Pornim radioul...

Tinerii și specialiștii discută despre noile oportunități și tendințe la European Digital Youth Summit (EDYS).

Pentru a răspunde provocărilor erei digitale, în care noile tehnologii redefinesc viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, iar competențele IT reprezintă noua alfabetizare, GEYC organizează European Digital Youth Summit (EDYS).

European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului, reunind peste 100 de participanți din 14 țări europene, la București. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitală fiind organizat de GEYC și Camera Deputaților sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Tema centrală a întâlnirii este dată de legătura dintre mijloacele digitale, tineri și găsirea unui loc de muncă. Participanții vor avea posibilitatea de a pune în discuție cele mai importante tendințe în aceste domenii, de a cunoaște proiecte inovative și de a afla de oportunități europene dedicate lor. Evenimentul are loc în cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul "Tineret în acțiune".

Agenda EDYS
* Programul poate suferi modificări. Pentru versiunea actualizată în timp real, vă rugăm să urmăriți pagina oficială a evenimentului.

10:30 – 11:00
Înregistrarea participanților
* Tinerii și specialiștii interesați s-au putut înscrie în mod gratuit. Doar participanții care au primit invitație vor putea lua parte la eveniment.

11:00 – 12:30
Deschidere: Era digitală, tinerii şi ocuparea forţei de muncă – tendinţe şi discuţii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER
Bogdan BARLA – Ofițer Relații Publice, Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Florin JIANU -  Ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism (România)
Diana VOICU – Secretar de Stat, Ministerul pentru Societatea Informaţională (România)
Adela JANSEN – Director executiv Resurse Umane, BRD Groupe Société Générale
Ramona CHIVU – Adjunct Manager proiect – SMARTER, GEYC

12:30 – 13:00
Pauză de cafea

13:00 – 14:30
WORKSHOP-uri (subgrupuri)

Era digitală – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC
Bogdan BOTESCU – Director de Marketing Digital, BRD Groupe Société Générale
Andrei LASC – Director Creativ, Cu substrat
Elisabeta MORARU - Industry Manager, Google
Todi PRUTEANU – Business Strategy Manager, Microsoft România

14:30 – 15:30
Pauză de prânz

15:30 – 17:00
Managementul Proiectelor Europene – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Cătălin DOGARU – Președinte, PMI Romania Chapter
Natalia GARZAIMAR – Manager Cultural, Academia de Științe, Literatură si Arte
Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Iulia TUTUIANU - Grants officer, FDSC

17:00 – 17:30
Pauză de cafea

17:30 – 18:30
Încheiere: Drumul înainte – raportarea workshop-urilor,
recomandări, concluzii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER

"EDYS reprezintă punctul central de întâlnire și dialog al reprezentanților unor industrii variate având ca element comun tematica intrării pe piața muncii și tendințele digitale. Aceste mijloace constituie o oportunitate deosebită pentru tineri, atât pe calea angajării, cât și pe cea a antreprenoriatului. Noi îi provocăm la o lecție de curaj: să învețe să folosească mijloacele digitale în interesul lor profesional." (Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER)

"Instrumentele digitale deschid învățarea și creează locuri de muncă. Fiecare tânăr trebuie să fie pregătit să profite cât mai mult de revoluția digitală. Europa are nevoie ca ei să beneficieze de această oportunitate." (Neelie Kroes, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Agenda Digitală. Urmăriți mesajul integral aici.)

"Având în vedere că European Digital Youth Summit este legat de două dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret și agenda digitală, îmi revine plăcerea să acord acestei inițiative patronajul Parlamentului European." (Martin Schulz, Președintele Parlamentului European)


Îți mai recomandăm:

Tineretul comunică tot mai digital: Sărbătorim Ziua Internațională a tineretului prin lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS)  Pentru a marca Ziua internațională a tineretului (12 august) și faptul că tehnologiile digitale cuceresc tot mai mult viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, GEYC anunță lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS), disponibilă, în mod gratuit, începând cu 12 august 2014 pe geyc. Citește mai mult

* * *

Atunci când studiem pentru un examen, unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ținem cont se referă la folosirea tuturor materialelor de care dispunem pentru cursul respectiv. Învață acum cum să înveți!


Cercetările au demonstrat faptul că vocabularul este cel mai potrivit instrument pentru definirea competenţelor şi a succeselor la examene, potrivit experţilor citaţi de publicaţia "The Telegraph". Cum optimizăm acest proces? Cum putem învăţa mai multe într-un timp mult mai scurt?

Desene pentru a reţine cuvintele grele sau plate "Mems" sau memento-urile sunt dispozitive vizuale care ajută la memorare formând o legătură vie între forma cuvântului şi sensul acestuia. De exemplu, în încercarea noastră de a reţine "caber", care înseamnă "a se potrivi" în limba spaniolă, este necesar un memento.

Îți mai recomandăm:

Chiar dacă ai o memorie bună, întotdeauna sunt utile câteva trucuri pentru a creşte şi mai mult viteza cu care înveţi.  Prima regulă pentru reuşită este să citeşti întotdeauna întregul material pe care trebuie să-l înveţi. Citește mai mult

* * *

Iată căteva mici ponturi legate de modul în care poți să iei notițe într-un mod inteligent în timpul unui curs. S-ar putea, în primă fază, să te panichezi, să te pierzi, să ai impresia că nu vei putea ajunge niciodată să ții pasul cu ceea ce spune profesorul și asta pentru că profesorul universitar vorbește, prezintă, povestește, dar nu dictează. Învață acum cum să înveți!


Ponturi pentru imbunatatirea memoriei


Publicat în Ziare.com

Psihologii americani sunt de parere ca cel mai important lucru pentru imbunatatirea memoriei este sa acordam o mai mare importanta prioritatilor si sa nu ne pierdem in detalii.

Atentia este principala modalitate prin care lucrurile importante pot fi retinute mult mai bine. Poti sa iti faci o lista a prioritatilor, iar lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru tine le poti acorda o atentie mai mare, prin realizarea de modalitati eficiente pentru indeplinirea lor.


Îți mai recomandăm:

Memoria poate fi de mai multe feluri: vizuală, auditivă, auditivă digitală și kinestezică. Aceasta corespunde unui anumit tip de a învăța, la care ar trebui să ne adaptăm. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!