Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Eveniment alternativ
 

Noaptea Cercetatorilor 2013 începe în 4 zile! 

Publicat în Noapteacercetatorilor.eu

Concert live ROA, 10 ani de Myth Busters în România, drone și roboți, Ionuț Budișteanu, Alexandru Mironov, concursuri, știință. AMR 4 zile până la Noaptea Cercetătorilor.

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17.00 în Parcul Tineretului – intrarea Șincai, la Muzeul Antipa și Platforma Magurele mințile curioase sunt așteptate să se întalnească cu știința.

Printre institutele de cercetare și oamenii preocupați de știință care și-au confirmat participarea se numară Ionuț Budișteanu, românul care la doar 18 ani a câștigat marele premiu de inovație cu mașina proiectată de el să se conducă singură, Alexandru Mironov, omul care a fascinat imaginarul științific al unei generații, Centrul pentru Studii Complexe, cu ateliere interactive de biofeedback, drone, roboți, magneți, interacțiune de forțe, Discovery Channel, care sărbătorește experimental 10 ani de MythBusters la Noaptea Cercetătorilor.

Evenimentul va fi împărțit în patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora - Salonul Cercetătorilor și Exploratorilor Neconvenționali și zona Uniunii Europene. Acestor zone, în București, li se alătura Scena care va găzdui pe cine altcineva decât ROA (Rise Of the Artificial), începând cu oră 21:00. Intrarea este liberă!

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat sub egida Uniunii Europeane simultan în toate țările membre. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta in 27, participanții din peste 300 de orașe vor construi împreună harta științifică a Europei. Poți contribui și tu în Zona UE.

Zona Knowledge este dedicată institutelor de cercetare. În București vom afla cum pot fi crescute performanțele corpului uman la standul Institutului de Cercetare pentru Sport, cum ritmul inimii este mai corect asemănat unei melodii decât unei simple bătăi, prin intermediul uneia dintre prezentările Centrului pentru Studii Complexe, vom putea analiza fosile găsite pe teritoriul României la standul Institutului de Geologie și, bineînețeles, aici vor fi prezenți reprezentanți ai platformei de cercetare Măgurele, să ne vorbească despre construcția celui mai mare laser din Europa.

Exploratori neconventionali și provocări științifice în zona SciFUN, cu granița de dezbatere asigurată în zona Agora de Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali.

Curioși? Urmăriți pagina web a evenimentului. Confirmați prezența și fiți la curent cu noutățile pe Facebook.Îți mai recomandăm:

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17. 00, în București, Parcul Tineretului – intrarea dinspre liceul Șincai, la Muzeul Antipa și pe Platforma Măgurele, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013. Citește mai mult

* * *

I quickly learned that at a normal pace there was simply not enough time in a year to accomplish these goals, if I planned on eating, sleeping and working at all. Învață acum cum să înveți!


Cercetătorii australieni au descoperit că, inclusiv pe termen scurt, o alimentaţie nesănătoasă  are efecte negative asupra capacităţilor cognitive. Studiul sugerează că obezitatea poate produce modificări rapide la nivelul creierului, relatează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea New South Wales au demonstrat în premieră că şoareci de laborator au avut probleme de memorie după ce au fost hrăniţi, timp de o săptămână, cu alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Cum să înveți mai bine


Publicat în Psychologies
In cartea "Make It Stick" se spune raspicat: in majoritatea sistemelor de invatamant din lume, invatarea este abordata prost. Repetitia iar si iar, sublinierea ideilor principale, recitirea, toate acestea sunt ineficiente.  Trebuie schimbate operatiunile prin care inveti.

1. Repetitia spatiata, in timp, a ideilor este mai eficienta decat recitirea materialului la o scurta perioada dupa o prima parcurgere. 

2. Trebuie să te testezi frecvent pentru a vedea unde ai lacune.

3. Cand descifrezi un domeniu nou, nu sari etapele.


Îți mai recomandăm:

Cum ti-ai propus sa inveti pentru a reusi la examene? Cum ar trebui sa exploatezi timpul disponibil? Cum o sa abordezi voluminoasa materie si mai ales, cum o sa infrunti stresul?! Iata o reteta eficienta si satioasa pe care ai putea-o prepara pentru a iesi “teafar si nevatamat” din cea mai solicitanta (poate) perioada a vietii de student: Fixeaza-ti clar obiectivul! Exista o diferenta destul de evidenta intre a invata pentru 5 si a invata pentru 10. Citește mai mult

* * *

"If only I could have LEARNED FRENCH three years ago…" If only. For many of us, there are more things we want to learn than we have time. As information becomes more readily accesible online, the number of things we want to learn is only continuing to increase. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe