Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Sfaturi cariera
 

Fă-te jurnalist! 

Publicat în Jurnalism Ovidius

Gata. Am luat şi BAC-ul. Acum e acum. Care să fie, care să fie viitoarea meserie? (de fapt, vorbim despre profesie, dar, altfel, nu ieşea rima). Aşadar, când eram mici, toţi visam să devenim doctori, profesori, astronauţi, poliţişti sau … musafiri. Ei bine, socoteala din copilărie nu prea se potriveşte cu realităţile sociale, economice şi aptitudinale aşa că … iată-ne în faţa unei decizii importante.

Ce facem cu viaţa noastră?

Sigur, de ce să nu recunoaştem, „profesia de miliardar” sună tentat, dar de fapt nu e o profesie, e un fel de noroc, pe care îl au unii. Dacă eşti în postura de a-ţi alege un drum în viaţă, în acest moment, mai mult ca sigur nu eşti unul dintre cei procopsiţi cu o viaţă de huzur. Nu-i bai. Uită de zicala aia cu „munca e pentru tractoare şi combine”, trage aer în piept şi gândeşte-te că munca nu trebuie să fie corvoadă. Condiţia e să faci ce-ţi place. Şi acum ai şansa să alegi.

Am fost şi eu ca tine, aşa că îmi permit să-ţi vând un pont. Fă-te jurnalist.


Îți mai recomandăm:

Degeaba stii multe daca stai prost cu nervii. O regula nescrisa a acestei meserii este ca trebuie sa fii flexibil (foarte flexibil). Adica trebuie sa te obisnuiesti: sa nu comentezi cand ti se spune ca ai de stat la serviciu inca opt ore peste program; sa fii pregatit sa accepti ca nu esti cel mai destept; sa fii pregatit sa fii luat peste picior de cititorii care comenteaza pe site; sa iti intelegi seful care te face idiot, chiar daca aparent nu e vina ta ca, o vedeta ti-a promis un interviu si ti-a spus cu cinci minute inainte ca nu se poate realiza fiindca are programare la coafor… Deci stai bine cu nervii?. Citește mai mult

* * *

Atât pentru examene cât și pentru a crește calitatea noastră studenți studiul reprezintă cu siguranța cea mai importantă etapă în acumularea informațiilor. Învață acum cum să înveți!


Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara.

Pentru ca elevul sa poata rezolva o problema de matematica el trebuie sa aiba stocate in memorie atat cunostinte declarative (Teorema lui Pitagora, etc.) cat si cunostinte procedurale, adica strategiile de rezolvare ale problemei- conditiile de aplicare ale teoremei sau formulelor si modalitatile de utilizare a lor in problema data.


Îți mai recomandăm:

Omul memorează 10% din ceea ce citește, 20% din ceea ce aude, 30% din ceea ce vede, 50% din ceea ce vede și aude în același timp, 80% din ceea ce spune și 90% din ceea ce spune și face în același timp. Citește mai mult

* * *

In a comprehensive report released by the Association for Psychological Science, the authors closely examine 10 learning tactics and rate each from high to low utility on the basis of the evidence they’ve amassed. Învață acum cum să înveți!


Când ne confruntăm cu un lapsus, acele stânjenitoare goluri de momorie, un gest simplu ne-ar putea scoate din impas, potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Studiul a arătat că închiderea ochilor a avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte amintirea corectă a detaliilor, dar şi că sentimentul de confort din timpul intervievării a ajutat.

"Datele noastre şi altele anterioare indică faptul că închiderea ochilor este de ajutor, pentru că astfel se elimină elemente care ar putea distrage atenţia.", a declarat doctorul Robert Nash.


Îți mai recomandăm:

Nu mai ştiu sigur când s-a întâmplat totul, ştiţi clişeul ăla despre o fată şi-un băiat. Băiatul o plăcea pe fată, dar ea pe el nu, la început, si multe alte lucruri triste care intervin între ei, dar reuşesc să iasă învingători, ceva similar mi s-a întâmplat şi mie. Citește mai mult

* * *

This video explores some very crucial reasons for everyone having an understanding of physics. Elon Musk, Brian Cox and Richard Feynman explain. The movie clip is from 'Margin Call' (2011). Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe