Pornim radioul...

Tinerii și specialiștii discută despre noile oportunități și tendințe la European Digital Youth Summit (EDYS).

Pentru a răspunde provocărilor erei digitale, în care noile tehnologii redefinesc viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, iar competențele IT reprezintă noua alfabetizare, GEYC organizează European Digital Youth Summit (EDYS).

European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului, reunind peste 100 de participanți din 14 țări europene, la București. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitală fiind organizat de GEYC și Camera Deputaților sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Tema centrală a întâlnirii este dată de legătura dintre mijloacele digitale, tineri și găsirea unui loc de muncă. Participanții vor avea posibilitatea de a pune în discuție cele mai importante tendințe în aceste domenii, de a cunoaște proiecte inovative și de a afla de oportunități europene dedicate lor. Evenimentul are loc în cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul "Tineret în acțiune".

Agenda EDYS
* Programul poate suferi modificări. Pentru versiunea actualizată în timp real, vă rugăm să urmăriți pagina oficială a evenimentului.

10:30 – 11:00
Înregistrarea participanților
* Tinerii și specialiștii interesați s-au putut înscrie în mod gratuit. Doar participanții care au primit invitație vor putea lua parte la eveniment.

11:00 – 12:30
Deschidere: Era digitală, tinerii şi ocuparea forţei de muncă – tendinţe şi discuţii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER
Bogdan BARLA – Ofițer Relații Publice, Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Florin JIANU -  Ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism (România)
Diana VOICU – Secretar de Stat, Ministerul pentru Societatea Informaţională (România)
Adela JANSEN – Director executiv Resurse Umane, BRD Groupe Société Générale
Ramona CHIVU – Adjunct Manager proiect – SMARTER, GEYC

12:30 – 13:00
Pauză de cafea

13:00 – 14:30
WORKSHOP-uri (subgrupuri)

Era digitală – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC
Bogdan BOTESCU – Director de Marketing Digital, BRD Groupe Société Générale
Andrei LASC – Director Creativ, Cu substrat
Elisabeta MORARU - Industry Manager, Google
Todi PRUTEANU – Business Strategy Manager, Microsoft România

14:30 – 15:30
Pauză de prânz

15:30 – 17:00
Managementul Proiectelor Europene – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Cătălin DOGARU – Președinte, PMI Romania Chapter
Natalia GARZAIMAR – Manager Cultural, Academia de Științe, Literatură si Arte
Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Iulia TUTUIANU - Grants officer, FDSC

17:00 – 17:30
Pauză de cafea

17:30 – 18:30
Încheiere: Drumul înainte – raportarea workshop-urilor,
recomandări, concluzii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER

"EDYS reprezintă punctul central de întâlnire și dialog al reprezentanților unor industrii variate având ca element comun tematica intrării pe piața muncii și tendințele digitale. Aceste mijloace constituie o oportunitate deosebită pentru tineri, atât pe calea angajării, cât și pe cea a antreprenoriatului. Noi îi provocăm la o lecție de curaj: să învețe să folosească mijloacele digitale în interesul lor profesional." (Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER)

"Instrumentele digitale deschid învățarea și creează locuri de muncă. Fiecare tânăr trebuie să fie pregătit să profite cât mai mult de revoluția digitală. Europa are nevoie ca ei să beneficieze de această oportunitate." (Neelie Kroes, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Agenda Digitală. Urmăriți mesajul integral aici.)

"Având în vedere că European Digital Youth Summit este legat de două dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret și agenda digitală, îmi revine plăcerea să acord acestei inițiative patronajul Parlamentului European." (Martin Schulz, Președintele Parlamentului European)


Îți mai recomandăm:

Tineretul comunică tot mai digital: Sărbătorim Ziua Internațională a tineretului prin lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS)  Pentru a marca Ziua internațională a tineretului (12 august) și faptul că tehnologiile digitale cuceresc tot mai mult viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, GEYC anunță lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS), disponibilă, în mod gratuit, începând cu 12 august 2014 pe geyc. Citește mai mult

* * *

Ți-ai mobilizat încrederea în tine, ai dorința de învățare, acum concentrează-ți atenția. Caută să îți trezești și să îți menții interesul pentru ceea ce înveți. Învață acum cum să înveți!


Asocierea - Crearea unor asocieri intre ceva ce vrei sa-ti amintesti si o imagine care are legatura cu acel ceva te poate ajuta sa nu mai uiti, mai ales atunci cand ai mai multe lucruri de tinut minte.

Fragmentarea - Un sir mai lung de cifre poate fi memorat mai usor si cu mai multa acuratete daca este fragmentat. Bucatile mai mici sunt mai usor de tinut minte decat un sir de cifre interminabil.


Crearea unor personalitati pentru numere
- Aceasta tehnica era folosita de marele fizician Albert Einstein. El asocia celor zece cifre cate o personalitate, spre exemplu, saptele era un barbat cu mustata.


Îți mai recomandăm:

Memoria este unul dintre cele mai fascinante procese psihice cognitiv complexe, prin intermediul caruia indivizii intiparesc, stocheaza si reactualizeaza informatiile din experienta lor anterioara. Citește mai mult

* * *

Cea mai bună metodă de a reține multe date din foile de pe care studiezi este să îți faci câteva obiceiuri bune de studiu. Administrează-ți foarte bine timpul. Învață acum cum să înveți!


Se pare că o ciudățenie în felul în care creierul uman procesează informația înseamnă că atunci când o chestie devine rară, uneori o vedem în mai multe locuri ca niciodată.

Gândește-te la „o patrulă de cartier” alcătuită din voluntari care cheamă poliția atunci când văd ceva suspect. Când încep să facă asta pentru prima dată, trag semnalul de alarmă pentru infracțiuni serioase (hărțuiri sau jafuri). Odată cu trecerea timpului, rata hărțuirilor și jafurilor din cartier scade. Ce ar trebui să facă voluntarii în continuare? O posibilitate ar fi să se relaxeze și să nu mai sune la poliție. În schimb, ar începe să vadă lucruri „suspecte” despre care nu le-ar fi păsat atunci când rata era ridicată, precum traversarea printr-un loc nepermis sau hoinăreala în timpul nopții.
 

Îți mai recomandăm:

De aproape un an documentez programul Teach for Romania (TfR), care plasează pentru doi ani tineri bine pregătiţi (cu experienţă profesională diversă sau recent absolvenţi) în școli din comunităţi dezavantajate, izolate sau din zone rurale, acolo unde profesorii nu se înghesuie. Citește mai mult

* * *

How do I study hard (I mean 100% flat out full throttle) for 2 years without burning out and getting tired psychologically?***** This is long, but I am a teacher. Învață acum cum să înveți!