Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Dezvoltare personala
 

Zilele trecute am gasit un test de creativitate, din care am aflat că nu suntem atât de creativi cum am vrea (îl puteți face și voi). Mai important decât atât, am aflat DE CE nu sunt creativ și că pot să schimb asta (prin 7 exerciții simple).

Într-un TED Talk din 2011 dr. Land a povestit că, vrând să descopere dacă ne naștem creativi sau devenim pe parcurs, a folosit testul creat pentru NASA și asupra unor copii. Respectivul test măsura gândirea divergentă, iar geniile creative erau considerate acele persoane care puteau să vină cu 100 de posibile răspunsuri la o întrebare sau la o problemă specifică.

Așa că dr. Land le-a dat testul unui număr de 1600 de copii cu vârsta între 4 și 5 ani. 

Concluzia: Ne naștem cu o creativitate uriașă, dar sistemul educațional/ societatea/ familia etc. ne-o inhibă. ”Ceea ce am concluzionat”, a spus dr. Land, ”este că comportamentul non-creativ este învățat”. Nu-i amuzant? Ne naștem absolut toți creativi, dar în timp învățăm să nu mai fim.


Îți mai recomandăm:

1. Citeste cat mai multe cartiCiteste cu sete de lectura. Incearca biografiile oamenilor sclipitori, carti de fictiune sau ghiduri de leadership. Fii la curent cu publicatiile din domeniul tau. Citește mai mult

* * *

Impartirea perioadelor de timp dedicate studiului in intervale mai scurte se pare ca ar functiona mai bine decat un maraton de invatare. Asimilarea informatiei in ultima clipa ar putea ajuta la trecerea unui examen, de pilda, insa nu este o metoda potrivita pentru cei care doresc sa retina informatiile pe termen lung. Învață acum cum să înveți!


Mănâncă ciocolată neagră - Când consumi ciocolată activezi anumite sisteme din creier. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă.

Vizitează un muzeu - Studiile referitoare la activitatea creierului arată că exercițiile de memorie care implică ascultare, privire, amintire, gândire, ajută la perfecționarea acestei funcții și întârzie declinul creierului.

Învață un cântec - Dezvoltarea obiceiurilor de ascultare activă te vor ajută să înțelegi, să gândești și să memorezi mai ușor.


Îți mai recomandăm:

Mananca ciocolata neagraCand consumi ciocolata activezi anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme imbunatatesc invatarea si memoria si mentin mintea ascutita si alerta. Citește mai mult

* * *

1. Enervează-te constructiv! Cu alte cuvinte, motivează-te! Gândește-te la sesiune ca la un meci personal, la care trebuie să ieși învingător. Învață acum cum să înveți!


Un regim alimentar sănătos potențează creierul, îmbunătățește memoria și capacitatea mentală.

Broccoli este un superaliment ușor de găsit în orice supermarket, care conține mulți nutrienți ce contribuie la creșterea longevității.


Mărul este o mare sursă de antioxidanți, fibră, vitamina C și potasiu.

Coacăzele conțin o mare cantitate de antioxidanți.

Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporește și eficiența mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.


Îți mai recomandăm:

Creierul are necesități specifice în momentele de efort cognitiv intens și prelungit. Pentru nevoi punctuale și pe termen scurt se pot consuma suplimente alimentare de la farmacie dar acestea nu reprezintă o opțiune pe termen lung și desigur nu se compară cu alimentele sănătoase consumate în stare naturală. Citește mai mult

* * *

Mulți dintre noi sunt blocați. Cel puțin ne simțim blocați. Ne simțim prinși în capcană fără putere făcând lucruri care ne interesează poate mai puțin, dar ne sunt oarecum mai facile. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe