Pornim radioul...

Tinerii și specialiștii discută despre noile oportunități și tendințe la European Digital Youth Summit (EDYS).

Pentru a răspunde provocărilor erei digitale, în care noile tehnologii redefinesc viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, iar competențele IT reprezintă noua alfabetizare, GEYC organizează European Digital Youth Summit (EDYS).

European Digital Youth Summit (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului, reunind peste 100 de participanți din 14 țări europene, la București. Acesta va avea loc pe 28 august 2014, la Palatul Parlamentului din capitală fiind organizat de GEYC și Camera Deputaților sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Tema centrală a întâlnirii este dată de legătura dintre mijloacele digitale, tineri și găsirea unui loc de muncă. Participanții vor avea posibilitatea de a pune în discuție cele mai importante tendințe în aceste domenii, de a cunoaște proiecte inovative și de a afla de oportunități europene dedicate lor. Evenimentul are loc în cadrul proiectului SMARTER organizat de GEYC cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul "Tineret în acțiune".

Agenda EDYS
* Programul poate suferi modificări. Pentru versiunea actualizată în timp real, vă rugăm să urmăriți pagina oficială a evenimentului.

10:30 – 11:00
Înregistrarea participanților
* Tinerii și specialiștii interesați s-au putut înscrie în mod gratuit. Doar participanții care au primit invitație vor putea lua parte la eveniment.

11:00 – 12:30
Deschidere: Era digitală, tinerii şi ocuparea forţei de muncă – tendinţe şi discuţii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER
Bogdan BARLA – Ofițer Relații Publice, Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Florin JIANU -  Ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism (România)
Diana VOICU – Secretar de Stat, Ministerul pentru Societatea Informaţională (România)
Adela JANSEN – Director executiv Resurse Umane, BRD Groupe Société Générale
Ramona CHIVU – Adjunct Manager proiect – SMARTER, GEYC

12:30 – 13:00
Pauză de cafea

13:00 – 14:30
WORKSHOP-uri (subgrupuri)

Era digitală – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC
Bogdan BOTESCU – Director de Marketing Digital, BRD Groupe Société Générale
Andrei LASC – Director Creativ, Cu substrat
Elisabeta MORARU - Industry Manager, Google
Todi PRUTEANU – Business Strategy Manager, Microsoft România

14:30 – 15:30
Pauză de prânz

15:30 – 17:00
Managementul Proiectelor Europene – studii de caz, tendinţe, provocări, discuţii
Moderator: Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Cătălin DOGARU – Președinte, PMI Romania Chapter
Natalia GARZAIMAR – Manager Cultural, Academia de Științe, Literatură si Arte
Roxana RUGINĂ - CEO & Co-fondator Simplon România
Iulia TUTUIANU - Grants officer, FDSC

17:00 – 17:30
Pauză de cafea

17:30 – 18:30
Încheiere: Drumul înainte – raportarea workshop-urilor,
recomandări, concluzii (plen)
Moderator: Gabriel BREZOIU – Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER

"EDYS reprezintă punctul central de întâlnire și dialog al reprezentanților unor industrii variate având ca element comun tematica intrării pe piața muncii și tendințele digitale. Aceste mijloace constituie o oportunitate deosebită pentru tineri, atât pe calea angajării, cât și pe cea a antreprenoriatului. Noi îi provocăm la o lecție de curaj: să învețe să folosească mijloacele digitale în interesul lor profesional." (Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC și Manager proiect SMARTER)

"Instrumentele digitale deschid învățarea și creează locuri de muncă. Fiecare tânăr trebuie să fie pregătit să profite cât mai mult de revoluția digitală. Europa are nevoie ca ei să beneficieze de această oportunitate." (Neelie Kroes, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Agenda Digitală. Urmăriți mesajul integral aici.)

"Având în vedere că European Digital Youth Summit este legat de două dintre principalele domenii de interes ale Parlamentului European, respectiv politicile de tineret și agenda digitală, îmi revine plăcerea să acord acestei inițiative patronajul Parlamentului European." (Martin Schulz, Președintele Parlamentului European)


Îți mai recomandăm:

Tineretul comunică tot mai digital: Sărbătorim Ziua Internațională a tineretului prin lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS)  Pentru a marca Ziua internațională a tineretului (12 august) și faptul că tehnologiile digitale cuceresc tot mai mult viața profesională, educațională și timpul liber al tinerilor, GEYC anunță lansarea înscrierilor la European Digital Youth Summit (EDYS), disponibilă, în mod gratuit, începând cu 12 august 2014 pe geyc. Citește mai mult

* * *

“Studenții învață haotic” este concluzia Universității din Washington. Psihologii au ajuns la concluzia că studenții care se pregătesc pentru examene recitind cursurile și materia nu învață aproape deloc. Învață acum cum să înveți!


3 plante bune pentru memorie


Publicat în Clickpentrufemei.ro

Ginkgo biloba ajută la funcționarea creierului

Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide, care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul, ceea ce facilitează oxigenarea și alimentarea lui. 

Ceaiul verde protejează neuronii

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, care protejează neuronii. El mai conține și teină, care protejează capilarele la nivelul creierului.

Rodhiola rosea luptă contra stresului

Numită și "gingseng de tundră", rodhiola  alungă stresul, induce o stare de relaxare și stimulează atenția, învățarea și memoria.Îți mai recomandăm:

Ginkgo biloba ajută memoria de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă). Citește mai mult

* * *

Cel mai bine este să te pregăteşti din timp (sau cel puţin să te obişnuieşti cu ideea că trebuie să te apuci de învăţat cât de curând). Învață acum cum să înveți!


Creierul – servicii de mentenanţă


Publicat în Tophabits.ro
Creierul nostru este într-o continuă schimbare însă depinde de noi dacă acea schimbare va fi una bună sau va duce spre declin.

Fitness mintal - Practicarea in mod regulat a unor activități variate (cititul, călătoritul, participarea la evenimente culturale) duce la mărirea rezultatelor în testele de IQ.

Somnul – salvarea memoriei. În timpul somnului, informaţia ce a fost acumultă de-a lungul zilei va fi “retipărită” pentru a ajunge în memoria de lungă durată.

Nu vă infometaţi! Creierul foloseşte 20-30% din caloriile organismului, fără glucoză neuronii mor.


Îți mai recomandăm:

Oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Universitar „King" recomanda persoanelor care au probleme cu memoria sa consume, de cel putin cinci ori pe saptamana, peste gras (somon, macrou, hering, ton). Citește mai mult

* * *

I hate studying. When I try to study I am able to concentrate for 15-20 minutes the most and then I find something else to do. I manage to make average grades from what I retain in class and with the little studying I manage to do. Învață acum cum să înveți!