Pornim radioul...
ÎNVEȚI » Profesori celebri
 

Exerciţiul gândirii nu e un lux. O minte exersată, şi filosofia poate să contribuie la asta, activă, inovativă şi critică nu e un lux. Din acest punct de vedere, învăţământul filosofic sau chiar discuţia filosofică poate aduce o contribuţie importantă.

Facultatea de filozofie este deschisă pentru asemenea relaţii şi contacte cu toţi oamenii care consideră că au probleme de natură conceptuală, pe care cred că merită să le discute şi cu filosofii.

Cineva poate să întrebe de ce nu există un curs de filosofie la Facultatea de Biologie. Avem o mulţime de profesori de biologie în şcoală care nu pot să explice ce raport există între darwinism şi religie, de pildă.

Mircea Flonta - Profesor de filozofie la Facultatea de Filozofie a Universității din București.


Îți mai recomandăm:

De ce ar mai studia, astazi, un absolvent de liceu filosofia? De ce ar mai alege sa rataceasca prin lumea ideilor, riscand sa ramana definitiv ancorat acolo, cand mai aproape, atat de aproape, sunt altfel de tentatii, mai degraba materiale. Citește mai mult

* * *

Alimentatia sanatoasa este baza unei memorii bune si in mod sigur cu ajutorul unei bune alimentatii echilibrate reusesti sa iti pastrezi atat energia, cat si capacitatea intelectuala la cote inalte. Învață acum cum să înveți!


Vrem o minte care să nu ne trădeze când avem mai mare nevoie de ea? Există meniuri care o pot stimula!
 
Regulile pentru păstrarea creierului în formă sunt: Să nu sărim peste cele trei mese principale.
 
Să nu sărim peste somn, iar dacă se poate, programul de dormit să fie între 6 și 8 ore pe noapte la un om adult și să se încadreze mereu între aceleași ore;
 
Să facem zilnic exerciții fizice sau mișcare: înot, ciclism, alergări, aerobic, flotări, genuflexiuni, abdomene sau măcar mers pe jos jumătate de oră pe zi. Dacă le efectuam seara, să lăsăm câteva ore între ele și mersul la culcare.

Îți mai recomandăm:

Oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Universitar „King" recomanda persoanelor care au probleme cu memoria sa consume, de cel putin cinci ori pe saptamana, peste gras (somon, macrou, hering, ton). Citește mai mult

* * *

Sesiunea poate fi uneori extrem de stresanta pentru tine, cu atat mai mult cu cat ai in fata sutele de pagini pe care trebuie sa le pregatesti pentru examene si nu stii exact cum si ce sa faci mai intai. Învață acum cum să înveți!


Exerciții pentru gimnastica minții


Publicat în Zideluni.wordpress.com

Prima recomandare este sa schimbi periodic ceasul de pe o mana pe cealalta. In acest fel vei obliga creierul tau sa gandeasca inainte sa proceseze.

Mergi pe trasee diferite in fiecare zi. Daca mergi zilnic pe acelasi drum, creierul tau este deja pe „pilot automat”.

Propune-ti sa inveti ceva nou in fiecare zi. O poti face citind  sau folosind Wikipedia ori Google pentru acest lucru. Cauta un cuvant, un concept, o firma, un nume sau o tara si invata ceva nou zilnic.


Îți mai recomandăm:

1. Schimba ceasul de pe o mana pe cealalta Daca esti ca mine, inseamna ca folosesti ceasul pe mana stanga. In momentul in care vrei sa vezi cat e ceasul, creierul tau nu face nici un efort pentru a "executa" aceasta sarcina. Citește mai mult

* * *

În primul rând, nu te învață să înveți. Și acum îmi vine în minte o frază pe care ne-o tot spunea la anatomie asistenta  "Voi până în anul III n-o să știți să învațați". Învață acum cum să înveți!


Citește mai departe