Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

"Unde te vezi peste cinci ani?". Cunoşti întrebarea, nu-i aşa? Probabil te-ai săturat deja să-ţi fie pusă la aproape toate interviurile la care eşti invitat. Însă astăzi, întrebarea nu are scopul departajării dintre tine şi un alt candidat. Ci are un obiectiv mai important de atât. Acela de a defini încotro ai putea s-o iei în viitorul tău profesional. Iar direcţiile pot fi următoarele:

Alegi un job deocamdată, iar mai târziu va fi mai bine

Când îţi oferi singur răspunsul la întrebarea de mai sus, niciodată acesta nu va fi: "Voi lucra tot în această companie, în acelaşi domeniu de activitate." Şi asta pentru că alegerea locului de muncă a fost luată strict pe criterii financiare. Ai nevoie de bani acum şi prima uşa deschisă este câştigătoare pe moment. Totuşi ai speranţa ca mai târziu să fie mai bine. Cumva trăieşti cu sentimentul plăcut că într-o zi vei avea puterea şi mai ales şansa de a schimba ceva. Este foarte posibil, însă ia în considerare că această schimbare a viitorului tău profesional se produce combinând mai mulţi factori: Experienţe trecute, cunoştinţe acumulate, ambiţie şi bineînţeles perseverenţă. Dacă alegi doar pe criteriul banilor pe care să-i câştigi azi pentru a-i cheltui mâine, s-ar putea să uiţi de aceste criterii.

Alegi pasiunea orice ar fi. Chiar dacă vei compromite ziua de azi

Tinerii care gândesc în acest fel merită tot respectul nostru. În primul rând au parte de un mare privilegiu într-o eră aflată în mişcare continuă: Ştiu exact ceea ce vor şi unde vor să ajungă. Dacă au acest obiectiv stabilit, le este mult mai uşor să facă anumite compromisuri ce implică prezentul. Acceptă internship-uri gratuite ce le vor deschide uşi importante, iau parte la training-uri de dezvoltare profesională şi studiază mereu lucrurile care îi interesează. Nu vor renunţa niciodată la pasiunea lor. Peste cinci ani se văd departe. Ca şi performanţă, pentru că vor fi mereu aproape de domeniul pe care şi-l doresc şi astăzi.

Nu ştii exact ce vrei să faci, dar vei experimenta şi vei vedea

Mulţi tineri se află în situaţia în care nu știu exact ce vor să facă în carieră. Unii dintre ei se panichează pe motivul că nu au niciun talent și nu știu cum se vor descurca. Totuși, o parte dintre ei găsesc răspunsul destul de uşor. Vor experimenta din mai multe domenii câte puţin pentru a observa exact ce li se potriveşte. E un lucru de admirat. Ei realizează că soluţia nu este să asculţi ce cred cei din jurul tău că ar trebui să faci, ci aleg să se convingă singuri. Prin urmare, nu vor şti unde îi va găsi anul 2019, dar au siguranţa că va fi bine, pentru că în final îşi vor descoperi vocaţia.

Suntem de acord cu tine: nu contează unde vei fi peste cinci ani şi, sincer, probabil că puţini oameni şi-ar dori să ştie de pe-acum. Însă e important să ai siguranţa că te îndrepţi către ceva pozitiv şi că lupţi pentru un ideal al tău. Vincent Van Gogh a vândut în timpul vieţii sale un singur tablou, iar acesta l-a oferit unui prieten al său pentru o sumă foarte mică de bani. Nu a avut niciodată succes în timpul vieţii, dar a urmat mereu calea ce i-a făcut inima să bată mai tare.


Îți mai recomandăm:

Unii își aleg facultatea bazându-se pe pasiunile pe care le au și pe care poate le-au fructificat de-a lungul timpului. De aici lucrurile încep să se destrame, pentru că draga noastră societate de astăzi nu îți mai permite să urmezi o facultate în care să-ți șlefuiești pasiunea dacă posibilitățile ulterioare de angajare sunt reduse. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Sesiune fără stresiune


Publicat în StudentIQ.ro

Dacă vrei să faci față mai ușor sesiunii și să fii în formă maximă la examene, susține-ți creierul și oferă-i un impuls de energie cu MemoPlus.

Special conceput pentru elevi și studenți, MemoPlus este benefic în procesul de învățare deoarece te ajută să te concentrezi, să memorezi și să înveți mai ușor datorită substanțelor active, precum Ginkgo biloba, cafeină, vitamina B6 și Magneziu.

Este un produs ce respectă standardele GMP (standardul GMP înseamnă că a fost verificat și îndeplinește toate normele calității, de la ingrediente la înregistrarea produsului) - adică nu trebuie să-ți faci griji că ar avea efecte adverse, bineînțeles, atât timp cât respecți doza recomandată de o singură capsulă pe zi.

Pentru cei mai activi, există MemoPlus Energizer - îmbogățit cu taurină (un aminoacid esențial care se regăsește în mod natural în creier, mușchi, inimă și sânge). În perioadele de stres sau efort fizic intens se elimină cantități mari de taurină, produsul fiind recomandat mai ales băieților care, pe lângă efortul intelectual, desfășoară și activități fizice solicitante, precum mersul la sală sau sporturi de performanță.

Anul acesta MemoPlus este invitat la sărbătoarea aniversară de 20 de ani de activitate Walmark – liderul regional în categoria suplimentelor alimentare sub a cărui umbrelă se află MemoPlus. Mesajul central al petrecerii este „de 20 de ani, Walmark te ajută să devii cea mai bună versiune a ta”.


Îți mai recomandăm:

Memoria este un muschi si trebuie antrenata. . . distractiv!!! Joaca acum PAIRS University si incearca sa identifici corect cele 15 perechi de imagini de la fiecare nivel. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


Cum să te organizezi în sesiune


Publicat în StudentIQ.ro

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Noi iti venim in ajutor cu prima etapa, cea in care trebuie sa te organizezi ca sa faci fata cu brio examenelor din aceasta sesiune.

  • Mediul in care inveti este extrem de important. Este bine sa inveti intr-un mediu linistit si departe de zgomote. Numai asa poti memora usor.

 

  • Incepe prin a-ti face o lista cu materiile cele mai grele. Tine cont ca timpul necesar se imparte in functie de dificultatea materiei pe care o ai de parcurs si cat de mult trebuie sa insisti asupra acesteia.

 

  • Incearca sa iti imparti materialul de invatat in mai multe parti si invata fiecare parte in ziua ei. Ai sa vezi ca iti este util si ca functioneaza.

 

  • Apuca-te de citit mai intai de toate cateva pagini dintr-un curs mai accesibil, asa cum ai citi cartea ta preferata, in ritmul tau, apoi poti sa maresti durata invatatului intr-un mod progresiv.

 

  • Incearca sa verifici si alte surse intrucat unii autori prezinta o parte a temelor intr-un mod mai putin accesibil pentru tine. Este important sa ai in propria ta biblioteca mai multi autori care abordeaza temele cursurilor tale.

 

  • Dupa ce ai parcurs materia, iti recomandam sa apelezi la un prieten, coleg, ca sa faci o recapitulare. Aceasta te va asculta si iti poate spune pe ce sa mai insisti.


Daca nu te-ai pus inca pe treaba, ideile oferite speram sa iti fie de ajutor si sa auzim curand de tine ca ai reusit sa iei toate examenele din sesiune.


Îți mai recomandăm:

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Citește mai mult

* * *

Studenţii care petrec zilnic ore în şir online, scriu mereu SMS-uri sau vorbesc mult la telefon sunt mai agitaţi, mai puţin fericiţi şi iau note mai proaste. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe