Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Proiecte studentesti
 

Studenția e considerată de cei mai mulți dintre noi ca fiind una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții. Este vremea când ne facem prieteni pe viață, când ne dezvoltăm pe plan personal și chiar profesional. Și când învățăm să facem cu adevărat haz de necaz, deoarece ne lovim de primele greutăți tipice vieții.

Student din Provincie este un proiect online de succes, creația unui grup de tineri care a dorit să promoveze, într-o manieră amuzantă, particularitățile fermecătoare ale vieții de student. Și cum umorul e una din rețetele succesului, afișele comice sau chiar motivaționale (prin ironia lor) promovate pe site-ul studentdinprovincie.ro sau pe pagina de Facebook SdP fac deliciul a mii de tineri din România.

Să aflăm împreună povestea din spatele proiectului SDP!

Cum s-a născut ideea proiectului Student din Provincie? Cine a venit cu ideea?
V-ați inspirat de pe alte site-uri?

Ideea proiectului s-a născut în noiembrie 2011, când Ioana, studentă în Bucureşti, era într-un weekend în Piatra Neamţ, orașul natal. I se făcuse dor de Bucureşti şi aşa i-a venit ideea citatului “Ai două case. Nu ştii care-ţi place mai mult” şi ”Studenţilor din provincie li se întâmplă zilnic”. A creat prima imagine şi blogul www.studentdinprovincie.tumblr.com unde a mai adăugat câteva citate personale, ca apoi să primească idei de la alţi studenţi şi să le transforme în imagini.

Care e țelul site-ului vostru și al paginii de Facebook? Implicit, al proiectului pe care-l întreprindeți.

Ne dorim ca site-ul StudentdinProvincie.ro să fie un kit online de ajutor pentru tinerii veniţi să studieze în Bucureşti. Dacă pe Facebook mizăm pe partea amuzantă şi punem într-o formă grafică atrăgătoare replicile despre studenţie primite direct de la studenţi, site-ul l-am construit pentru ca ei să citească despre locurile unde se pot relaxa în timpul liber, despre evenimentele la care ar putea merge, dar şi despre diverse oportunităţi de dezvoltare profesională. Ne dorim să devenim un punct de reper pentru studenţii din provincie. Pe site nu numai că pot citi recenzii de localuri şi cluburi, însă se pot şi lăuda cu proiectele de care sunt mândri şi se pot amuza citind benzile desenate pe tema studenţiei sau afla ce îşi pot cumpăra cu un leu.

Cât timp alocați zilnic proiectului Student din Provincie? Este acesta un full-time job?
Cum ați descrie o ”zi de lucru”?

Pagina de Facebook avem colaborări cu diverse brand-uri, organizăm concursuri tot mai des pentru a-i trimite pe fani la diferite evenimente şi primim zilnic sugestii de citate de la ei, pe care le modificăm dacă este necesar, le punem în forma grafică, apoi le publicăm pe pagina noastră de Facebook. Aşadar, putem spune că este vorba de un job full-time.

Încercăm să ne împărţim sarcinile în echipă. Momentan avem o echipă de voluntari. Fiecare dintre noi lucrează sau are şi alte proiecte în desfăşurare pe lângă Student din Provincie astfel încât putem spune că ne ocupăm de proiect în timpul liber.

O zi de lucru se ”învârte” de obicei în jurul citatelor trimise de studenţi. Ideile sunt prelucrate în imagini şi publicate seara pe pagina de Facebook. Cea mai plăcută parte din toată această muncă este reacția studenţilor în comentariile imaginii.

Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ați întâmpinat ca echipă și ca proiect și cum l-ați depășit?

Ne înţelegem extrem de bine ca echipă şi lucrăm cu mare plăcere la fiecare proiect pe care îl avem. Un proiect nou înseamnă şi că trebuie să venim cu idei şi provocări noi pentru fanii noştri, însă nu am întâmpinat până acum obstacole pe partea aceasta.

Provocarea cu care ne întâlnim cel mai des este legată de timp. Ne-ar face plăcere să participăm la cât mai multe evenimente (conferinţe, workshop-uri, concerte, festivaluri) şi să scriem despre ele şi după ce am fost prezenţi acolo. Astfel, în funcţie de disponibilitatea membrilor echipei, sunt extrem de selectivi cu evenimentele la care participăm.

Proveniți din medii și domenii diferite. Cum reușiți să spargeți aceste bariere și să conlucrați armonios?

Suntem o echipă extrem de sudată. Cei mai mulţi dintre noi suntem tineri veniţi din provincie să studieze în Bucureşti. Avem însă şi un membru din Bucureşti care să ne ajute cu insight-uri din viaţa bucureşteană. Domeniile noastre nu sunt diferite, ci complementare. Mulţi dintre noi suntem absolvenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, însă cu specialităţi diferite. Mai avem în echipă şi absolvenţi SNSPA şi studenţi la Arhitectură.

Să vă prezentăm puţin echipa, să înţelegeţi exact despre ce vorbim. O avem pe Ioana, tipa care a pornit treaba, dar care se şi delectează cu citatele primite şi se ocupă de partea grafică. Adina este tipa cu relaţiile publice şi prin Inbox-ul căreia trece fiecare comunicat de presă primit de la parteneri şi fiecare propunere de colaborare. Parte din echipă sunt şi Alexandra şi Ana care ne scriu despre evenimente şi Otilia, fotografa noastră talentată. Iulia şi Uili ne ajută cu ilustraţiile, iar Vlad este tipul care face comics din poveştile studenţeşti. Un loc important în echipă îl ocupă şi Sebi, care ne ajută cu toate părţile tehnice astfel încât site-ul să funcţioneze extrem de bine. Pe scurt, fiecare dintre noi este o “rotiţă” care face ca mecanismul Student din Provincie să funcţioneze corect.

Toţi suntem specialişti pe părticica de care ne ocupăm în Student din Provincie şi avem încredere unii în alţii, astfel încât am lucrat până acum armonios şi nu au existat niciun fel de conflicte în echipă.

Care e afișul SdP care s-a bucurat de cea mai mare popularitate?

Cel mai popular citat a rămas ”Geanta cu mâncare e cel mai greu lucru pe care l-ai cărat în viața ta”, citat care a fost trimis chiar de Uili, din echipa noastră, deci ne este şi nouă drag

Cât de importantă este pentru voi interacțiunea cu studenții? Am văzut că ei vă oferă o sumedenie de ”subiecte”, practic fiind un proiect dezvoltat din experiențele lor. Cum ați reușit să-i implicați în acest proiect?

Într-adevăr este un proiect care are cea mai mare parte din conţinut generată de către utilizatori. Lor li se datorează o bună parte din succesul Student din Provincie, aşadar interacţiunea brand-ului cu studenţii este extrem de importantă pentru noi. De aceea, pe lângă pagina de Facebook şi site, există evenimente la care veţi vedea roll-up-ul Student din Provincie sau ne veţi vedea trecuţi pe afişele de promovare. Acelea sunt evenimentele pe care le sprijinim şi le recomandăm studenţilor.

Proiectul are o componentă virală foarte accentuată. Am început cu citate scrise de cei din echipă, care mai apoi s-au viralizat astfel încât numărul nostru de fani a crescut organic constant. Studenţii sunt dornici să împărtăşească lucrurile care li se întâmplă în perioada de studenţie şi ne scriu din proprie iniţiativă. Există şi momente când îi motivăm să ne scrie cu ajutorul unor premii pe care le punem la bătaie în diverse concursuri.

Care este mecanismul după care funcționează proiectul SdP?

Pe partea de imagini cu citate, mecanismul este cel de care vă povesteam mai devreme. Studenţii ne trimit poveştile lor, noi le preluăm ca atare sau le prelucrăm puţin pentru a le da forma de citate, facem partea grafică şi le publicăm pe pagină, cu atribuirea sursei (numele studentului care ne-a trimis ideea).

Pe site, încercăm să publicăm constant articole, dar şi să îi atragem prin alte rubrici precum Un leu (ce poţi cumpăra cu un leu), Ce mai faci sau Laudă-te (în care studenţii ne povestesc puţin despre ei) şi Comics.

Care credeți că e secretul succesului acestui proiect?

Succesul proiectului stă în viralitatea imaginilor. Imaginile create şi publicate pe pagina de Facebook sunt pe placul studenţilor astfel încât ei se implică prin share-uri, like-uri, comentarii şi trimiterea de idei noi.

Cum credeți că puteți dezvolta proiectul SdP? Ce planuri de viitor aveți?

Momentan ne concentrăm pe îmbunătăţirea rubricilor actuale. Pagina de Facebook pe care promovăm citatele merge extrem de bine, am depăşit de curând 66.000 de fani. Ne dorim ca şi studentdinprovincie.ro şi categoriile de acolo să se bucure de aceeaşi popularitate.

În final, ne interesează să știm care e mesajul pe care-l transmiteți targetului vostru, și anume
studenților din România. Ce așteptări aveți de la ei și ce promisiuni aveți pentru ei.

Promitem să-i înțelegem când mama îi sună îngrijorată şi să le oferim o comunitate unde să se ”refugieze” şi să ne povestească ce sfaturi le-a dat telefon. Pe lângă asta, promitem să nu le neglijăm educaţia şi să îi informăm cu privire la orice oportunităţi profesionale pe www.studentdinprovincie.ro. Nici distracția nu o uităm şi le livrăm informaţii despre cele mai faine concerte şi locuri de ieşit.

Aşteptăm de la ei să se bucure de studenţie, dar să nu uite de unde au venit şi, mai ales, aşteptăm de la ei citate şi întâmplări.

Vă mulțumim pentru timpul acordat. Mult succes în continuare!


Îți mai recomandăm:

In urma cu aproximativ un an, Ioana Cozma, studenta acum in anul III la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – specializarea Publicitate, a pus bazele proiectului "Student din provincie" initial ca un blog Tumblr, unde a postat trei imagini cu adevaruri despre viata de studentie. Citește mai mult

* * *

A long-running investigation of exceptional children reveals what it takes to produce the scientists who will lead the 21st century. “Whether we like it or not, these people really do control our society. Învață acum cum să înveți!


Consumul de nuci stimulează concentrarea


Publicat în Stiridecluj.ro

Persoanele care consumă nuci se concentrează mai bine și au o capacitate crescută de prelucrare a informațiilor, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina "David Geffen", UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participantii care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie.


Îți mai recomandăm:

Scientific Organisation of Medical Students (SOMS) va organiza o nouă ediție a Medical International Conference for Students. Evenimentul se va desfășura la Auditorium Pallady și la alte locații partenere congresului și va reuni și în acest an peste 800 de participanți ce vor avea posibilitatea să participe la numeroase workshop-uri și conferințe pe teme de actualitate, ținute de invitați veniți atât din țară cât și din străinătate, profesioniști în domeniile lor de activitate. Citește mai mult

* * *

At the heart of this method is the idea that a person should practice doing something for a single minute, every day at the same time. Almost all of us periodically set ourselves a new goal or challenge — and just as often in the end we fail to achieve it. Învață acum cum să înveți!


Ce se întamplă în organism atunci când ne antrenăm? Creșterea fluxului sanguin are beneficii asupra creierului. Imediat, celulele creierului încep să funcționeze la un nivel superior, iar acest lucru te face să te simți extrem de concentrat și de alert în timpul miscării.

Când te antrenezi în mod regulat, creierul se obișnuiește cu acest val frecvent de sânge și se adaptează prin declansarea sau blocarea anumitor gene. Multe dintre aceste schimbări stimulează funcția celulelor cerebrale și le protejează de boli cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau chiar accident vascular cerebral.

Hippocampus - Această parte a creierului este foarte implicată în procesul de învățare și memorare, si este una dintre singurele sectiuni ale creierului care poate crea noi celule ale acesuia. Antrenamentul faciliteaza acest lucru, datorita extra oxigenului din creier.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

Câte cuvinte ești capabil să citești pe minut? Majoritatea oamenilor pot citi între 150 și 300 de cuvinte/minut, cu o capacitate de asimilare de 0,3-0,4% a informației. Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe