poate îngreuna învăţarea.

"Adesea se concentrează asupra unui singur concept şi este mai puţin probabil să integreze informaţia într-un întreg. Acest lucru poate îngreuna înţelegerea materialului respectiv", spune el. Totuşi, folosirea lor îi face pe studenţi să se simtă mai în siguranţă.


Îți mai recomandăm:

Organizarea si planificarea studiului individual - Acest prim capitol cuprinde 4 subcapitole in care se defineste notiunea de studiu individual si se arata modul de intocmire eficienta a acestuia: Tehnicile de munca intelectuala - unelte ale viitorului. Citește mai mult

* * *

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor. Învață acum cum să înveți!


6 sfaturi pentru o memorie bună


Publicat în Sfatulparintilor.ro

Mananca ciocolata neagra

Cand consumi ciocolata activezi anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme imbunatatesc invatarea si memoria si mentin mintea ascutita si alerta.

Viziteaza un muzeu

Fa un tur cu ghid al unui muzeu sau alt punct de interes pentru tine. Fii atent la ce spune ghidul. Cand ajungi acasa, incearca sa reconstruiesti turul scriind un rezumat a tot ce iti amintesti.

Rezolva puzzle-uri

Ai avea nevoie de minimum 500 de piese. Rezolvarea unuia implica anumite decizii vizuale despre fiecare piesa si locul ei.


Îți mai recomandăm:

Mănâncă ciocolată neagră - Când consumi ciocolată activezi anumite sisteme din creier. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă. Citește mai mult

* * *

1. Fotoliu de mesaj.  Cu siguranta stii acele fotolii de masaj pe care le gasesti in orice mall care se respecta. 2. Inot. Nici un alt sport nu iti pune in miscare muschii asa cum o face inotul. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe