Pornim radioul...
În perioada 30 martie - 14 aprilie se desfăşoară etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. În total, sunt programate 60 de competiţii, dintre care 55 sunt olimpiade şi cinci sunt concursuri, la care sunt aşteptaţi să participe peste 10.000 de elevi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Peste 10.000 de elevi vor participa în perioada 30 martie - 14 aprilie 2013 la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare din acest an, iar majoritatea, peste 9.800, vor merge la olimpiade, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei. Potrivit sursei citate, dintre cei aproape 3.300 de profesori angrenaţi în competiţiile naţionale, în jur de 2.000 însoţesc loturile judeţene de elevi participanţi, iar ceilalţi aproape 1.300 fac parte din comisiile centrale ale olimpiadelor şi concursurilor.

Îți mai recomandăm:

Atunci cand avem nevoie de mai mai mult de 24 de ore pentru o zi, cand facem lucruri nu tocmai pe gusturile noastre (invatam pentru examene sau mergem la un job sub asteptarile noastre), atunci e cazul sa facem ceva pentru moralul nostru. Învață acum cum să înveți!


4 super-alimente care stimulează creierul


Publicat în Doctorul Zilei

Îți mai recomandăm:

Pestele gras (somonul, sardinele, heringul) contine acizi grasi omega 3, substante care protejeaza creierul. Totodata, acizii omega 3 cresc nivelul serotoninei, hormonul care iti da o stare de bine. Citește mai mult

* * *

Studiezi pentru teste cu scopul de a invata si de a te dezvolta sau de a demonstra cat de inteligent esti? Iti dai doctoratul pentru a aduce inovatii privind domeniul in care lucrezi sau pentru ca consideri ca te poate ajuta sa avansezi in cariera?Cand te concentrezi pe imbunatatirea abilitatilor si nu pe obtinerea unor rezultate care arata cat de bun esti, te lasi mai greu descurajat de obstacole, presiunea timpului sau alte provocari neasteptate. Învață acum cum să înveți!


Stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba de memorarea notiţelor, arată un studiu menţionat de 24heures.ch. Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent.

Notiţele scrise la calculator, metodă mai rapidă decât scrisul de mână, nu facilitează o bună înţelegere a cursurilor. În schimb, scrisul de mână al notiţelor permite trierea lor mentală şi, prin urmare, păstrarea mai bună a informaţiilor importante.
Îți mai recomandăm:

Scrierea la tastatura este rapida. Scrisul de mana este lenta. Insa tocmai de aceea scrisul de mana este mai bun atunci cand este vorba despre invatare. Citește mai mult

* * *

Fiecare dintre noi are capacitatea de a invata in diferite moduri. De multe ori pe parcursul vietii am obsesrvat ca asimilam informatii noi fie prin participare activa, fie prin ascultare, fie prin privire. Învață acum cum să înveți!