Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Viata de student
 

Lupta pentru locurile la buget 

Publicat în Drcorneliamariaglodean...

Exista o lupta in Facultatea de Medicina, o lupta in care studentii nu se impart in doua tabere, ci chiar in sute de tabere, unii impotriva altora.

Taxa anuala la Universitatile de Medicina din tara variaza, in functie de locatie. Insa, ca idee, se incadreaza in intervalul 6000-9000 lei. O suma pe care nu orice familie isi permite. Constientizand lucrul acesta, din start, toata energia studentului este indreptata asupra notelor. Macar daca ar fi numai aceasta problema. Ideea este ca apare si sentimentul acela de competitie pe care, efectiv, il “mirosi cale de o mila”!


Îți mai recomandăm:

Luăm cele două axe, È™i deasupra celei orizontale începem să desenăm o linie curbă continuă. Da! Exact aÈ™a sunt majoritatea lucrurilor care mă înconjoară, care mă influenÈ›ează, È™i de cele mai multe ori, aÈ™a sunt È™i eu. Citește mai mult

* * *

Învățarea eficientă începe cu atenția în sala de curs.  Acasă, planifică ce ai să înveți; recapitulează săptămânal ce ai învățat, precum și la terminarea unui capitol sau mai multora. Învață acum cum să înveți!


Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte.

Fragmentarea - Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.


Crearea unor personalitati pentru numere
- Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata.


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

In primul rand, dormi - Daca te privezi de cele sase – sapte ore de somn, de care organismul tau are nevoie, pot aparea instabilitati ale functionarii normale ale creierului. Învață acum cum să înveți!


Creierul uman poate jongla cu mai mult de doua sarcini in acelasi timp.

Fals: De fapt, creierul trece de la o sarcina la alta. Din cauza ca miscarea aceasta necesita timp, multi-tasking-ul nu este o modalitate eficace pentru a-ti face treaba.

Cu cat folosit mai mult creierul uman cu atat devine mai puternic.

Adevarat: Pentru a avea un creier puternic este nevoie de exercitii. Invatarea unor abilitati noi sau executia unor sarcini mentale intaresc conexiunile dintre celulele creierului. Curiozitatea sporeste ascutimea mintii.


Îți mai recomandăm:

Suntem inca departe de a descifra functionarea creierului, aceasta masinarie pe care incorect au asemanat-o unii cu un computer, caci este mult mai complex de atat. Citește mai mult

* * *

Un studiu olandez arată că persoanele care fac o pauză de exerciţii fizice după 4 ore de studiu pot reţine cu 10% mai multe informaţii noi faţă de acelea care nu fac mişcare deloc sau fac sport imediat după ce au terminat de învăţat. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe