Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Eveniment alternativ
 

Vorba lui Mărgineanu: industria jocurilor nu e moartă, industria jocurilor se transformă.

Salut. Îți plac jocurile video? Te distrezi alături de personajele tale favorite? Împuști teroriști? Am o veste bună și una proastă. Cea bună e că industria asta e atât de mare și profitabilă încât n-o să rămâi fără jocuri dacă nu vine apocalipsa. Vestea proastă e că industria e atât de defectă și obsedată de profit, încât e aproape inevitabil că o să se autodistrugă și o să ne lase fără jocurile favorite.

Dar stai, zici tu. Cum ar putea industria să se autodistrugă dacă lumea tot cumpără jocuri? Există cerere pe piața liberă, menuț. Păi, hai să dau puțin context istoric. Pe vremuri, când nici măcar eu nu eram născut, industria de jocuri video o ducea deja foarte bine. În Statele Unite mai multe console se băteau pe o piață nouă plină de potențial. Jocurile costau între 60 și 80 de dolari, consolele peste 250 (650 în banii de azi) și totul părea o investiție sigură. Și cea mai sigură investiție de departe erau jocurile franciză, legate de un film de succes.


Îți mai recomandăm:

Niciodată nu m-am îndoit de potenţialul creativ al noii generaţii de ingineri şi dezvoltatori români de IT. Totuşi, în ciuda calităţii profesionale a multora din membrii ei, industria autohtonă pare mai degrabă ezitantă în a-şi manifesta adevăratul potenţial – aşa cum se întâmplă în ţări precum Estonia, Finlanda, Polonia sau Ukraina. Citește mai mult

* * *

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să te motivezi în sesiunea de examene. În primul rând nu te descuraja singur.  Propune-ţi să fii mai organizat şi să îţi fie clar tot ceea ce ai de făcut sau de învăţat şi atunci  haosul din mintea ta se transformă în ordine. Învață acum cum să înveți!


Majoritatea oamenilor care nu dorm suficient nu sunt capabili sa recunoasca modul in care le este afectata sanatatea mentala. Multi cred ca somnul este un lux, un mic rasfat.

Ei admit totusi ca se simt mai bine atunci cand dorm bine o noapte intreaga si ca se simt mai rau atunci cand nu o fac. De fapt, nu este nici un secret ca somnul imbunatateste memoria si puterea de invatare si intelegere.

Lipsa excesiva de somn poate afecta performanta in munca, relatiile sociale si duce la probleme psihice, precum anxietatea sau depresia.

Îți mai recomandăm:

Din cauza stilului actual de viata, problemele de somn au devenit o „epidemie” la nivel mondial, afectand pana la 45% din populatie. Lipsa unui somn de calitate are un impact negativ asupra atentiei, memoriei si invataturii si ne face mult mai vulnerabili la accidente. Citește mai mult

* * *

Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive.  Exerciţii fizice zilnice îţi pun sângele în mişcare și stimulează memoria pe termen scurt şi lung. Învață acum cum să înveți!


Cercetătorii australieni au descoperit că, inclusiv pe termen scurt, o alimentaţie nesănătoasă  are efecte negative asupra capacităţilor cognitive. Studiul sugerează că obezitatea poate produce modificări rapide la nivelul creierului, relatează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea New South Wales au demonstrat în premieră că şoareci de laborator au avut probleme de memorie după ce au fost hrăniţi, timp de o săptămână, cu alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.


Îți mai recomandăm:

O memorie buna depinde in special de sanatatea si de vitalitatea creierului. Exista foarte multe lucruri pe care le-ai putea face pentru imbunatatirea memoriei, fie ca inveti pentru un examen, ai inceput sa studiezi o noua limba straina sau pur si simplu vrei sa-ti antrenezi gandirea pentru a o mentine in forma. Citește mai mult

* * *

Iată câteva sfaturi de cum te descurci mai bine în sesiune. Fă un lucru pe rând. Dacă ai decis să înveţi pt un examen, 2-3 ore concentrează-te doar pe acel examen. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe